The Questions of life Tag

Pas kwam ik bij Charlotte-Sophia van Weespositief deze interessante tag tegen. Als Gansje denk ik altijd na over het leven, hoe het beter kan, hoe je er meer uit kunt halen en hoe je het ook samen fijner kunt leven. Daarom besloot ik dit keer eens mee te gaan doen.

Hier komen mijn antwoorden dan:

Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft de grootste glimlach op je gezicht?

Dat is voor mij zo makkelijk: mijn gezin, elke dag opnieuw. Mijn man en mijn zoon, onlosmakelijk met elkaar en met mij verbonden. We hebben veel meegemaakt de laatste jaren, en onze band wordt telkens hechter. Dus mijn grootste glimlach is voor hen ❤

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?

Ik wilde als kind altijd wonen in het zuiden van het land. Ik ben opgegroeid in Drenthe en in Groningen. Maar daar vond ik het eigenlijk maar saai. Het zuiden vond ik zo mooi en het was niet ver van Frankrijk, dat leek me ook wel handig voor iemand die zo graag naar Frankrijk gaat als ik. Dus toog ik na mijn twintigste samen met mijn liefde van toen naar het zuiden des lands. Na een flink aantal jaren hier gewoond te hebben ga ik met mijn lieve gezinnetje hopelijk op korte termijn weer terug naar het noorden. Want, saai was het destijds misschien voor een puberende studente, voor een iets ouder iemand die de waarde van kleine dingen heeft leren kennen is het er vooral simpelweg wat rustiger, minder hysterisch en wat meer in balans. Zeker als je er geboren en getogen bent, er regelmatig terugkomt en je er nog zoveel mensen wonen die je graag en regelmatig terugziet. Ik ben daar thuis en niet hier.

Wat zou je doen in het leven als er totaal geen beperkingen waren?

Dat vind ik een hele lastige vraag. Want wat zijn beperkingen? Geld? Ziekte? De dood? Gebrek aan liefde? Gegeven dat je gewoon je eigen leven leeft, je gezond en geliefd bent en niet de financiële beperkingen hebt die wij bijna allemaal wel kennen, dan zou ik graag willen reizen. Het noorderlicht bekijken, op de evenaar dansen en heel veel culturen en andere gebruiken van mensen, maar ook van dieren onderzoeken. Ik zou mij daarmee graag willen verrijken.

Wat heb je recentelijk over jezelf geleerd?

Ik heb twee dingen ontdekt….

Dat ik op papier heel goed weet wat ik wil en dat uitstekend kan formuleren, maar dat ik in gesprekken volledig over mij heen laat lopen en bijna niet voor mijzelf op durf te komen. Nee zeggen kan ik heel goed in een mailtje, maar als iemand mij onverwacht in een gewoon face-to-face gesprek iets voorstelt en ik wil het liever niet doen, dan zeg ik toch ‘ja’. Een bijzonder lastige eigenschap.

Daarnaast heb ik, mede door gezondheidsproblemen, ontdekt dat het in het leven het allerbelangrijkste is dat je vlakbij de mensen woont van wie je houdt. Doordat ik me de afgelopen jaren niet goed heb gevoeld en toch wel een aantal beperkingen in mijn gezondheid en daardoor ook in mobiliteit, heb ervaren, merkte ik dat afstanden steeds groter werden. Het is akelig om ver weg te wonen van mensen die erg belangrijk voor je zijn, zeker als je aan beide zijden te maken hebt met ziekte en beperkingen.
Om van iemand te houden maakt afstand geen verschil, maar het is fijn om dichter bij elkaar te zijn als er iets in het leven tegenzit.

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?

Ik ben een echte dromer, dus ik droom en mijmer over heel veel zaken. Maar niet alles hoef je te delen. Hoewel….de meeste dromen komen in een bepaalde vorm toch wel terug op mijn blog 🙂

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?

Wij gaan thuis het roer omgooien. We willen graag op korte termijn verhuizen naar het noorden van het land. Een aantal van mijn schrijfsels de afgelopen tijd gaat daar ook over. Ons huisje staat inmiddels te koop en ik hoop dat we snel een mooi nieuw thuis vinden in Drenthe. Ik ben daar geboren en deels ook getogen, mijn man komt uit Groningen, waar ik zelf ook jaren gewoond heb. Ik mis het noorden, onze familie, veel vrienden die daar nog wonen of ook recentelijk zijn teruggekeerd. Ik heb het best naar mijn zin gehad in het zuiden van het land, maar wil nu graag weer terug naar ‘huis’.

Dit waren mijn antwoorden op de Questions of Life tag. Oorspronkelijk komt de tag van Xaviera, maar ik heb het vermoeden dat de website niet meer bestaat, dus mogelijk werkt de link niet goed.

Ik ben benieuwd wie de tag over gaat nemen en uiteraard nog veel benieuwder naar wat de antwoorden zullen zijn!

Lieve groet van Hans de Gans ♥


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De Gans gakt ook op Instagram en Pinterest.

8 thoughts on “The Questions of life Tag

 1. Hij is leuk, misschien pik ik ‘m wel een keertje.
  Prachtig dat je van je droom werkelijkheid kan maken.
  Ik wil al járen weg uit de Randstad, maar we hebben er de financiële middelen niet voor en zijn qua werk en inkomsten toch wel afhankelijk van deze streek met veel werk. Itt andere delen van dit land.

  1. Herkenbaar wat je zegt. Wij ‘zaten vast’ in het zuiden om die reden. Maar nu verhuist de locatie van het werk van mijn man en ikzelf ben deels afgekeurd. Dus we grijpen de kans meteen! Wie weet komt ook voor jullie ooit het juiste moment. Ik hoop het x

 2. Wat een leuk ik ga hem bewaren en binnenkort ook doen. Wat een mooie antwoorden snap heel goed dat je van het zuiden en noorden houdt.
  Heb het noorden kortgeleden leren kennen en werd verliefd en het zuiden daar ben ik naar verhuisd.
  Succes met je verhuizing.

  1. Jij woont niet ver van ons vandaan als ik je Blogs zo lees
   Het is allebei mooi. Ik zal deze streek ook zeker missen als ik weer in t Noord’n woon. Ik ben benieuwd naar je antwoorden. Hij is leuk hè

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.