Vlindertje

Vorig jaar fotografeerde ik de Koninginnenpage op de verbena in een hangmand. Dit jaar heb ik veel minder vlinders gezien. Ook de kolibrievlinder heb ik nog niet gespot, terwijl deze vorig jaar elke dag van de bloemetjes kwam snoepen.

Het zal aan het slechte weer van de laatste maanden kunnen liggen, maar we kunnen natuurlijk niet ontkennen dat al onze vliegende vriendjes het erg moeilijk hebben momenteel. We kunnen wel iets zuiniger op ze zijn. Een beetje minder stenen. Een beetje meer groen. Een beetje minder gif. Een beetje meer liefde.
Ik hoop dat ze nog komt, de Koninginnenpage. Dan krijgt ze een mooie bloem van mij.

Ik hoop dat we met elkaar iets bewuster kunnen omgaan met onze mooie, maar kwetsbare natuur.

De Gans ♥

macroglossum-stellatarum-porcellus-681283_1280
De kolibrievlinder (bron: Pixabay)


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De quotes van de Gans kun je vinden op Instagram of Pinterest en de Gans gakt ook op Twitter.

5 thoughts on “Vlindertje

 1. Mooi maar ik mag niet klagen van schilders in mijn tuin en ook niet op de wandeling.Ik zag verleden week 10 verschillende soorten op wandeling in Kolveren Limburg.

 2. Ik had het hier van de week al met John over op mijn blog, Red-Star in mijn lijst, hij barst van de vlinders maar woont net in dat stukje Zeeland met de meeste zonuren en droogste stukje land, dit komt inderdaad door het weer, we hebben te lang onder de 25 graden gezeten, dat is wat onze vlinders nodig hebben om te kunnen poppen en uit te komen, uit mijn hoofd, minimaal 20 tot 25 graden is het meest ideaal, en de regen houdt ze ook tegen, we hebben dit jaar in tegenstelling nog tot vorig jaar ook geen overlast gehad van de processierups, nu weet ik niet waar jij woont natuurlijk, maar als jij ook in het regengedeelte en periode van telkens net onder de 20 graden woont?

  Is dat je reden, en dit weet ik al vanaf mijn jongste jeugd, mijn oma was een vlindergek namelijk, natuurgek, zij wist alles, en die zomers als er minder vlinders waren toen al? Dan hadden we een enorme koud en of een natte lente gehad…. en dat is nu ook zo. als het nu zo blijft? Dan komen ze alsnog 😀

  X

  1. Ik woon precies waar het zo nat is geweest… Dus dat klopt wel. We wachten rustig af, meer kunnen we nu toch niet. Gisteren geen druppel gevallen gelukkig. Mooie dag xx

 3. Klopt helemaal Marije… Wij hebben wel vlinders in onze tuin maar veel minder dan andere jaren en ook een andere populatie. Gelukkig zijn de muurbijtjes en nu de gewone bijen wel ijverig aan het verzamelen. En inderdaad, onze natuur verdient alle liefde en aandacht van ‘ons’ mensen. Uiteindelijk is ze toch de basis van ons bestaan… Lieve groet en fijne dag van Ingrid

  1. Hier zitten ook flink wat gaten ‘dichtgemetseld’ door de metselbij. Hier in de tuin worden ze allemaal gekoesterd. Voor jou ook een hele mooie dag en lieve groet terug!

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.