Zeswoordverhaal: slaap

Zeswoordverhaal: “slaap”

Zeswoordverhaal, uitdaging van Marion Driessen met deze week het thema: slaap

Manestraal streelt wang van slapend kind.

De Gans


Slaap

Het was niet de foto van Marion die mij deze zin deed schrijven, maar eigenlijk het ’s avonds nog even kijken bij mijn eigen kind. Als de gordijnen niet helemaal gesloten zijn sluipt het zachte nachtlicht tussen de spleetjes in de stof door en beroert teder zijn wangen.

Het is zo lief, een slapend kind. Onze roerige zesjarige, die bijna altijd blij is. Zijn rode lippen overdag druk bewegend in alles wat hij ons vertellen wil. ’s Nachts zijn mondje licht geopend, terwijl hij zo diep slaapt dat hij nauwelijks wakker te krijgen is, zelfs niet voor een plas.

Ik denk aan onze poezen, lekker genesteld tegen de kussens op de bank. Zachtjes knorrend en soms een diepe zucht. Hun wollige lijfjes rustig ademend, terwijl de pootjes trekken door een droom. Waar rennen ze achteraan in die wilde verhalen die hun lijfjes mij laten zien? Ik kan er tijden naar kijken. En dan zachtjes aan het kattenlijfje snuffelen als ze wakker worden. Ik vind het zo lekker, die geur van slapende poes.

Ik ben zelf een slechte slaper. Door alles wat er in mijn leven is gebeurd is in slaap vallen een lastige zaak en doorslapen is nog lastiger. Maar de nachtelijke rust van mijn slapende mannen geeft mij, sinds we weer in het noorden wonen, langzaam maar zeker toch meer rust.

Slaap is heerlijk.

De Gans

Zeswoordverhaal: slaap
Bron: Pixabay

Wil je deze leuke uitdaging van Marion ook aannemen? Klik dan hier.

Nog meer zeswoordverhalen lezen.


Volg je Mooi Leven, by De Gans al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram, landt soms op Twitter en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest.

20 thoughts on “Zeswoordverhaal: slaap

  1. Lovely! Sleeping babes and cats! Yes, so much in common. You mention loving the smell of a sleeping cat, and I’d never heard of that. But I do love the smell of a sleeping child. Yes, sleep is delicious!

    1. Yes, it certainly is! Before going to bed myself, I always sit with my six year old boy for a while. My most precious time of the day. Thanks for your lovely comment ☺

  2. Prachtig lieverd…. lang geleden maar nooit vergeten….

    En ja hoe dieren kunnen maffen, dat is werkelijk om jaloers op te worden

    -x-♥

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.