De Winter Wereld: een vleugje voorjaar

Ruik jij ook het voorjaar in de lucht?

De afgelopen dagen rook ik het wel! Zachte aarde, die heel zachtjes aan ontdooide na de toch wel aanwezige nachtvorsten in onze omgeving. Overdag straalde de zon over de ontluikende bloemen. Die geur daar word ik vrolijk van, en ik was niet de enige daarin. Bloemetjes, dieren, het bos, alles straalde en kwam tot leven onder die zachte zonnestralen, die voorzichtig door de waas van de vele regen in de afgelopen maanden heen schenen. 

Genieten.

Vol goede moed trokken wij naar buiten met onze voeten warm en droog gehuld in stevige laarzen om door de papperige modder te kunnen waden.

In het bos niet ver van waar wij wonen dartelden de konikpaarden in de zon.

 

Voorjaar
Vrolijke Konikpaarden in het Midwolderbos

Een klein hertje kwam met een lieve blik naar me toe gelopen om samen vriendschap te sluiten.

 

Voorjaar

 

Bij de Ennemaborgh in Midwolda staan elk jaar om deze tijd de krokussen en sneeuwklokjes in bloei. Het is een prachtig gezicht op de glooiende velden om de borg heen en zeker een bezoekje en een foto waard. Daarom horen deze trotse bloeiers natuurlijk absoluut in deze log.

 

Voorjaar
Een trotse bloem, zijn kracht is kwetsbaarheid.

 

Voorjaar
Bescheidenheid siert ook de bloemen. Ik vind dit echt een beeldje.

 

Voorjaar
Juichende zonnegroet!

Ook al zijn er best nog wel wat maanden te gaan voordat we echt van lekker warm lenteweer zullen kunnen gaan genieten, deze heerlijke dagen mogen we toch alvast aan het nieuwe jaar toevoegen. Ik kan er voor de komende tijd zeker weer een tijdje op vooruit.

De Gans

Alle foto’s in deze log zijn copyright byDeGans. Voor meer informatie verwijs ik naar de disclaimer op dit blog.


Niets meer missen van De Gans? Schrijf je dan in bij ‘Vlieg mee’ op dit blog en like mijn pagina’s op Instagram en Facebook. Zo geniet je optimaal van alle schrijfsels en belevenissen van De Gans.

De Gans gakt incidenteel op Pinterest en vliegt heel soms over Twitter.

24 thoughts on “De Winter Wereld: een vleugje voorjaar

 1. Ja, je ruikt de veranderingen in de seizoenen echt he? Heerlijke post en hoop dat de lente bij jullie nu echt helemaal mag beginnen. lieve groetjes, Hanneke

  1. Ja heerlijk vind ik dat! Bij jullie loopt het ineens naar het einde toe. Hebben jullie een goede zomer gehad? Lieve groetjes xx

   1. Ja, daar geniet ik ook van. Geuren en subtiele kleuren die veranderen. Deze zomer hadden we droogte en best veel warmte hier. Op het moment is het heerlijk. liefs, Hanneke

    1. Dat vind ik niet zo fijn, die droogte en warmte, hoewel het wel fijn is voor mijn lijf, dat is dan een stuk soepeler 🙂 Geniet maar lekker van de herfst, die heeft ook weer zo zijn geuren en kleuren. Liefs xxx

     1. Dank je. Die droogte vond ik ook zorgelijk, was gelukkig een uitzondering. En nu heerlijk richting herfst hier en voorjaar bij jullie 🙂 . liefs, Hanneke

 2. De natuur maakt zich al klaar voor het voorjaar terwijl de temperatuur de komende tijd flink gaat dalen. Ach ja. Beter dat dan die grijze luchten met regen!

 3. Ja even genieten als het kan zoals zondag een prachtige dag was om te wandelen te genieten van al het moois.
  Maar als ik jouw beeldverhaal weer lees dan jeukt het toch dat wij zo een pracht niet hebben, en nog vaker de grens over te gaan om daar te wandelen. 🙂
  Mooi stukje

  Aum Shanthi

  1. Dank je wel. We genieten hier ook echt. Maar bij jullie is het toch ook prachtig? Ik ging vaak even richting België om te wandelen. Bij de Achelse kluis op de grens, of Hamont, maar ook bij Maasmechelen is het zo mooi. Maar dat is misschien nog wel een eindje rijden voor jou?

   1. Dat is toch ook een einde weg van waar ik woon. Al ben ik gelukkig want als ik naar buiten kijken zie ik weiland en paarden. Dat is heerlijk om zo je kopje thee ’s morgens op te drinken.
    Maar als het gaat over wandelen en dan nog mooie dingen tegenkomen dan moeten we de auto of fiets al nemen. 😉

    Aum Shanthi

 4. Lieve Marije, dank voor je mooie wandeling met prachtige foto’s. Net als jij heb Ik genoten….dank!

 5. Bij ons in het centrum van het dorp hebben ze jaren geleden de middenberm met bloembollen ‘versierd’. De krokussen zijn er ondertussen komen piepen en nu gaan de bolgewassen zich daar opvolgen… Als ze uitgebloeid zijn, maaien ze erover heen en moeten we weer wachten tot volgend jaar. Ik vind het altijd zo’n heerlijk zicht!

  1. Wat zonde dat ze maaien, juist die uitgebloeide bloemen geven de bollen voeding voor het jaar erna. Maar wat zal dat nu een prachtig gezicht zijn! Bij jullie in de dorpjes zijn altijd veel bloemen vind ik, overal baskets ook in de zomer. Ik geniet daar zo van.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.