Veranderingen bij De Gans

Diagnoscticeren

Zojuist heb je het laatste blog gelezen in de vorm zoals ik de afgelopen jaren met name geschreven heb.
De afgelopen maanden heb ik vaak gepiekerd of ik door moest gaan met bloggen.
Ik ben drie jaar geleden deze website begonnen toen ik met mijn gezin, nog onbewust, aan de vooravond stond van wat een lange zoektocht naar een werkelijk thuis en naar onszelf zou worden. 

Dit, en alle vormen van verwerking en bewustwording die daarbij hoorden, was een constant thema op mijn blog.

Maar het is oud nieuws. De zoektocht is niet meer.

Dus waar wilde ik nog over bloggen?

De afgelopen jaren hebben mij gevormd, gepokt en gemazeld. Met als slotakkoord de verhuizing naar ons definitieve stekje. Op een plek waarvan ik nooit had gedacht dat ik er terug zou komen, maar die naar ons drieën toe kwam met de deuren wijd geopend. Mij, mijn Lief en ons Kuiken een veilig thuiskomen biedend.

Dat een groot deel van mijn klachten chronisch is staat vast. Maar dat ik nog wel verbeteren kan in het leven mét, dat staat buiten kijf. De afgelopen tijd heb ik nieuwe wegen ontdekt om met mijn beperkingen te leren leven en om nieuwe invullingen te ontdekken in mijn leven nu. Je bent immers als mens ‘nooit af’, nooit klaar met groeien en ontwikkelen. Nooit klaar met leren. En nee, ‘beter’ gaat het niet. Bepaald niet. Vergeleken met 2 jaar terug zelfs slechter. Maar het accepteren lukt, en daarmee ook ‘leven met’.

De blog, zoals deze was, die past niet meer

Daarom ga ik de komende tijd deze site anders invullen. Veel oude artikelen zullen verdwijnen of achter slot en grendel belanden. Niet allemaal. De artikelen waarvan ik merk dat ze mensen echt iets geven die blijven publiek, zoals een aantal teksten over narcisme. Ik wil graag mensen helpen en andere invalshoeken bieden. Maar het is geen absoluut doel van mijn site.

Andere invalshoeken

Ik wil mijn foto’s een prominentere plaats geven in mijn posts. Dat betekent minder woorden, meer beeld, meer gevoel. En meer creativiteit, naar ik hoop. Maar de lappen tekst (ik voel menig opgeluchte zucht vanuit diverse windstreken…) die zullen grotendeels verdwijnen.

Mooi Leven blijft de kern van dit blog. Ik deel hier wat mijn leven mooi maakt, in de hoop daarmee anderen te inspireren. Dat is mijn drive.

Daarom, heel graag tot een volgende,

De Gans

P.S. Op Instagram deel ik ook dagelijks mijn korte, mooie momenten. Wil je niks meer missen, volg mij dan ook daar.

2 Replies to “Veranderingen bij De Gans”

  1. ien smits schreef:

    Heel herkenbaar, ik ben ook van “praatjes” naar “plaatjes” gegaan. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marije De Gans

Marije De Gans

BESTEL NU MIJN BOEK!

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Alle schrijverijen van De Gans

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: