Zie jij de pracht van eenvoud?

Eenvoud zit in de kleine dingen

De meest simpele bloemen zijn eigenlijk het mooist. Het meest elementaire voedsel het lekkerst en de meest pure geuren het fijnst.
Daarom voor vandaag een heel kleine quote, die eigenlijk meer bestaat uit een vraag.

Zie jij de pracht van eenvoud?

Zoek het eens op vanmiddag, morgen of tijdens je vakantie en kijk naar de schoonheid die je in juist de kleine dingen vindt. Ik denk namelijk dat je er een hele hoop zult vinden. Juist in de dagelijkse, onverwachte dingen die je normaal gesproken eigenlijk nauwelijks zouden opvallen.

De pracht van eenvoud. Ik zie hem vaak. Meestal heel dichtbij, in de natuur. De manier waarop een boom groeit, of de maan, glanzend aan een heldere hemel met vlakbij één ster, in een eeuwige, verre, schijnbare samenstand, die echter alleen in het nu zichtbaar is vanaf onze aarde, op de plek waar ik sta.

Maar ook een kleine Romaanse kerk, verscholen tussen de bergen in het Zuid-Franse land. Onverwacht verschijnend langs het pad waarover ik wandel. De kleine bogen van de ramen en de kleine deur aan een kopse kant. Het torentje, klein, maar toch voorzien van een klokje, wat zelfs nog luiden kan. Ondanks het gevoel kilometers verwijderd te zijn van de bewoonde wereld is het deurtje open en brandt er, staand op het altaar, een kaars. Maar in de wijde omgeving is werkelijk niemand te bekennen.

Het gevoel van vrede als ik mij zachtjes op een bankje vlij, de geuren van heel oude stenen in mijn neus.

De pracht van eenvoud, daar kan ik zoveel moois van noemen!

Doe je met me mee?

De Gans

De pracht van eenvoud
Bron: Pixabay

Lees ook: Maak van elke dag een dag met een gouden randje.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

19 thoughts on “Zie jij de pracht van eenvoud?

 1. Het is vaak zo overwelmend de pracht van de eenvoud dat ik er gewoon ontroerd door word 1 korenaar in een gouden veld er is nooit meer voor nodig

  1. Het koren rijpt nu. We liepen gisteren door de velden bij Orvelte en het groen kleurt nu prachtig goud, met nog her en der een groene waas erover. En helder blauwe korenbloemen. Wat wil een mens nog meer….. Genieten !

 2. Ik fotografeer dus zie ik vaak in simpele voorwerpen of ogenschijnlijk gewone dingen de schoonheid. Het is maar net op welke manier je dit vastlegd. Vooral de schoonheid onder water boeit mij enorm. Zelfs in de – soms erg groene – meren en plassen in Nederland.

 3. Hallo Marije, mag eenvoud ook in de grote dingen zitten? Op dit moment zit ik op een bankje achter de St.Pauls in Londen. Hij is echt heel groot. Hij is echt heel oud. Hij is echt heel indrukwekkend groot. We slapen op een steenworp afstand en het geluid houdt ons tot 24.00 uur wakker. Echt heel luidruchtig. Ik kan er uren zitten. Heel eenvoudig.

  1. Is het de kathedraal die je deze woorden geeft, of is het juist het eenvoudige gevoel van het kijken naar zoiets ouds en magnifieks dat je zo prachtig vindt… ?
   Ik vind dat je een groots ingezet gevoel van eenvoud omschrijft. Dank je wel! <3

  1. Heerlijk! Je kunt er inderdaad zo puur gelukkig van worden. Dank je wel voor je blije woorden, daar word ik ook weer gelukkig van 🙂

 4. Ik houd van eenvoud. De zon die opkomt, wordt elke dag opnieuw geboren en dus ervaar ik eenvoud niet als iets simpels maar als iets groots. Ieder jaar de opkomende bloesem in de tuin. Het versterven van het blad, ook zoiets moois.
  Heel eerlijk gezegd ben ik blij dat niet iedereen het ziet. We doen al genoeg met zijn allen. Liever ben ik soms alleen. Met mijn eenvoud.
  Fijne maandag, Marije

  1. Ja heerlijk Odette. Ook dat is weer eenvoud, dat je er in je eentje van kunt genieten en dat hele, zalige moment volledig naar je eigen hart kunt trekken. De wisseling van de seizoenen. Zo vanzelfsprekend voor heel veel mensen, en toch ervaar ik het elke keer weer als een wonder. Mooie dag lieve Odette 🙂

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.