Zeswoordverhaal: “Een goed gesprek”

Zeswoordverhaal: “Een goed gesprek”

 

Zeswoordverhaal, uitdaging van Marion Driessen met dit keer het thema: Een goed gesprek.

Hun ogen begrijpen elkaar zonder woorden.

 

De Gans


 

Non verbale communicatie…

Eigenlijk vertelt niets je zoveel als een lichaam. Een lichaam liegt niet. De blik in ogen liegt niet. Bij dieren zie je dat heel openlijk, zij stralen puur en eerlijk uit wat zij voelen, willen of gaan doen. Bij mensen is dit doorgaans ook zo, of het zijn wel heel bijzonder goede acteurs. Kleine lichamelijke signalen vertellen veel over wat iemand werkelijk bedoelt met woorden. Of zelfs of iemand de waarheid spreekt of niet. Mensen waarbij hun lichaamstaal iets anders naar voren brengt dan wat ze met hun woorden vertellen vertrouw ik dan ook niet. Wel vind ik het heel boeiend om te bestuderen. Bij mijn katten zie ik naadloos wat ze willen of voelen. Zo houdt onze kater Qwerty niet van gekriebel op zijn rug, hoewel, wel van heel specifieke personen. En ik zie aan zijn wollig lijfje precies wie dat zijn…

Sinds ik, jaren en jaren geleden, tijdens mijn studie kennis maakte met het fenomeen ‘non verbale communicatie’ heb ik er altijd plezier in gehad om de lichaamstaal van anderen, mensen en dieren, te observeren en te begrijpen. En naar de ogen te kijken. En wat mij dan werkelijk verteld wordt, is altijd weer bijzonder…

 

Gesprek

 

Wil je deze leuke uitdaging van Marion ook aannemen? Klik dan hier.

 

Nog meer zeswoordverhalen lezen.

 

Alle foto’s in deze log zijn ©byDeGans.

 


Mooi Leven, by De Gans gakt ook op Instagram, vliegt over Facebook, en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans lanceert heel soms een berichtje op Twitter.


Wie is De Gans?

14 Replies to “Zeswoordverhaal: “Een goed gesprek””

 1. Marion Driessen schreef:

  Liefdevol samenzijn, het straalt eraf. Heel mooi, Marije.

 2. Fra det gule hus schreef:

  Mooi, zowel in beeld als woord. Odin, mijn hond, heeft mij geleerd dat mijn woordentaal en lichaamstaal soms niet in overeenstemming zijn… dankzij Odin ben ik daar nu ook veel alerter op, zowel bij mezelf als bij anderen. En wat je zegt: zijn beide niet congruent, dan haak ik af. Net als bij mensen die in woorden veel beweren, maar in daden zwijgen… Liefs! XX

 3. Mooi Marije…♥

 4. shivatje schreef:

  Goed geschreven en volledig met je eens. Ogen en lichaam vertellen meer dan de woorden die mensen spreken.
  Spijtig genoeg kan lichaamstaal ook negatief uitkomen.

  Aum Shanthi

 5. Hennie schreef:

  Zeker Marije, lichaamstaal is heel boeiend, ik mag graag op een terrasje naar mensen kijken, geweldig. Dieren zijn eerlijk in hun lichaamstaal, onze hond kan precies duidelijk maken wat ze wil, mooi is dat hoor. Liesfs Hennie

 6. vivapo schreef:

  heel mooi!
  (P.S. ik kan op jouw blog niet meer ‘liken’, enkel reageren)

 7. Matroos Beek schreef:

  Heel mooi Marije!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marije De Gans

Marije De Gans

BESTEL NU MIJN BOEK!

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Alle schrijverijen van De Gans

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: