Vrede

Internationale Dag van de Vrede.

Ik kreeg gisteravond laat via sociale media een notificatie dat het vandaag de ‘Internationale Dag van de Vrede’ is.

Nu is het elke dag wel een speciale dag. Ik houd ze niet meer bij, al die aan speciale gebeurtenissen toegewijde dagen, en daarom schenk ik er op mijn blog ook niet altijd evenveel aandacht aan.

Maar de insteek van deze boodschap trof mij toch wel. Hij is te zien op mijn Facebookpagina. Simpel, maar zo intens. Het is precies waar de Gans voor staat. Laten we allemaal wat liever voor elkaar zijn. Vrede begint immers bij het accepteren van elkaar, bij het houden van elkaar? Dat kun je niet alleen. Vrede begint bij samen.

Samen…

De Gans wil verenigen. Daarbij kijkt de Gans niet naar status, afkomst of bezit. De Gans houdt niet van materialisme. De Gans houdt niet van geld. De Gans houdt wel van mensen. En waardeert die mensen om wat zij zijn, niet om wat zij hebben. Ook al heb je niets, dan nog is er een reden om van je te houden.

Die boodschap wil ik aan jullie allemaal geven: er is altijd een reden om van iemand te houden. Dus laten we dat gaan doen.

De Gans ♥

heart-1377435_640


Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

3 thoughts on “Vrede

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.