Zeswoordverhaal: “Ceremonie”

Zeswoordverhaal, uitdaging van Marion Driessen met deze week het thema: “Ceremonie”.


Liefde en vereniging door ritueel samenkomen.

De Gans


Mijn beleving bij het woord ‘ceremonie’

Zelden had ik zoveel verschillende zeswoordverhalen als dit keer. Een ceremonie is iets heel bijzonders. Voor mij is het belangrijkste element de verbondenheid en onderlinge warmte die een ceremonie geeft. Of het nu een afscheid, een toetreding of een verbintenis betreft, sinds mensenheugenis is een ceremonie een belangrijke basis voor de samenleving. Overal ter wereld. Mijn keuze voor ‘liefde en vereniging door ritueel samenkomen’ dekt voor mij de betekenis van het woord ‘ceremonie’ aardig goed.
Ik hoop dat alle ceremonies in 2017 zorgen voor verbondenheid. Dat alle ceremonies, ook al staan wij misschien niet altijd en allemaal achter de reden ervan, zorgen voor verdieping, verrijking en een mooiere samenleving. Want wij moeten het hoe dan ook rooien met elkaar op deze prachtige aardbol.

Dank aan Marion voor deze prachtige inspiratie vandaag.

De Gans


Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

Pictures in this log are found on Pixabay.

8 thoughts on “Zeswoordverhaal: “Ceremonie”

  1. Wat heb je de verbondenheid prachtig verwoord Marije; niet alleen van degenen om wie de ceremonie draait, maar ook van mensen eromheen. Van vrienden en familie, bezoekers van heinde en verre. Mooi!

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.