De Winter Wereld, by De Gans

De herfst van de herfst.

Langzaam maar zeker kruipt de tijd in de richting van de winter. De herfst duurt nog een aantal weken, maar de eerste sneeuw is al gevallen. De herfst in in zijn eigen herfst beland. De paddenstoelen verdwijnen, lossen weer op  in de natuur. Maken plaats voor nieuwe schoonheid. Mijn ‘Délices d l’automne’ raken een beetje meer in winterse sferen.
Ook de Kersttijd komt er weer aan, met alle donkere dagen en gezelligheid van dien. 
Daarom wordt ook hier op de blog tijd om dit nieuwe seizoen te verwelkomen. De komende tijd wil ik meerdere blogs gaan wijden aan mooie en sfeervolle winterplaatjes, gezelligheid, foto’s en alles wat bij die winter hoort. De Délices de l’automne gaan over naar de winter wereld.

De Winter Wereld.

Ik weet dat veel mensen het moeilijk hebben de komende maanden. Hoe vaker je in je leven afscheid neemt van de mensen om je heen, hoe meer je deze mensen mist als het buiten donker wordt en je gedwongen bent om meer binnen te zijn met nu ook nog de feestdagen in het vooruitzicht. Hoe meer de wereld juicht over Kerst en wintersfeer, hoe meer alleen je je misschien ook voelt. Ik snap dat.

Winter wereld
Warme winter (bron foto: Pixabay)

Niet alleen.

Iedereen die zich eenzaam voelt wil ik een steuntje geven: je bent niet alleen. Er is altijd iets of iemand die, van ver of van dichtbij, even aan je denken kan. Dat is überhaupt één van de pijlers van mijn blog, en die draag ik dit jaar opnieuw uit. Ik hoop dan ook dat ik iedereen die zich even eenzaam voelt, of onbegrepen kan uitnodigen om even te komen lezen. Even het hart op te halen aan wat gezelligheid, ook al is het op een scherm.

Uitnodiging voor iedereen.

Heb jij zelf een mooie foto van de winter? Aarzel dan niet om deze naar mij op te sturen. Dit kan via mooi-leven@mooileven.org. Ik vind het leuk om de allermooiste plaatjes te verzamelen en deze in het komende winterseizoen te delen.

Natuurlijk heb ik telkens mijn nieuwe vriend Nikon bij de hand om door de dag heen ook de mooiste plaatjes vast te kunnen leggen. Deze deel ik natuurlijk ook graag in de komende Winter Wereld, by De Gans.

De Gans

 

Winter Wereld
Comfortabele winter (bron foto: Pixabay)

Niets meer missen van De Gans? Schrijf je dan in bij ‘Vlieg mee’ op dit blog en like mijn pagina’s op Instagram en Facebook. Zo geniet je optimaal van alle schrijfsels en belevenissen van De Gans.

De Gans gakt incidenteel op Pinterest en vliegt heel soms over Twitter.

23 thoughts on “De Winter Wereld, by De Gans

 1. Ik kijk echt uit naar je mooie, winterse foto’s.

  Ondanks, wat ik allemaal moest meemaken het afgelopen jaar, kijk ik toch uit naar de maand december. Ze zal wel niet meer zijn, zoals ze ooit was, maar ik hou echt van de gezelligheid van lichtjes, kaarsjes, de geur van de dennenbomen, winkelende mensen, kerstmarkten, ..

 2. Wat mooi van je. Mensen een gevoel van warmte geven ook al is dat virtueel. Niets erger denk ik dan eenzaamheid te moeten voelen. X

 3. Mooi blog, eenzaamheid is schreiend en zeker met deze dagen. Soms kun je ondanks een telefoontje of een bezoekje nog niets aan doen en dat is zo erg om te zien.

 4. Ik hou van de winter. Ik hou van ieder seizoen, maar herfst en winter hebben iets enorm sfeervol. Kom maar op met die winterplaatjes! Lieve groet X

 5. Wat een hartverwarmend blog .Ja er is helaas veel eenzaamheid in deze tijd ,er word zoveel de nadruk op gezelligheid met familie en vrienden gelegd . En mooie optie om mooie dingen op je blog te zetten zodat er een beetje genoten kan worden .Je hebt al twee prachtige winter foto’s staan hier .
  Liefs Elisabeth

  1. Dank je wel Elisabeth. De nadruk ligt echt op familie en gezelligheid. En dat is zo niet vanzelfsprekend voor heel veel. Ik ga hier zeker de komende weken aandacht aan besteden.
   Liefs, Marije x

   1. Het is of zou een familiesfeer moeten zijn maar bepaalde moeten dit zonder doen.
    Marije nogmaals vind het mooi dat je hier aandacht aan geeft de komende tijd.

    Aum Shanthi

 6. Wat mooi dat je probeert langs deze weg de eenzaamheid even weg te nemen.
  Want juist in deze dagen voelen bepaalde hun eenzaam. Al is het niet nodig. Want soms naar iemand een telefoontje doen is al meer dan genoeg omdat gevoel weg te werken.
  Spijtig genoeg ben ik niet zo een foto maker, ooit teveel moeten doen 🙂 . Maar zie altijd graag jouw foto verschijnen en bekijk ze graag.

  Hier is nog niets te ontdekken van het winters weertje.

  Fijne dag

  Aum Shanthi

  1. Het kan zo klein zijn wat je doet, maar groot worden voor een ander. Hier is het nu mistig. Ook weer een heel mooie wereld. Jij ook mooie dag en dank je wel

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.