Wacht eens even…

Soms reageer je heel impulsief op iets wat iemand zegt of schrijft.

Thuis, op het werk, via internet of via de mail. Aan de reacties die je terugkrijgt merk je dat je degene die tegenover je zit, of waarmee je op internet van gedachten wisselt erg gekwetst hebt. Soms zie je de tranen of lees je je woorden terug en denk je: oh ja…dat had ook wel iets anders gekund. Je hebt te snel en te impulsief gereageerd.

Van een wijs iemand leerde ik een aantal jaren geleden altijd even te wachten voordat ik reageer. Hij leerde mij vooral nooit te reageren uit boosheid en frustratie, omdat dat zaken onnodig meestal erger maakt.
Luister en overdenk eerst en pas later reageer je. Of niet meer. Want vaak is er inmiddels alweer iets anders gebeurd, of gezegd, wat dat pittige, wat jij op het puntje van je tong had liggen, allang weer ongeldig maakt.

Wacht eens even
Neem de tijd om te reageren. Bron: Pixabay

Neem de tijd.

Als je het heel moeilijk vindt om niet direct te reageren, trek je dan even terug uit het gesprek. Dat kan in een face to face conversatie heel makkelijk en onopvallend door het nemen van een slokje drinken, het verschikken van je mouw of een andere kleine handeling.  In andere gevallen loop je bijvoorbeeld even een rondje door je tuin, je huis of knuffelt je kind, partner of dier. Het is eigenlijk kinderlijk eenvoudig en het voorkomt dat jij zonder het te willen iemand kwetst.

Probeer het maar. Het maakt je leven makkelijker.

De Gans


Volg je Mooi Leven, by De Gans al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram, landt soms op Twitter en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest.

4 thoughts on “Wacht eens even…

  1. Dit is zeker goed voor mij om eens over na te denken
    Ik reageer soms te snel op dingen en dan denk ik achteraf… Oeps… Had ik maar even langer nagedacht

  2. Toevallig gister zo’n situatie meegemaakt en mijn vriend zei precies hetzelfde: wacht 72 uur. Als je het dan nog steeds zo belangrijk vindt, kun je er altijd nog iets van zeggen. Maar dan is de scherpste boosheid weg.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.