Verwachtingen…. Stel ze soms een beetje bij

Verwacht niet terug van anderen wat jij zelf voor ze over hebt.

In het leven raak je soms teleurgesteld in een ander. Maar…is dat wel terecht? Vaak verwacht je van een ander wat jij zelf aan die ander zou geven, maar zo werkt het helaas niet. Wat jij zou willen geven is niet altijd wat je uiteindelijk krijgt.

Verwachtingen wat aanpassen

Ik heb inmiddels mijn verwachtingen wat aangepast. En ik ben blij als iemand een keer hulp aanbiedt. Maar er op rekenen omdat ik zelf voor iemand klaar zou staan dat doe ik niet langer meer.
Sterker nog, ik ren mezelf wat minder voorbij om een ander te helpen. Zo bespaar ik mijzelf belangrijke energie en kan ik ook echt voor iemand klaar staan als dat oprecht nodig is ♥
De Gans
Verwachtingen

Mooi Leven, by De Gans gakt ook op Instagram, vliegt over Facebook, en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans lanceert heel soms een berichtje op Twitter.


Wie is De Gans?

26 thoughts on “Verwachtingen…. Stel ze soms een beetje bij

 1. Ik blijf dat moeilijk vinden, hoor. Natuurlijk doe ik niets met de verwachting dat iemand hetzelfde terug zal doen. Maar als een vriendschap na een tijdje eenrichtingsverkeer blijkt te zijn, dan ben ik toch wel teleurgesteld. En dan verwachtingen bijstellen valt soms niet mee.

 2. Iets aan iemand iets geven of ze helpen, moet je nooit doen met de verwachting. er ook iets voor terug te krijgen.Maar een bedankje is toch wel het minste, maar helaas gebeurd dat ook niet altijd.

  1. Helaas niet. Maar helpen doe ik zonder iets terug te verwachten. Maar soms heb ik hulp nodig, vraag het dan niet, maar hoop dat men het ziet. Dat werkt nog niet zo goed 😉

 3. Dag Marije, Ware woorden. Het is ook een kwestie van balans. Helemaal niks verwachten zodat je ook niet teleurgesteld wordt, vind ik het voor mezelf ook weer niet. Maar het is ook niet “voor wat hoort wat”. Wat is het leven soms balanceren en inderdaad altijd weer bijstellen;)
  Groetjes, Stien

 4. Helemaal waar, gelukkig heb ik toen ik net was aangereden ook de andere kant ervaren. Was blij verrast hoeveel mensen er waren om mij te helpen uit mijn familie/vrienden/kennissenkring.

  1. Dat valt mij bij mijn moeder nu ook op. Een stroom aan bezoek en belangstellenden. Zo lief is dat. Er zijn gelukkig zo veel lieve mensen op de wereld <3 Ik hoop dat het inmiddels een heel stuk beter met je gaat? Ik probeer blogs bij te lezen, maar dat gaat nog niet altijd even soepel.

   1. Het is een heel langdurig en traag proces. Het lopen in huis gaat steeds beter, maar buiten zit ik nu op zo’n 500 meter met 2 krukken ………. of ik ooit weer lekkere lange wandelingen kan maken??? ……… kwestie van hoop houden en heeeeel veel geduldig oefenen.

 5. Zelf heb ik nooit hoge verwachtingen gehad wat mensen betreft .Iemand helpen of er voor iemand zijn heb ik altijd gedaan vanuit mijn hart en niet om iets terug te verwachten .Zelden heb ik hulp gevraagd aan anderen en de weinige keren dat ik dat deed was er voor mij niemand en natuurlijk is het dan best even slikken . Nu sta ik niet meer vooraan ,maar is er echt iets of heeft iemand dringend hulp nodig zal ik dat zeker doen . Nee verwachtingen van mensen heb ik niet
  Lieve gr Elisabeth

 6. Lieve Marije, daar ben ik al lang achter, je moet helemaal geen verwachting hebben dat wordt je ook niet teleurgesteld. Ik kies mijn eigen mensen en daar ben ik tevreden mee, zij verwachten niks ze zijn er als ik ze nodig heb. Jij geeft veel maar krijgt volgens mij veel terug en je kiest zelf. Fijne dag liefs Hennie

 7. Dat is aan jezelf denken. En wat je ook doet voor anderen nooit in gedachte nemen dat ze hetzelfde doen. Maar wat je gedaan hebt krijg je toch altijd in positieve zin terug.
  Mooi en leerzaam stukje naar jezelf toe.

  Aum Shanthi

  1. Soms krijg je niet terug wat je een ander geeft. Dat is ook niet erg, mits de ander geen misbruik maakt van mensen. En helaas zijn er toch wel mensen die dat doen, heb ik gemerkt. Daar blijf ik ver van uit te buurt 🙂 Dank je wel, heel leerzaam, ook de reacties!

   1. Van die mensen moet je wegblijven. Want het zijn deze die van een vinger een arm nemen.
    Wat je ook doe voor een ander verwacht niets terug maar je hartje zelf zal het voelen. En zo krijg je veel terug. Maar nooit denken van het moet.

    Aum Shanthi

    1. Als ik iets van iemand kreeg en ik had het gevoel dat ik ‘iets terug móest doen’ dan bleek dat ook altijd waar te zijn. En het terug doen bleek ook regelmatig een heel stuk meer of belastender te zijn dan hetgeen wat mij gegeven was. Dat onderbuikgevoel daar luister ik inmiddels heel erg goed naar…

 8. Helemaal waar…. zoals altijd 😉

  Ik probeer altijd al geen verwachtingen te hebben en me te laten verrassen door een ander.
  ik weet nl maar al te goed hoe het voelt om teleurgesteld in anderen te worden…. en ik denk dan altijd weer “het is mijn eigen schuld, ik had toch nog verwachtingen”

  xxx<3

  1. Je hoeft niet jezelf te beschuldigen als je te veel verwachtingen had 😉 Maar constateren dat je dat wel iets bij mag stellen is wel goed denk ik 😉 Knuffel xxxxx

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.