Vanuit stilstand komen we verder!

stilstand

Vanuit stilstand komen we verder!

De huidige maatregelen in onze wereld liegen er niet om en brengen vele ondernemers in tranen.

Dat snap ik! Ik kan me voorstellen dat je bij de pakken neerzit wanneer het je plotseling bij wet verboden wordt om je vak uit te oefenen. Dramatisch…

stilstand

Hoe moet je verder wanneer je binnen enkele weken alles waar je je jaren voor hebt ingezet in rook ziet opgaan?

Ik ken een kapster die huilde bij het zien van een foto met ploeterend thuisgeknip. Ik ontmoette verdrietige verkopers van een winkel in een lege winkelstraat. Nagelstylistes, kunstenaars, musici en theatermakers. Ze staan bijna stil. De impact van deze coronacrisis is gigantisch.

Ik voel lange, slapeloze nachten, als ik naar de verhalen luister.

Maar bij de pakken neer blijven zitten helpt ons allemaal niet verder!

Wij mensen zijn van holen naar wolkenkrabbers gevlogen. Wij mensen zijn in staat tot een ongelofelijke flexibiliteit. Als er íets is wat wij kunnen, dan is dat ons aanpassen. Onszelf opnieuw uitvinden.

Het leven vraagt soms een drastische verandering van ons. Zo is het dorp waar ik woon honderden jaren geleden met kerk en al een kilometer verlegd om beschermd te blijven voor de dreigende zee.

En zo moeten we nu onze werkwijzen verleggen omdat onze wereld volledig verandert. We moeten ons weer aanpassen.

De huidige stilstand geeft ons nu de mogelijkheid om te inventariseren. Om te kijken wat we hebben en nieuwe plannen te gaan maken voor later.

stilstand

Straks moeten we stoppen met denken en gaan doen!

Met internet krijgen we allemaal een enorme exposure aangeboden. Daar kunnen talloze ondernemers veel meer gebruik van maken.

Dus kapper, die thuis zit, kijk naar je mogelijkheden! Geef tips aan je klanten die zonder jou met de handen in het haar zitten. Zet een cursus kinderknippen online, of post tips om mensen deze periode door te laten komen en bied ze verzorgende producten aan. Nagelstylistes, zet tips voor nagels lakken online en laat mensen de lakjes via internet bij jou bestellen. Zorg dat jíj diegene bent die ze voor straks onthouden!

En lieve winkeliers met alleen een fysieke locatie: open die webshop en bezorg je producten bij de klanten thuis. Restaurants, geef slimme recepten voor de ploeterende thuiskok. Of, zoals velen al doen, bied thuismaaltijden aan. Maak dinerbonnen en hotelovernachtingsvouchers voor later, als we allemaal de maanden opsluiting willen compenseren door er weer massaal op uit te gaan. Want die tijd gaat weer komen!

stilstand

Focus niet op wat níet kan, maar ga doen wat wél kan.

Vind jezelf opnieuw uit. Gebruik internet en social media. Kijk naar anderen en laat je inspireren. Hervind je kracht en je eigen authenticiteit.

Als je nu niet meespeelt, zul je zeker niet winnen.

De Gans

 

N.B: dit artikel vind je ook op LinkedIn. Volg mij ook daar om niets meer te missen.

 

Wil je niets meer missen? Volg mij dan ook op:
 & 

Wie is De Gans?

 

8 Replies to “Vanuit stilstand komen we verder!”

 1. Anuscka schreef:

  En hopelijk gaat het besef ook bij veel mensen (ondernemers) doordringen dat ‘minder’ ook genoeg kan zijn. Dat het niet alsmaar meer, meer, meer hoeft. En nicht van mij staat op de markt – nu dus niet, mag niet meer (in Brabant). In plaats van te mopperen dat ze nu straks vanwege geen inkomsten niet meer naar Ibiza kan, is ze haar tuin aan het omtoveren tot een mediterraans paradijs… dat soort flexibiliteit en creativiteit mag van mij ook groeien en bloeien!

 2. shivatje schreef:

  Dat zal het nieuwe leven worden voor velen.
  En men zal anders moeten gaan denken en leven. Dat krijg je nu als les.
  Mijn dochter heeft ook haar zaak moeten sluiten voor onbepaalde duur. Maar ze blijft niet stil zitten. Het is leren te leven op een andere manier.

  Hou je gezond en moed erin.

  Aum Shanthi

 3. Rob Alberts schreef:

  Qua gezondheid mag ik niet klagen.
  Financieel gezien is mijn toekomst bijna helemaal weg geslagen.

  Stille groet,

  • Marije De Gans schreef:

   Ik heb net een petitie getekend voor een basisinkomen dat voor iedereen gelden kan… Ik wilde dat ik een zak met geld uit de kast kon trekken voor alle lieve mensen die het nu zo nodig hebben. Ik hoop dat er ook voor jou een oplossing komt Rob
   Blijf gezond…. Warme groet,

   • Moontje schreef:

    Weet je wat ik niet snap? Dat er mensen zijn die durven zeggen dat ze ook een premie moeten geven aan wie wél nog werkt. Ik heb dan zoiets van wees blij dat je nog kunt werken, je geld kunt blijven verdienen, op financieel vlak geen zorgen moet hebben. Ikzelf ( zorgsector) en mijn man (lijnbusschauffeur) kunnen, met de nodige veiligheidsmaatregelen, doorwerken en zijn daar eigenlijk blij om. Het zou nu echt in ons niet opkomen om dan ook maar te azen op een premie. Terwijl er zoveel mensen in de problemen zitten. Mensen zijn soms rare beesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuws: De Gans exposeert!

Expositie

Marije De Gans

#HOUDAFSTAND

BLOG

Fotogedichten

Gans beknopt: quotes

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: