Wat heb jij nodig?

We daveren meestal maar voort door het leven. Dit moet, dat even doen, snel langs de winkel, kinderen brengen en halen, ’s avonds nog even de mail van het werk checken of snel even sporten voor een gezond gevoel. Nog later op de avond ploffen we nog even, heel moe, voor de tv om ‘het nieuws mee te pikken’, waarna we, eigenlijk nog vol adrenaline, ons bed in duiken voor, hopelijk, de benodigde zeven uurtjes slaap.

Maar, wat heb je zelf nou eigenlijk écht nodig? Pak eens een rustig moment voor jezelf en stel je eigen ik die vraag. En geef jezelf een eerlijk antwoord. Zet een kop lekkere thee, plof op een tuinstoel en neem een kleine timeout: ‘Wat heb ik nu eigenlijk écht nodig?’

Dit simpele onderwerp, en aanverwante thema’s, zie ik wekelijks op zoveel plaatsen terugkomen dat ik het niet kan laten er regelmatig wat aandacht aan te besteden. Het is zo belangrijk om goed te luisteren naar wat je nodig hebt en we vinden het zo moeilijk om onszelf werkelijk toe te staan daar zo nu en dan eens echt aan toe te geven.

Dus geef jezelf een eerlijk antwoord en voer dat dan ook eens uit. Zo nu en dan kan dat louterend werken. En het is echt niet verkeerd.

Liefs van De Gans <3


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en soms verschijnt een quote op Pinterest.

5 thoughts on “Wat heb jij nodig?

    1. Heb eventjes nagedacht. Eigenlijk heb IK echt niets nodig. Tracht te leven in de dag van vandaag. Gisteren is voorbij en morgen moet nog komen. Elke dag sta ik op en weet dat deze dag mij het nodige zal geven. Heb ondervonden dat het leven je geeft wat je nu nodig hebt. Niet voor morgen, want dat is weer een andere tijd.

      1. Het antwoord ligt altijd in het nu. Want dat ‘is’. De rest is geweest en het andere is nog niet gebeurd. Dus dat is niets.
        Wat kun je hier heerlijk over denken hè?

Gak mee en plaats hieronder je reactie,