Vakantie, natuurlijk

Ook in het zuiden komt de zomervakantie steeds dichterbij. Tijd om te rusten. Een kennis van mij zei ‘I am going to be a very lazy lizard under a stone for a while’. En dat vind ik een goed idee.

Eerder heb ik al verteld dat wij dit jaar niet weggaan, maar dat we lekker thuis gaan genieten van de prachtige omgeving waarin wij sinds een paar jaar wonen. Wij zijn heel rijk met alle prachtige natuur om ons heen. We wonen aan de rand van het grenspark Kempen-Broek* en ook aan alle andere zijden van ons dorp strekken bossen en heidevelden zich uit. Bossen waarin edelherten wonen, waarin zwijntjes de grond omwoelen en waarin reeën met hun hoefjes op knerpende takjes schuin over onze bospaden snellen. Eekhoorntjes begraven hun nootjes in onze tuin en konijntjes eten jaarlijks een deel van de moestuin op.

Natuur vakantie
Kikkertjes in een drinkplaats voor de wilde paarden vlak bij ons huis

Overal klinkt het gezang van vogels. Spechten tikken en de koekoek koekt als we samen over de heide lopen… Tijdens onze talloze wandelingen springen kikkers in het water, gealarmeerd door het gestap van onze voeten en fladderen vogels soms haastig weg als wij ze storen bij hun jacht. Paarden grazen tientallen meters verderop, met hun staart traag de vliegen van hun rug af slaand. En wij genieten.

De komende weken wil ik het ook een beetje rustiger aan doen. Even als de ‘lizard under a stone’ het roerige jaar beëindigen en energie opdoen voor al het nieuws wat ons weer te wachten staat. Meestal zijn die rustmomenten echter precies de momenten waarin ik de meeste inspiratie vind. Daarom zal er tijdens de vakantieperiode op onregelmatige basis een door de natuur geïnspireerd schrijfsel verschijnen met daarin de gedachtespinsels van de Gans.

Ik wens jullie allemaal een heel fijne vakantie toe en hoop iedereen na de zomer weer vol energie te ontmoeten.

Alle liefs en mooie zomer gewenst van,

Hans de Gans ♥


* Wil je meer weten over Grenspark Kempen-Broek, klik dan hier om naar de website te gaan.

Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De quotes van de Gans kun je vinden op Instagram en Pinterest.

8 thoughts on “Vakantie, natuurlijk

  1. Lieve Marije, dank voor je schrijven. Ik wens jou, je man en jullie heerlijke zoon heel mooie zomermaanden toe.
    liefs van Johanne

    1. Lieve Johanne, wat lief! Dank je wel. Voor jou ook hele mooie zomermaanden. Ik hoop met een zonnetje wat een beetje meer energie geeft voor het lieve genieten. Liefs van ons drietjes ❤

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.