De Winter Wereld: Sellingen

Ik wandel graag bij Sellingen.

Sellingen ligt in het oosten van Groningen. Erbij ligt een bos met zelfs een heideveld en het is er heerlijk rustig. Schaapjes grazen, de mos kleurt de wereld prachtig groen en je komt er doorgaans minder mensen tegen dan op de drukke Drentse heidevelden. Daarom een paar foto’s van een wandeling na de kerstdagen. Een beetje rust in het hoofd na al dat binnen zitten.

Mosson.

Ik betitel mijn grasvelden die door mos overwoekerd worden vaak als ‘mosson’. Ook dit verdient zeker deze titel en ik vind het zelf prachtig hoe de boomstronken van grote reuzen die ooit geveld zijn overwoekerd worden door het mos.

Sellingen

 

Eenden op de achtergrond.

Achter het mosson dobberden de eendjes op het water. Heel stil was het…

Sellingen

 

Dappere paddenstoelen.

Op de boomstronken langs het pad groeien nog wat dappere paddenstoelen.

Sellingen

Hier houd ik het bij voor nu. De energie laat weinig toe op dit moment….

De Gans

 


Niets meer missen van De Gans? Schrijf je dan in bij ‘Vlieg mee’ op dit blog en like mijn pagina’s op Instagram en Facebook. Zo geniet je optimaal van alle schrijfsels en belevenissen van De Gans.

De Gans gakt incidenteel op Pinterest en vliegt heel soms over Twitter.

14 thoughts on “De Winter Wereld: Sellingen

  1. De natuur werkt inderdaad zeer rustgevend.
    Even de tellers op nul zetten en je kan er weer tegenaan. Meestal toch….hopelijk geldt dit ook voor jou…

  2. Die begroeide boomstronken zijn bijzonder mooi Marije, en dat zijn zeker dappere paddenstoelen. Neem alle tijd die je nodig hebt, om tot rust te komen hoor.

    1. Ik vond het een mooie ontdekking. Jammer dat ik niet goed door de knieën kan, dan worden de foto’s veel mooier. Langzaam maar zeker komen we er wel. Wens je alvast een heel mooi uiteinde toe en dank je wel voor al je prachtige foto’s en lieve opmerkingen. Blij mee!

    1. Ja, dat zeker, een aantal daarvan ken ik ook heel goed! We mochten graag door de Brabantse bossen dwalen, of tussen de heuvels in Limburg in onze ‘Brabantse jaren’. Nederland is prachtig. Wens jou ook een goede jaarwisseling toe en het allerbeste voor 2018.

  3. Een prachtig stukje natuur in woord en beeld. Ik wens je veel rust om de batterijen op te laden. Draag goed zorg voor jezelf lieve Marije ❤️

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.