Volg je gevoel

Veel logjes over vragen.

De afgelopen dagen las ik heel veel logjes van medebloggers die met vragen zaten, op een kruispunt stonden of die tegen kleine, of grotere dingetjes in het leven aanliepen. Ze vroegen daarom advies. Of uitten hun frustraties omdat meningen van andere mensen kwetsend waren of omdat ze het op een andere wijze even moeilijk hadden met de huidige stand van zaken in hun leven.

Ik bleef er over nadenken.

Vroeger was de wereld veel kleiner, en het soort mensen waartussen je je bewoog was minder divers. Meningen werden uitgewisseld bij familiebezoeken of vrienden, op verjaardagsfeestjes of bij de koffie op het werk. Heel veel andere type mensen dan in je eigen netwerk kwam je bijvoorbeeld tegen in de winkel. Wachtende op je beurt (dat was toen nog heel anders dan de huidige rij in de supermarkt) raakte je nog weleens in gesprek en kon je een mening horen die heel anders was dan jij en de mensen waartussen jij je bevond hadden bedacht.

Door het internet van vandaag de dag en alle mogelijkheden die zij biedt, sociale media, online kranten en tv, hoor en zie je continu meningen van anderen. De wereld is een heel stuk groter geworden. Je kunt jezelf ervoor afsluiten, deels, maar je kunt er niet voor weglopen, tenzij je wilt leven als een absolute kluizenaar in een hutje op de hei zonder enige vorm van al die moderne, inmiddels vanzelfsprekende geneugten. Dus een deel van al die meningen, van die grote wereld, krijg je hoe dan ook voor je kiezen. Zeker als je blogt 🙂

Volg je eigen gevoel.

Daarom: laat de meningen van anderen. Als je denkt dat je iets aan een mening hebt, of hij raakt je, dan kun je hem gebruiken om je eigen mening te versterken, bij te draaien of te verfijnen. Maar neem een mening van een ander niet klakkeloos over. Volg jezelf. Volg je eigen gevoel. Want dat is van jou en hoort bij jouw leven.

Voel je vrij om je eigen mening te vormen. Voel je vrij om te voelen wat je voelt. En voel je dan ook vrij om je eigen pad te kiezen.

De Gans ♥

seagull-115618_640
Bron foto’s: Pixabay

Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De Gans gakt ook op Instagram en Pinterest.

6 thoughts on “Volg je gevoel

  1. Een waarheid als een koe. Ik spreek uit ervaring. Vroeger liet ik mij vaak leiden door de mening van anderen. Dat zal wel bij jeugdigheid horen, maar ik kwam er geen stap mee vooruit. Integendeel. De dag dat ik besloot om tegen alle tegenwind in toch mijn goesting door te drijven is de beste dag van mijn leven geweest. Ik slaagde in mijn opzet/onderneming. Het zat in mijn kop en het moest gebeuren. Een grote les geleerd. Ik had mijn hart gevolgd en niet de mening van anderen. Weinigen of zelfs niemand wensten me achteraf proficiat. Maar dat laat ik over me heen gaan. Ik heb bereikt wat ik wou op een bepaald vlak. Dus ja, vaak moet je ook de meningen van anderen gewoon over je laten gaan. Hun meningen die ze nu eigenlijk moeten herzien, maar die ze niet kunnen uitspreken… Ongelijk toegeven blijft moeilijk.
    Mijn vader zaliger zei ooit ‘als men kwaad over je spreekt, dan gaat het meestal heel goed met je. De dag dat men je looft en prijst, ben je er waarschijnlijk heel slecht aan toe…’ Daar denk ik vaak aan.

  2. Zo is het maar net, soms kan juist die vreemdeling bij de bushalte een antwoord geven, ik sta er altijd voor open maar advies vragen op blog, doe ik zelf eigenlijk nooit, dat is voor mijn plezier.

    X

  3. Je hebt absoluut een punt in wat je schrijft, maar het is niet altijd zo simpel… een mening kan je kwetsen, je kan toch ook niet alles over je heen laten gaan. Sommigen gaan ver om hun eigen gelijk te halen. In het bloggen ook niet altijd makkelijk.

    1. Ja dat heb ik zeker ook gemerkt. Jij hebt hier zeker ook een punt. En toch….kun jij alleen zelf je eigen gevoel volgen. En…hoe je reageert en jij je voelt bij opmerkingen van anderen vertellen ook weer wat over jezelf. En soms moet je iemand met zijn mening maar gewoon laten…dan kom je niet tot elkaar.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.