Volg je eigen pad

“Other people’s opinions
should never affect the decisions you make.
It’s your life, not theirs.
Do what makes you happy”

Een advies wat ik op Twitter tegenkwam vanmiddag en ik heb het meteen even ‘verganst’ omdat het zo actueel is als ik naar de wereld kijk.

Zoveel mensen als er zijn, zoveel visies zijn er ook. Met de ene visie ben je het meer eens dan met de andere, maar visies zijn zelden identiek. Ieder individu heeft zijn of haar eigen sausje en heel eigen gevoelens daarbij. Een eigen beleving van de waarheid. Hoe tegengesteld die belevingen en waarheden soms ook mogen lijken, er is zo vaak geen goed of fout.

Visies, meningen….

Zoveel visies, zoveel meningen. Je kunt niet aan alles voldoen en je kunt zeker geen rekening houden met alle meningen in de wereld om je heen. Dat proberen zou onmenselijk zijn. Continu leven naar wat anderen van je vinden en pogen te voldoen aan hun verwachtingen berooft je van je eigen identiteit.
Ik bedoel hiermee natuurlijk niet dat je ongenuanceerd en meedogenloos over anderen heen moet walsen. Je zou de meningen van anderen in overweging kunnen nemen om je eigen visie te verscherpen. Dat is gezond. Luisteren naar anderen is goed, anderen de ruimte geven om hun hart te luchten, is onmisbaar tussen mensen. Maar kijk altijd goed bij jezelf naar binnen. Of het voor jou klopt. Want je mag je eigen pad volgen. Je eigen hart volgen. Want meestal klopt jouw leven dan. En jij bent immers de enige die dat leven leeft… Dat kan niemand anders voor jou doen. Do what makes you happy.

De Gans

Other people’s opinions should never affect the decisions

Met mijn allerliefste dank aan Siepol ♥♥♥

Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De quotes van de Gans kun je vinden op Instagram en Pinterest.
De Gans gakt ook op Twitter én is te volgen via Bloglovin.

2 thoughts on “Volg je eigen pad

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.