Volg je hart

Een tijdje geleden zat ik met een paar vragen in mijn hoofd.

Over mijn blog, een eigen domeinnaam, over wat ik zelf aankan met een lijf wat niet alles maar volhoudt. Deed ik het wel goed? Gaf ik iedereen genoeg ruimte om ook zijn eigen visie en ervaring te bewaren? Want dat is de kern van de Gans. Mensen laten nadenken, maar ze zeker hun eigen conclusies laten trekken. Elkaar de ruimte geven om te zijn en te leven. De ruimte en mogelijkheid bieden om starre principes los te laten. Want loslaten is ruimte geven voor groei. Loslaten is liefhebben en liefhebben is loslaten. En dat alles in ogenschouw nemend hebben we uiteindelijk allemaal een mooier leven. Maar wat is dat loslaten dan? En wanneer moet je even volhardend vasthouden? Wat is verstandig? En wat had ik zelf het liefst? Ik dacht na en dacht dieper na en zat behoorlijk vast in mijn hoofd.

Op dat moment kreeg ik post. Van iemand die ik heb leren kennen omdat mijn man haar kent. Van vroeger, heel lang geleden. Al lang voordat ik haar op sociale media ontdekte, zei mijn man dat ze zulke mooie dingen maken kon en dat hij dat enorm bewonderde. Handgemaakte, schitterende sieraden, die ze inmiddels verkoopt over de hele wereld. Ik had op toentertijd nog niks bij haar besteld, maar we hadden wel samen een mooie conversatie gehad die week. Over quotes met een echte betekenis. Die zij wilde graveren in een sleutelhanger om mensen iets mee te geven in hun leven.

Ik bewonder mensen die maken.

Die creëren. Die daar ook een betekenis en een hart aan geven. Zoals ik letterlijk van binnen voelde toen ik het pakje uitpakte wat ze me zo lief had gestuurd. De schat in kwestie, Marlies, gaf mij die week samen met een paar anderen, zo juist het duwtje in de richting die ik nu aan het lopen ben. Zo heb ik, ondanks alle obstakels en hordes die er nog te nemen zijn met een minimum aan beschikbare energie, de moed gekregen om te doen.

Dus ik ging vol voor het schrijven en opende mijn hart voor verdere ontwikkelingen. Liet het allemaal tegelijk in mijn hoofd ook even los om te kijken wat er zou gebeuren. Wat er zou gebeuren in mijn hart en ook daarbuiten. En dat alles heeft werkelijk veel goed gedaan! Dat bewijst het eigen adres hierboven in de adresbalk wel. En anders de mooie ontmoetingen die ik sindsdien weer heb gehad met tal van lieve mensen. De verrijking in het leven en de diepe dankbaarheid die ik daardoor voel.

Volg je hart. Want dat klopt.
Volg je hart, want dat klopt

Volg je hart, want dat klopt

Daarom wil ik iedereen aanraden: volg je hart, want dat klopt. Neem de tijd om naar binnen te kijken en luister naar je hart. Het zal je altijd de waarheid vertellen. Het is jouw hart, van jou alleen. De enige die dat hart kan volgen dat ben jij. Er is dan ook niemand die jou dat hart mag afnemen, die zich jouw hart mag toe-eigenen, die zich meester mag maken van jouw hart. Jouw hart is van jou. Koester het en houd van dat hart.

Jij mag je hart wel schenken. Je geeft het aan wie jij kiest. Wie jij je hart wilt geven, aan wie jij mee wilt nemen op je reis. Maar verlies het niet. Volg het altijd, dat hart. Want dan zit je goed.

Lieve Marlies, dank je wel voor het delen van dit hart.

Het heeft mij verteld wat echt belangrijk is. Daar hoefde ik uiteindelijk helemaal niet over na te denken, dat moest ik gewoon voelen. In mijn hart. Met als klein duwtje die lieve sleutelhanger die jij mij gaf en waar ik als reminder vaak even naar kijk. Net zoals ik hoop dat heel veel anderen het zullen voelen, en hun hart zullen volgen. Dus ik deel het hart weer verder. Voor anderen.

Volg je hart, want dat klopt… Altijd!

Alle liefs en goeds van De Gans ♥


Met lieve en hartelijke dank aan Marlies van Atelier Blaauw. Atelier Blaauw is te volgen op Facebook en heeft een shop op Etsy.

Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De quotes van de Gans kun je vinden op Instagram en Pinterest.

8 thoughts on “Volg je hart

  1. En als je je hart volgt, gaat ook de energie weer stromen. Ook op dat vlak kun je aan den lijve ervaren wat voor gevolgen ‘je hart volgen’ zoal kan hebben… Ik ervaar op dit moment het omgekeerde. Volg (bewuste keuze, voor nu, even) mijn hart niet en de energie blokkeert. Ben erg dankbaar dat ik weet hoe het andersom werkt, en dat ik weet dat dit een tijdelijke toestand is…. Liefs!

    1. Soms moet je je hart met een omweg volgen… Dan moet je even met je hoofd iets doen om straks weer volop voor dat hart te kunnen gaan. Maar dat blokkadegevoel kost inderdaad energie. Pas daarvoor op. Want je kunt het maar 1x uitgeven…. Maar dat weet je zelf denk ik maar al te goed. Fijn dat het tijdelijk is. Maar goed ook…. Liefs! xx

  2. Dank voor je mooie tekst. Bij mij gebeurd ook steeds wat jij hier schrijft. Wanneer ik met iets vastzit of onzeker ben, komt er altijd uit onverwachte hoek een duwtje. ‘Je hart volgen’ heb ik al gelukkig vele jaren geleden geleerd en heeft mijn leven enorm verrijkt. Ik denk wanneer je je hart volgt, het universum (laten we het zo noemen) ervoor zorgt dat je ook hulp krijgt als het nodig hebt.

    1. Mooi is dat he. De kosmos zorgt voor je. Maar je moet de tekenen wel zien en volgen. Dat is een andere kunst, die niet iedereen kent…

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.