Zeswoordverhaal: tijd

Zeswoordverhaal: “tijd”

Zeswoordverhaal, uitdaging van Marion Driessen met deze week het thema: tijd.

Tijd is menselijk. Geen tijd ook.

De Gans

zeswordverhaal tijd


Het fenomeen ‘tijd’.

Naar mijn mening is tijd iets zuiver menselijks. En het fenomeen geen tijd hebben ook. Een zuiver bedenksel om alles in ons mensenleven in regelmaat te duwen en te definiëren. Waardoor wij soms ‘tegen de tijd in leven’. Immers, zou het niet veel makkelijker zijn om in de winter vroeg in bed te gaan en lekker lang te slapen? Een beetje meer te luisteren naar het bioritme van de aarde, waarvan wij toch allemaal deel uitmaken?

Met onze elektriciteit verlichten we de nacht en schoppen wij ons ritme in de war, waardoor wij vermoeider zijn dan nodig. Waardoor wij de signalen van ons eigen lichaam niet meer herkennen en waardoor wij tegen ons eigen ritme in kunnen gaan leven. Met als resultaat dat we ons vaak nog verder opgejaagd voelen.

Druk, druk, druk.

Iedereen is druk. Druk met werk. Met het gezin. Druk met het sociale leven. Druk met allerhande zaken die ons door maatschappelijke druk worden opgelegd, waardoor de meesten van ons ervaren eigenlijk zelden genoeg tijd te hebben. Maar wat is druk? En wat is tijd? ‘Geen tijd hebben?’ Natuurlijk heb je tijd. Stel maar eens prioriteiten; wat is werkelijk, écht, heel belangrijk voor jou? Zo wordt jouw tijd, priori-tijd.

Dat geeft jou, en waarschijnlijk zelfs je leven, een stuk meer tijd. En zo kan ik er nog een zeswoordig stukje aan toevoegen, wat ik daadwerkelijk ook in het leven onder de knie heb gekregen:

“Ik neem tegenwoordig vaak alle tijd.”

De Gans

Zeswoordverhaal tijd

Ik neem vaak alle tijd… (bron: Pixabay)

Wil je deze leuke uitdaging van Marion ook aannemen? Klik dan hier.

Nog meer zeswoordverhalen lezen.


Volg je Mooi Leven, by De Gans al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram, landt soms op Twitter en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest.

14 Replies to “Zeswoordverhaal: tijd”

 1. Rebbeltje schreef:

  Gelukkig heb ik de tijd aan mezelf en doe wat ik goed vind om te doen…
  Snap best dat het voor ouders met kinderen een stuk moeilijker wordt om de tijd goed in te delen…maar tijd voor jezelf heb je broodnodig…
  Doe je goed…tijd aan jezelf besteden is goed
  Groetjes

  • Marije schreef:

   Op dit moment zit onze zoon op school. Heerlijk even uurtjes voor mijzelf. Dat is inderdaad genieten, want als hij thuis is maakt hij er een hele gezellige boel van, al dan niet met vriendjes 🙂 Mooie dag en groetjes,

 2. Melody schreef:

  Absoluut waar.

  Naarmate ik ouder word lijkt de tijd nog sneller te vliegen… wat ik zo’n pak ‘m beet 15 jaar geleden allemaal deed en me heel vaak verveelde (bizar maar waar) … doe ik nu heel veel minder en kom ik tijd tekort… verklaren? dat lukt me niet, ben daar dus maar mee gestopt…

  xx♥♥xx

 3. Ivar schreef:

  Voor tijdsmeting
  heb je
  meer nodig
  dan twee wijzers
  en de rode draad
  daartussen…

 4. Edward McDunn schreef:

  Sommige mensen zeggen erg makkelijk “daar heb ik geen tijd voor”, het is maar net waar je de prioriteit legt.
  Vlieg met Edward McDunn mee naar… BelemnietMy Profile

 5. Jeannine Naehle schreef:

  Tijd is een ongrijpbaar magisch moment.

 6. Jeanne schreef:

  Helemaal waar!
  Vlieg met Jeanne mee naar… LovelessMy Profile

 7. Jan van Moorsel schreef:

  Eigenlijk zegt Marije dat tijd ’n illusie is. En dat klopt volgens mij. Zoals ook het verleden een illusie is, is ook de toekomst een illusie. “De toekomst” zal namelijk nooit arriveren, want als het arriveert is het altijd NU. Dit moment is dus alles wat je hebt en alles wat er ooit zal zijn. Dit besef is zo belangrijk want dat zorgt er voor dat je met veel meer bewustzijn in het leven kan staan. Er zijn zo veel mensen die zichzelf opofferen voor iets wat zij in de toekomst willen bereiken. Of die zich laten leiden door angsten en zorgen die zij hebben over zaken die in de toekomst mogelijk kunnen gaan spelen. We houden onszelf dan letterlijk opgesloten in een zelfgebouwde gevangenis van gedachten en gevoelens.
  Je hebt zeeën van tijd. Tijd is grenzeloos. Je kunt de tijd niet najagen, want dan glipt het door je vingers en mis je de momenten waarop jouw leven zich vormt. Je mist het huidige moment, je mist het NU. Laat je dus maar zakken in je lichaam, in je leven en in dit moment. Want daar gebeurt het en daar ligt jouw kracht… ♥
  Vlieg met Jan van Moorsel mee naar… Waarom deze website ?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Levensinspiratie

Zoek een artikel of onderwerp

Marije De Gans

Voel je Welkom

Vanaf dit plekje op het web bied ik mijn eigen, Gans persoonlijke kijk op de wereld. Goochelend met woord en beeld en soms met potlood.

Kritisch, soms recht voor zijn raap en zeker altijd eerlijk schrijf ik over wat ik meemaak, lees, hoor en zie. Maar het liefst deel ik de mooie, kleine dingen die het leven elke dag een beetje mooier maken.

Vul onder aan deze pagina je mailadres in en vlieg met me mee!

Marije De Gans

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Oude Gaksels

%d bloggers liken dit: