Veranderingen: over schrijven en nog meer

Veranderingen…

De laatste tijd staat in het teken van veranderingen. Ons eigen huis is eindelijk verkocht en de meeste spullen zijn ingepakt. Een heel leven verzameld in meer dan 100 dozen. Afscheid nemen van een huis waarvan ik hield, in een omgeving waar ik 20 jaar lang heb gewoond. Ik had nooit verwacht dat ik terug naar Oost Groningen zou gaan, maar het is wel gebeurd.

Naar huis.

Vorig jaar trokken we in het huisje van mama. Om tot rust te komen, maar ook omdat er in dat huisje toch nog wel wat aan opknapwerk lag te wachten. Er ligt nu een net vloertje in, kleine probleempjes zijn verholpen, her en der zijn de muren gesausd en het is bijna klaar voor de verkoop.

En wij? Wij hebben inmiddels ook ons eigen stekje gevonden. Een klein boerenhuisje, helemaal niet zo bombastisch zoals die grote graanpaleizen die hier over de velden waken. We hebben er afgelopen jaar een tijdje serieus over gedacht om zo’n echte Groninger hoeve te kopen. Ze zijn zo prachtig en zo groots en hebben zo’n belangrijke geschiedenis te vertellen hier in de door aardbevingen geteisterde provincie. Veel te veel van die prachtige huizen liggen nu te verpauperen of worden achteloos afgebroken. Ik vind het zo zonde.

Maar zo’n project aangaan zou ons aan het huis en de geschiedenis ervan hebben onderworpen, met heel veel werk en heel weinig ruimte voor ontspanning. Niet helemaal wat wij in het leven willen, laat staan wat ik zelf zou kunnen… Het is dus een wat bescheidener optrekje geworden. Een lief huis met een rieten dak, helemaal aan de rand van een klein dorp. Een ruime tuin er om heen waar je lekker in wandelen kunt. Uitzicht op bomen, bossen en water. Van alles wat wij belangrijk vinden heeft het wat….

 

Veranderingen
Op de uitkijk…

Een nieuwe weg.

Een jaar lang hebben wij de tijd gehad om onze keuze te bepalen. Een jaar lang de tijd om in te zien wat er nu werkelijk belangrijk voor ons is. En een heel jaar lang hebben we conclusie na conclusie getrokken, lessen geleerd en ingezien welke richting we in zouden kunnen slaan.

De komende weken pakken wij ook de spullen in mama’s huisje in. De komende twee maanden staan in het teken van afscheid en een nieuw begin. Van verwerken en doorgaan. Van mooie herinneringen en liefde koesteren en deze voor altijd meenemen in ons hart.

Ik heb, maar de meeste volgers weten dat wel, heel weinig energie. Ik heb de afgelopen weken een paar keer geprobeerd om kritische verhalen te schrijven, over burn-out, of andere dingen die ik in het nieuws voorbij zag komen. Het lukt niet. De energie is op. Ik post op dit moment wat kleine verhaaltjes of foto’s.

Doorstart.

Die fotografie, die heeft me echt in de greep gekregen. Ik heb nog nooit iets gedaan wat zo verslavend was. En ik was ooit een verstokt roker, dus dat zegt wel wat. Foto’s, wat proza, wat kleins, dat kunnen jullie hier de komende tijd verwachten. Een beetje eenvoudig allemaal, die serieuzere stukken komen misschien ooit weer. Maar het is nog steeds helemaal in lijn met hoe ik mij voel en ontwikkel. Ik ben pas ook begonnen met een cursus fotografie, dus die plaatjes zullen nog mooier worden. Pas op de plaats dus, en toch ook groei.

En intussen werk ik aan onze doorstart. Van het ganse gezin en in het leven. Een doorstart met afsluiters, veranderingen en naar meer evenwicht. Zo nu en dan een verslagje op de blog of op Social Media. En wie weet, volgt er dan ineens weer een gans kritisch stukje.

De Gans

veranderingen

Alle foto’s in deze log zijn ©byDeGans.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

27 thoughts on “Veranderingen: over schrijven en nog meer

 1. Nou ja…had op mijn lijstje je staan je via een prive-berichtje te vragen hoe het ging met de huizen enzo. Wat fijn, dat jullie een eigen mooi nieuw plekje gevonden hebben! Zo blij voor jou/jullie 🙂
  Een toepasselijker seizoen om hier mee bezig te ziijn is er niet, zo aan het eind van de winter, aan het begin van de lente. Nieuw leven, letterlijk, figuurlijk. Van harte gegund! XxX

 2. Jullie zijn niet over een nacht ijs gegaan en hebben een verstandig besluit genomen. Er is al veel werk verzet en er moet nog meer gebeuren. Ik kan me voorstellen dat je al moe bent bij het idee om te gaan verhuizen. Maar samen kunnen jullie de wereld aan. Ik wens jullie veel geluk in jullie huis!
  En mooie foto’s met een enkele reep proza is ook een mooi blog…

  1. Zeer zeker niet. We hebben de tijd gehad, genomen en gekregen. Alles komt altijd goed en ik hoop dat we nu even de tijd krijgen om rustig te settelen. We zullen het zien 😉 Lieve groet xcc

 3. Mooi om te lezen dat je zo’n metamorfose aan het doormaken bent, net als ik eigenlijk.
  Afscheid nemen en opnieuw beginnen, ook voor mij een thema dit jaar.
  Heel veel succes met de verhuizing, neem de tijd om je plek te vinden, en wees zuinig op de energie die je nog hebt.
  Ik kijk uit naar je foto’s

 4. Succes met inpakken. En met het verhuizen. Afscheid is altijd lastig maar het schept een begin voor nieuwe mogelijkheden.

 5. Wat klinkt dat nieuwe huisje heerlijk. Neem alle tijd die je nodig hebt. Verhuizen is zoveel meer dan van het ene huis naar het andere gaan. En heerlijk om te lezen over de fotografie. Met foto’s laat je ook zien wat jij ziet. liefs en heel veel succes (en wat extra energie), Hanneke

  1. Dank je wel. Het is ook een heerlijk huisje op een heerlijk plekje. Toen we er de eerste keer langsreden had het me al in zijn greep en toen had ik het huis nog nauwelijks gezien. Liefs x

 6. Heel veel geluk in jullie nieuwe huis. Ik hoop dat het je veel goeds brengt. Ik ben benieuwd naar je kleine updates. Maar verhuizen kost veel energie, dus doe rustig aan.
  hartelijke groet,
  Stien

 7. Veel succes Marije! Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat hè.. Hoop dat het echt jullie stekkie gaat worden. En veel schrijven hoeft toch niet, zeker niet als je prioriteiten ergens anders liggen!

  1. Dat is soms een beetje een paradox in het leven he. Ik ben ook erg van de regelmaat, maar kijk uit naar deze verandering. Er gaan mooie foto’s volgen! Warme groet,

 8. Neem de tijd Marije. We weten wat er zoal bij jou speelt en we genieten gewoon mee van je fotografische vorderingen. Dit bericht is wel fijn dan weten e nummook hoe het met de verhuisplannen gaat.
  Hoop dat je veel hulp hebt straks en alles een beetje gladjes verloopt zodat je niet nog meer terugval krijgt.

 9. Wat een geluk dat jullie huis nu verkocht is en ja dat is dan helemaal een nieuwe start. Je laat ten slotte toch heel wat herinneringen achter

  Een bescheiden optrekje kan veel meer voldoening geven dan iets groots waar je altijd in bezig moet zijn.
  Dat is nog het moeilijkste inpakken wat kan wat mag mee en dan afscheid van bepaalde dingen nemen. Toch wetende dat je iets mooi ervoor in de plaats krijgt

  Denk aan jezelf en probeer je energie die je nodig hebt voor jezelf te houden. Al schrijf je kleine teksten ze komen gewoon aan en dat met de prachtige foto’s is het leuk om het te lezen.

  Aum Shanthi

  1. Wat lief, dank je wel Bruno. Langzaam maar zeker komt alles weer op zijn plaatsje terecht. Dat afscheid nemen houdt ook verwerken, loslaten in, en dat is weer heel prachtig. Lieve groet,

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.