Zeswoordverhaal: “Wetenschap”

Zeswoordverhaal, uitdaging van Marion Driessen met deze week het thema: “Wetenschap”

Feit,

totdat iets anders wordt

bewezen.

De Gans

Wetenschap
Fresco ‘School van Athene’, by Gianni Crestani, San Bonifacio/Italia

Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en soms verschijnt een quote op Pinterest.

Bron foto’s: Pixabay

15 thoughts on “Zeswoordverhaal: “Wetenschap”

 1. Ja, goed gevonden, Marije (en Lief 😉 )! En helemaal waar. Dingen die men vroeger ‘zeker’ wist, blijken achteraf soms toch niet te kloppen. En gelukkig gaat dit wonderlijke fenomeen ook nu nog door.

  1. Mooi is dat he. Iets is eigenlijk nooit ‘absoluut’. We blijven als mens nieuwe ontdekkingen doen. Prachtig leven ☉

  1. Ik moest hier relatief lang over nadenken! En had eerst ‘conclusie’ ipv ‘feit’ maar dat vond mijn wetenschapperige echtgenoot feitelijk onjuist Dus die eer komt hem dit keer toe

 2. hartstikke goe gevonden van u lieve dame…..

  Ik gebruik die zin, weliswaar deels, ook heel vaak….. zodra het woord ‘onmogelijk’ valt zeg ik altijd “eerst zien dan geloven”… niets is onmogelijk tot het tegendeel bewezen wordt.

  1. En soms heb je ineens iets bewezen als hard-core wetenschapper…vinden ze lang na je dood een bewijs dat je theorie toch niet klopte…. Dat vind ik nou zo leuk aan wetenschap. Het is echt ‘het moment’. Nu weten we dat…..en dat kan morgen weer heel anders zijn.

     1. onder het mom van ‘geen groei zonder verandering’ worden inderdaad meningen herzien, bij herhaling ook nog eens met tussenpozen

     2. neem als ‘simpel’ voorbeeld maar die wetenschappers die ontdekten dat je voedingsproducten langer goed kon houden door ze vol te pompen met allerlei e-tjes en andere zooi….
      en hoeveel mensen hebben tegenwoordig afschuwelijke verschijnselen door allergieën ?

  1. Lollig he. Ik had eerst in plaats van ‘feit’ ‘conclusie’, maar mijn Lief, die nogal in de wetenschapshoek werkt, vond ‘feit’ toch beter, dus die eer komt hem toe. En de contradictie is zo nog duidelijker. Ik vond deze best lastig moet ik zeggen.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.