Zeswoordverhaal: deur

Zeswoordverhaal: “deur”

Zeswoordverhaal, uitdaging van Marion Driessen met deze week het thema: deur.

Achter gesloten deuren

ligt de wereld.

De Gans

Zeswoordverhaal: deur
Zo’n deur als deze wekt mijn nieuwsgierigheid. Wat zit erachter verborgen?

Over dit verhaaltje.

Het leven lijkt voor sommigen zo makkelijk. Vooral als je kijkt hoe sommigen soepeltjes van de ene dag naar de andere glijden. Vanuit je eigen perspectief lijken anderen hun leven soms moeiteloos te leven terwijl je eigen worstelingen je soms boven het hoofd lijken te groeien.

Maar achter de gesloten deuren van hun huizen ligt hun wereld, met hun eigen problemen en eigen zorgen, waar de buitenwereld vaak echt geen weet van heeft.

Social Media geeft mensen vaak een indruk van perfectie, gemak en het leuke in het leven. Dat deel je immers ook het liefst? Gezellige mensen heeft iedereen graag om zich heen, en zo doet bijna iedereen zich buiten de deur een stukje beter voor.

Maar het werkelijke leven, met alle beslommeringen en gevoelens van dien, dat ligt achter die deuren. En die deuren zitten vaak potdicht…

De Gans

 

Zeswoordverhaal; deur
Sommige deuren staan altijd open. Maar verbergen ze toch niet iets?

Wil je deze leuke uitdaging van Marion ook aannemen? Klik dan hier.

Nog meer zeswoordverhalen lezen.


Volg je Mooi Leven, by De Gans al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram, landt soms op Twitter en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest.

22 thoughts on “Zeswoordverhaal: deur

  1. Zo is denk ik ook het leven… En soms maar goed ook. Nu word je al naar van alles wat je vaak hoort. Laat staan álles achter al die voordeuren…

 1. Toch heb ik het gevoel dat we wat het kruis van anderen betreft, tegenwoordig meer van elkaar weten dan vroeger. Wij wisten vroeger totaal niets van de andermans narigheid, zo gesloten was de gemeenschap hier. Bovendien wisten van veel dingen niet eens het bestaan. Dat is echt wel veranderd. Inmiddels zie en herken ik veel signalen om te weten dat het bij anderen ook niet altijd even lekker loopt.

  1. Ik denk dat het eerder aan jezelf ligt dat je meer ziet bij een ander, dan aan de ‘open deur’… Door je eigen ervaringen herken je veel meer en ben je ook sneller in gesprek daarover. Die signalen waar jij het over hebt.

 2. Denk dat ik ook niet wil weten wat er allemaal achter die gesloten deuren gebeurt 😉
  Niet dat ik mijn ogen ervoor sluit

  Groetjes

 3. Je begint goed met ‘lijkt’ want zo is het wel. Deel van onze cultuur (voor zover die überhaupt nog bestaat) is natuurlijk wel dat we ‘de vuile was niet buiten hangen’ … zijn we vaak niet te bang dat we gezien worden als ‘zeur’… of ‘daar heb je haar weer met …’ … etc

  De compassie is ook hier vaak de schrijnende afwezige hè?!

  GodZijDank zijn er uitzonderingen!!

  x-♥-x-♥-x-♥

 4. Sociale media is als die deur. Men opent ze niet men weet niet wat er achter zit. Tot je de mensen echt leert kennen. Dan gaat het deurtje open en zie je de persoon in zijn totaliteit.
  Het klopt er wordt al te vaak leuke dingen besproken, van de anderen willen ze niet horen of lezen. Want dan ben je verkeerd bezig spijtig genoeg is dat de realiteit van het leven.

  Ik zeg altijd ieder huisje heeft zijn kruisje. Het een al wat groter als het ander.

  Aum Shanthi

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.