De Theelabel Tag

Omdat ik zo vaak de theelabels van een bekend Nederlands theemerk voorbij zie komen en zelf ook best graag een theetje mag drinken heb ik de ‘Theelabel Tag’ bedacht. Een leuke en luchtige tag om ook het toch wel zware 2016 vaarwel te zeggen en opgewekt en vol vertrouwen aan 2017 te beginnen.

Bij de zakjes thee van Pickwick zitten sinds een tijdje leuke vragen en opmerkingen op de labeltjes van de theezakjes. Ik ben een ware koffie- en theeleut. In mijn huis heb ik een heel veelzijdige verzameling bekers, kommetjes, kopjes en mokken om op elk moment van de dag uitgebreid een warm drankje te kunnen nuttigen in een beker die geheel past bij mijn stemming van dat moment. Heerlijk wegmijmeren op een rustig tijdstip, bijkletsen met een goede vriendin, met HijVanZes nababbelen over zijn schooldag -zijn kopje gevuld met meer melk dan thee- of gewoon met mijn Lief ’s avonds na al het werk. In ons ‘nieuwe’ huis komt ook echt zo’n rustig mijmerplekje om even tot rust te komen, te mediteren en weg te dromen.

De zakjes van de thee die ik pas gedronken heb, stelden mij de vragen:

1 Wat heb je altijd nog een keer tegen je ex willen zeggen?

2 Maakt geld gelukkig?

En…

3 Met welke oude bekende zou je graag weer eens afspreken?

Voor vraag 1 ‘Wat heb je altijd nog een keer tegen je ex willen zeggen?’ zou ik hem graag zeggen dat ik hoop dat hij heeft gevonden wat hij zocht, gevonden heeft wat hij nodig had. Ik heb veel geleerd van alles wat wij hebben meegemaakt en onze scheiding heeft mij als mens enorm laten groeien. Ik heb hem sindsdien nooit meer gezien of gesproken en hij verdient een mooi, rijk en liefdevol leven.

Op vraag 2 ‘Maakt geld gelukkig?‘ kan ik kort zijn: nee. Maar het is wel makkelijk om in deze maatschappij genoeg geld te hebben om te kunnen doen wat je gelukkig maakt. En dat is wel eens lastig; want als je geld nodig hebt begeef je je heel snel in de cultuur waar geld belangrijker is dan je hart, belangrijker is dan mensen en waarin je verstrikt kunt raken in allerlei verplichtingen en afhankelijkheden, en dat is natuurlijk nooit prettig. Het is jammer dat geldgebrek soms de reden is dat iemand zijn talent niet kan ontplooien of het gevoel heeft niet te kunnen of mogen kiezen. Voor mij is het vooral een ruilmiddel in plaats van een doel. Persoonlijk zou ik geld in zijn huidige vorm het liefste afschaffen, want zoals het in onze maatschappij naar mijn mening wordt ingezet maakt het juist ongelukkig.

Vraag 3 ‘Met welke oude bekende zou je graag weer eens afspreken?‘ vind ik echt leuk. Er zijn legio oude bekenden die ik graag weer eens zou spreken. Ik zou mijn bazen H en G van 15 jaar geleden bij LGPD wel weer eens willen zien. Afspreken in een restaurantje en ouderwets lekker en veel eten. Bijkletsen over wat we de afgelopen jaren allemaal hebben gedaan, vragen hoe het met ze gaat en ze danken voor de wijze lessen en kansen die ze mij hebben gegeven. Ik heb nooit meer zo’n fantastische en leerzame baan gehad als destijds bij deze heren.

Elke vraag op zo’n zakje geeft weer een reden tot nadenken en dankbaarheid. Ik ben benieuwd of jullie wel eens zulke vragen tegenkomen. Neem dan gerust deze tag over! Ik lees graag met je mee.

Ik wens jullie een heel mooi uiteinde toe en natuurlijk een prachtig, lief en warm 2017.

Heel veel liefs en tot volgend jaar!

De Gans


Mooi Leven, by De Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De Gans gakt ook op Instagram en Pinterest.

Picture of tea cup in this log is found on Pixabay. Picture of the tea label @De Gans

10 thoughts on “De Theelabel Tag

 1. Heerlijk mens ben je toch….. uiteraard kon ik als fan van stokjes deze niet laten liggen…. ben ook maar gelijk de keuken in gedoken en heb tussen mijn labels gespeurd naar 3 leuke vragen…. en ja zo waar, nog gevonden ook 😉
  Wil je kijken dan ben je van ♥=e welkom natuurlijk : http://melodymusic.nl/theelabel-stokje/

  Enne al volg ik je nog maar kort, ben blij dat ik je gevonden heb…. in 2017 zul je me dus regelmatig achter je hielen vinden 😉 Als het mag dan hè?

  Dikke knuffel en veel liefs, heb en hou het goed, vanavond vooral veilig alsjeblieft ook.

 2. Weer een leuke tag 🙂
  Zelf ben ik absoluut geen thee-drinker. Hooguit neem ik eens een theetje met heel veel honing en citroen als ik grieperig ben of keelpijn heb.

 3. Oh wat leuk, jouw Theelabel Tag. Zelf heb ik een hele voorraad labeltjes van Yogi Tea. Die zijn echter in het Engels en zijn eerder quotes dan vragen. Maar je brengt mij met dit logje wel op een idee Marije. Wat een leuke afsluiter van 2016. Ik kijk al uit naar jouw logjes in 2017. Een hartelijke groet, viviane

 4. Ik denk dat dit al zonder tag wordt gedaan, al ruim een jaar zelfs, zo nu en dan blogsters die veel thee drinken die dan de 10 leukste vragen neerzetten en beantwoorden op blog of instagram, heb ik ook al gedaan een keer. Op mijn werk doen we het elke week als ik er ben, en ik zet de thee, de vraag van deze week was, als je 10 minuten gratis mag winkelen, in welke winkel zou je dan gaan winkelen.

  Hele leuke aparte antwoorden kun je dan krijgen, de 1 roept, supermarkt, omdat jouw vraag 2 niet aanwezig is met een gezin … de ander zegt gitaarwinkel, en weer een ander weet het eigenlijk niet, zelf riep ik als eerste een creatieve winkel inderdaad.

  Geld maakt niet gelukkig maar zo diep als jij gaat als het er wel ziou zijn dat het dan ego wordt, nou nee, ik geef het dan ook weg, en maak anderen blij, altijd gedaan, ook als ik het eigenlijk niet had.

  X

 5. Wat heb je altijd nog een keer tegen je ex willen zeggen?….dat kan ik niet in de openbaarheid brengen, het is schokkend….hahahaha!
  Ik wens je een hele fijne en gezellige jaarwisseling, en een spetterend 2017.

 6. Een heel mooi stukje! Je zou er bijna Pickwick thee door kopen :-). Ik weet absoluut niet wie je bent maar ik lees je graag! Fijn 2017, warme groet, Chantal

 7. Hahahaha, deze tag hoef ik uiteraard niet over te nemen en nu snap ik wel waarom je aan mij moest denken
  Nog een fijne laatste dag in 2016 Gansje…
  Maybe in 2017 we’ll meet and have some tea together

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.