We hebben eigenlijk geen tijd meer

Roerige tijd.

Wij verkeren thuis in roerige tijden. Het verkopen van ons eigen huis, met daarnaast binnenkort ook het verkopen van Mama’s huisje, het zoeken naar ons eigen, definitieve plekje…. Het kost ons handenvol met energie. 
Tegelijk fluistert de natuur zichzelf in winterrust, ons stimulerend om het zelf ook een beetje kalmer aan te gaan doen. Wat voor ons, op dit moment bijna onmogelijk lijkt. Zoals altijd, komt het leven in veelvoud op ons af, veel sneller dan mijn aangetaste brein nog kan verwerken…

Druk.

De wereld is druk. En ik houd niet van druk. En niet van gedoe. Steeds minder kijk ik tv. Ook ben ik steeds minder op Facebook te vinden. Privé dan, want De Gans vliegt wel gewoon door, gakkend over de daken, overal speurend naar mooie momenten.

Maar het valt me wel op hoe druk wij mensen ons maken om van alles en nog wat.

En ik bedacht me vooral: we zouden druk moeten zijn met eten, slapen, drinken en liefhebben. Met kibbelen soms, of met lachen of huilen, en voelen. Met leven. In plaats daarvan raast de mensheid zo druk door het leven met het vergaren van geld dat zij voor al die andere, écht belangrijke momenten, bijna geen tijd meer heeft.

 

geen tijd
Rust en eenvoud in de natuur.

Waar gaat het om?

Als wij straks klaar zijn met ons leven, waar maken we ons dan werkelijk druk om als we terugkijken? Zijn we dan blij met ons materieel wat we verzameld hebben? Wat worden onze laatste woorden? Vaarwel centen? Of vaarwel aan alles en iedereen wat en wie wij werkelijk liefhebben?

We hebben tijd genoeg tijdens ons leven. Tijd om lief te hebben, om aan elkaar te denken en om elkaar te geven. Liefde kun je niet kopen, voor geen geld én voor geen tijd.

Ik doe zelf even weer een pas op de plaats. Terug naar de winter in mijzelf. Terug naar even rust en ruimte in mijn hoofd. Ik neem mijn tijd.

Tijd om lief te hebben, tijd om te genieten.

Boven alle wensen die ik nu voorbij zie komen, is dát wat ik iedereen werkelijk toewens.

De Gans


Niets meer missen van De Gans? Schrijf je dan in bij ‘Vlieg mee’ op dit blog en like mijn pagina’s op Instagram en Facebook. Zo geniet je optimaal van alle schrijfsels en belevenissen van De Gans.

De Gans gakt incidenteel op Pinterest en vliegt heel soms over Twitter.

 

 

 

 

21 thoughts on “We hebben eigenlijk geen tijd meer

 1. Een mooie wens, zo’n stille wens. Tijd om je in jezelf te verdiepen… Een paar dagen geen journaal kijken, doet ook al wonderen.
  Fijne oudejaarsdagen en alvast een spetterend begin van 2018. Met veel rust! (Ik doe ook mee met je…) ♥

  1. Ik kijk steeds minder journaal. Als ik iets wil zien is t binnen 1 klik bereikbaar. Is een stuk fijner. Ik wens je alle goeds en moois voor t komend jaar! Liefs xxx ❤

 2. Lieve Marije,
  Jou en je mannen wens ik rustige kerstdagen, met veel plezier en liefde.
  Voor het nieuwe jaar een goede gezondheid allereerst en daarna(ast) de drukte van verkochte huizen en jullie eigen stek vinden om daar dan in alle rust van te genieten.
  Dank je wel voor je blogs en je aanwezigheid op insta. Je prachtige foto’s en teksten zie ik graag!

  1. Lieve Maria,
   Dank je wel voor je lieve woorden. En voor je mooie en lieve berichten het afgelopen jaar. Dat geeft weer zo veel inspiratie!
   En volgend jaar vallen alle stukjes op hun plaats.
   Heel veel liefs en vanaf deze plek op internet ook warme en liefdevolle dagen gewenst.
   Liefs, Marije

 3. Dat is een fijne wens, dank je wel. Die tijd om ongedwongen te genieten wens ik jullie ook toe (en toch ook dat berichtje dat het huis ineens verkocht mag zijn), voor de feestdagen en daarna natuurlijk. lieve groetjes, Hanneke

  1. Jullie ook heel mooie dagen gewenst lieve Hanneke. Dat berichtje hoop ik ook snel te kunnen schrijven. Veel lieve groetjes, Marije ❤

 4. Inderdaad… ik realiseerde me dit enige tijd terug ook en ben begonnen met aanpassingen
  Niet van 100 naar 0 in 1 dag maar gaandeweg, wennen kost energie en tijd en nu … ben ik er heel blij mee want het “(on)Heilige moeten’ is er niet meer… leve de vrijheid.

  ♥-verwarmende kerstdagen gewenst

 5. Soms heb je gewoon van die woelige tijden, dan denk je dat er nooit iets af komt. Maar als je eenmaal de rust weer hebt is het genieten. En toch… komt er dan wel weer iets anders op je pad! Succes en sterkte en rustige mooie dagen gewenst! X

 6. Hoe druk ook, eten en drinken moet je toch 😉
  Voor eenieder is wat anders belangrijk en van mij mag iedereen dat zelf invullen…ik geniet van het samenzijn met kinderen en kleinkinderen…druk of niet.

  Fijne Feestdagen

 7. Ik hoop dat je ‘de huizenonrust’ voor de feestdagen uit kunt schakelen en intens kunt gaan genieten! Voor de toekomst: Komt tijd, komt raad!

 8. Ik ben blij dat ik niet materialistisch ben aangelegd en dat geld nodig is voor bepaalde zaken in het leven maar het niet gelukkig maakt. Het gevoel van geluk zit zoals je schrijft in het leven zelf. Dat niet druk of snel moet gaan of zijn. Dat maak je voor jezelf uit. Het leven heeft ons zoveel te bieden maar weinig mensen zien het of willen het zien. Die laten zich opdraaien en laten zich mee trekken in een sneltrein in plaats van het al wandelend te doen. Deze die dan de snel trein nemen willen ook maar alles wat nieuw op de markt komt en vergeten het gezin het leven hen zelf.

  Mooie en leerzame tekst

  Aum Shanthi

 9. Je hebt natuurlijk heel veel aan je hoofd… ik hoop dat je spoedig in rustiger vaarwater terechtkomt met de huizen. Geniet van het stilstaan deze dagen. Ik wens je een hartverwarmend samenzijn. Lieve groet ❤️

  1. Dank je wel! Ik wens jou ook heel mooie en warme dagen. En een goed, gezond en liefdevol nieuw jaar. Lieve knuffel xx

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.