Traplopen TopTip

Zoals iedereen inmiddels wel weet heb ik een energie van niks.

Traplopen is een crime en ik moet altijd een pauze houden voordat ik weer naar boven of beneden kan.
Laten wij nu een huis hebben waarvan wij alle woonlagen actief bewonen, waardoor er dus dagelijks meerder malen twee trappen genomen moeten worden. Soms best vervelend als ik net iets vergeten ben wat helemaal beneden ligt terwijl ik op het bed op zolder uit zit te puffen.

Ik heb een oplossing gevonden: De Mand.

Bij Xenos vond ik een gezellig mandje met een lief geruit doekje erin. Dit mandje staat in de buurt van de trap. Als ik beneden bezig ben staat het beneden, als ik boven aan het rommelen ben, houdt het me op de betreffende etage gezelschap. Het is sowieso wel handig, want onze trappen zijn open en ook onze moeder had wel eens last van vallende labels of ander klein grut. Onder de trap begint zich een interessante verzameling kleine gevallen voorwerpen te vormen. Er bij komen is een ander verhaal, dat heeft een licht demontabele consequentie voor onze gemetselde muren. Of je moet jezelf als een slangenmens tussen de onderste traptreden weven om dan tot de ontdekking te komen dat je armen nog niet lang genoeg zijn. Ook niet ideaal. Dus ook daarom De Mand. Dan valt er minder naar benee.

Alles wat naar boven, c.q. naar beneden moet smijt ik in de mand.

Als ik, of een van mijn mannen trap op of af gaat, nemen wij de mand met ons mee en ledigen deze op de juiste plek. Het handige is dat je niks meer op de trappen hebt liggen waar iemand over kan struikelen. maar dat je ook niets meer vergeet als je net boven bent en je ontdekt dat je een essentieel element om je taak te volbrengen zich aan de onderkant van de trap bevindt.

Langzaam maar zeker beginnen we te wennen aan Mama’s huis en het ons steeds eigener te maken. Hoewel we heerlijk hebben gewoond in het zuiden, hebben we hier toch het ultieme thuisgevoel. En de ongemakken? Daar verzinnen we gewoon een oplossing voor 🙂

De Gans

De trappen in ons huis.

Lees ook: ‘Mama’s Fiets

Picture in the header in this log are found @Pixabay

Other pictures are ©by De Gans


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

26 thoughts on “Traplopen TopTip

 1. Ook mijn huis heeft 2 dagelijks te gebruiken trappen. Ik zie dit voor me, maar zie ook een hekel puntje in mijn geval. Zul je altijd zien dat ik wanneer ik boven ben iets in dat mandje wil werpen en het mandje beneden staat, of andersom. Dus ik heb denk ik twee van dat soort mandjes nodig.
  Er zijn trouwens ook echte trapmanden, wist je dat? Van die rieten manden die als een zitje om de treden zit.
  Vind het wel een superidee.
  Xx

  1. Wat een lollig idee, van die trapmand! Het past hier moeilijk, we hebben wenteltrappen met deuren ervoor en alles is scheef. En ik zou er in gaan staan als hij bovenaan staat denk ik. Maar leuk is het wel! Lijken een beetje op die fietsmanden van vroeger, weet je nog? Ik houd wel van dat soort dingetjes. Bij ons gaat het nu wel met die ene mand. Ik maak gewoon een stapeltje op verdieping 1 en als ik daar met mand aan arm langs schrijd dan veeg ik alles erin. xx

 2. Voor mijn moeder is traplopen ook niet vanzelfsprekend en zij heeft er twee. Gelukkig heeft zij ruim op tijd op beide trappen een traplift laten monteren. Niet heel fraai maar wel heel praktisch.

 3. Goed idee van je, die trappen zouden mij ook absoluut “dood” doen!
  Maar het allerbelangrijkste is idd dat je je thuis voelt, dan is geen trap teveel!

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.