Tienermeisje

Dag tienermeisje,

Elke dag zie ik je fietsen. Met je vriendinnen. Je hebt zo’n mooie, moderne fiets met een grote mand voorop. Ergens achterop bungelt een boekentas. Veel te zwaar, lijkt mij. Maar ik heb toch niet de indruk dat je er last van hebt.

Je haren zitten in een staart, je wangen glanzen van levenslust. Je kletst, lacht en giebelt met je vriendinnen, terwijl ik je binnen kan horen, zelfs met mijn ramen dicht. Je plezier tintelt door de muren en mijn hart lacht met je mee.

Mooi tienermeisje, je leven ligt nog voor je, je hebt nog geen idee wat je overkomen zal. Mooie tijden, moeilijke dingen. Je zult je zo gelukkig voelen en lachen tot je bijna niet meer kunt. Je zult meer huilen dan je nu kunt denken, als je thuis boos je boekentas in een hoek smijt en tegen je moeder moppert. Je zult meer tranen vergieten dan je nu doet, als je je boosheid en vermeende eenzaamheid in je kussen snikt.

Mooi, lief tienermeisje, ik zie je elke dag voorbij komen. In het dorp, voor ons huis. Je bent altijd blij en het gesprek gaat meestal over jongens. Volgens mij telkens weer een ander.

Lief meisje, wat gun ik jou een prachtig leven! Ik gun je alles wat je gelukkig maakt. Ik kan niet zeggen dat ik je alles gun waar je nu van droomt. Ik weet dat je dat niet krijgen zult en ik weet ook dat niet alles wat jij nu graag wilt, bij jouw leven gaat horen, omdat het bij jou niet past. Maar ik weet wel dat je mooie tijden gaat hebben die je energie zullen geven voor het zwaar, wat ook op je pad zal komen. Maar met jouw levenslust kom je er wel. Daar heb ik alle vertrouwen in.

Lief, vrolijk meisje, jij weet niet eens dat ik besta. Je bent zo druk met leven en met dromen van later. Ik vind het zo leuk om je te zien fietsen. Ik vind het zo leuk om je energie te zien stralen. En ik wens je een prachtige toekomst toe.

De Gans

Tienermeisje


Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

Foto’s: https://pixabay.com

9 thoughts on “Tienermeisje

  1. Het leuke is; ik ken je alleen nog zo : een jong tienermeisje, we hebben elkaar sindsdien nl niet meer gezien . Nu vrouw en moeder maar in mijn beleving dus nog steeds dat giebelende tienermeisje!!

    1. Ze zijn zo leuk, die meisjes. En vroeger was ik ook zo. Dat stemt tot nadenken als je zelf een en ander meegemaakt hebt. Dan wil ik zo’n meisje zo graag nog even koesteren.

      1. Ja precies. Ik was geen giebel maar wel ontzettend zorgeloos. Een echt zondagskind. Helaas is het nu wel over hoewel ik nog wel steeds ontzettend enthousiast kan zijn over allerlei leuke dingen.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.