De Winter Wereld: wandelen!

Wandelen.

Wij wandelen wat af met zijn drietjes, en soms ook met meer. Hier in het noorden zijn tal van bijzondere plekken te vinden en zo trekken we er minstens een keer per week wel uitgebreid op uit. 

Smeerling.

Wie mijn blog goed leest weet dat wij vaak in Smeerling te vinden zijn. Een heel klein dorp in het oosten van Groningen, met een beschermd dorpsgezicht. Oude boerderijen liggen verspreid in het land, rustig rustend tussen glooiende akkers met bossen, water en fier tussen de bomen een ooievaarsnest.

Een bes.

Eenzaam hing hij daar. De zon zakte lager en lager terwijl het licht over dit oude besje gleed.

wandelen
Zacht in het licht van de ondergaande zon…

Langs de paden…

Langs de paden is nog veel prachtigs te vinden. Zoals deze pluizen bijvoorbeeld.

wandelen
Zacht pluis langs het pad

Trots en statig.

Een ooievaarsnest staat fier, trots en statig in het landschap.

wandelen
Een ooievaarsnest

Een overvloed aan kleur.

Ik vind deze foto zelf wat wazig. Maar toch is de kleur zo mooi dat ik het niet laten kan hem hier toch te delen.

Wandelen
Nog altijd is er een overvloed aan kleur.

Korte dagen.

Ik vind de dagen wel heel erg kort deze tijd van het jaar. Ik ben een lastige starter, mijn lijf werkt in de morgen niet mee, waardoor het lang duurt voordat ik er op uit kan gaan. Zeker voor een stevige wandeling moet ik dan vaak wachten tot de middag. Er blijft niet veel tijd over, al is het nog ruim genoeg om heerlijk te genieten en mooie plaatjes te maken. En deze natuurlijk hier met jullie te delen.

wandelen
Zon in Smeerling

Ik heb pas geleden een prachtige foto van Edward gekregen, waarvoor nogmaals veel dank. Als ik er genoeg heb, dan komt er een heel speciale editie van iedereen, voor iedereen.

Wil jij ook een foto opsturen? Aarzel dan niet om deze naar mij op te sturen. Dit kan via mooi-leven@mooileven.org. Ik vind het leuk om de allermooiste plaatjes te verzamelen en deze in het komende winterseizoen te delen.

Ik wens jullie voor nu een hele mooie dag toe.

De Gans


Niets meer missen van De Gans? Schrijf je dan in bij ‘Vlieg mee’ op dit blog en like mijn pagina’s op Instagram en Facebook. Zo geniet je optimaal van alle schrijfsels en belevenissen van De Gans.

De Gans gakt incidenteel op Pinterest en vliegt heel soms over Twitter.

16 thoughts on “De Winter Wereld: wandelen!

  1. Heerlijk, zo’n wandeling buiten nu, als de zon wat lager staat… ik hou van deze tijd van het jaar. Het licht is dan zo speciaal… Je woont in een prachtige omgeving!

  2. Wat vervelend dat je zo moeilijk op gang komt. De dagen zijn ook echt wel kort en donker. Gelukkig zoek jij de mooie dingen van die dagen. Prachtige foto’s.

    Een foto mail ik je nog toe. Leuk dat je die verzameld.

    Fijne dag
    Jeanine.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.