Tekeningetjes, by De Gans

De laatste tijd ben ik weer wat aan het schetsen geslagen

Niets bijzonders, gewoon een beetje mijn gedachten op papier zetten in een andere vorm dan letters. Omdat ik het leuk vind en omdat het mij ontspant. 
Hieronder een paar resultaten. 

Ik begin met mijn tekeningetje ‘Slakje’

Deze tekening maakte ik omdat ik dit jaar echt ontzettend veel slakken heb gezien. Elke avond na zonsondergang doorkruisen ze onze tuin en ’s morgens op weg naar school was het soms dansen om de glibberige diertjes heen. Ik vind ze er zo koddig uitzien, met dat gladde lijf, met daarop soms een huisje. De voelsprietjes die zachtjes heen en weer gaan, het lichaam rustig zonder geluid voortbewegend op de grond, met een zilverkleurig spoor erachter, waarin het licht parelmoerachtig weerkaatst.

Tekeningetjes van De Gans
Slakje

Tekening ‘Rode Bloem’

Dit werd een kaartje wat ik verstuurd heb. De bloem groeide puur in mijn hoofd en kwam zo op papier. Ik heb er dus geen soortnaam voor. Dit is echt een voorbeeld hoe ik teken. Gewoon wat er op papier komt moet het zijn.

 

Tekeningetjes van De Gans
‘Rode Bloem’

Een kaartje met lavendel

De afgelopen tijd heb ik meer kaartjes gemaakt. Ik vind het leuk om te doen en het lijkt mij leuk om te krijgen. Lavendel ben ik dol op. Ik vind de kleuren prachtig, de plant altijd decoratief en de geur vind ik fris en rustgevend. Waarschijnlijk komen er in de toekomst dus nog veel meer lavendelkaartjes.

 

Tekeningetjes van De Gans
‘Lavendel’

 

Gele Ganzenbloem

Pas vertelde iemand mij dat een Ganzenbloem geel is. Ik heb onderstaande bloem dus ‘Ganzenbloem’ gedoopt. Mijn lieve vriendin ‘J’ heeft zo’n exemplaar ontvangen.

 

Tekeningetjes van De Gans
Ganzenbloem

Voor de lol

Voorlopig teken ik alleen voor mijzelf. Ik neem dus geen opdrachten aan en zie het als een rustgevend en genezend tijdverdrijf.

Maar wie weet behoor jij tot de mensen die ik persoonlijk ken en die een keer zomaar een kaartje ontvangen. Wie zal het zeggen?

De Gans

Alle tekeningetjes in deze log zijn persoonlijk gemaakt ©byDeGans. Voor verdere informatie aangaande het gebruik van foto’s en tekeningen op deze website verwijs ik graag naar mijn Disclaimer.

Meer lezen over Ganzentekeningen? Klik dan hier.


Volg je Mooi Leven, by De Gans al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram, landt soms op Twitter en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest.

 

33 thoughts on “Tekeningetjes, by De Gans

 1. Een slak
  sjouwt huiswaarts
  met de woning
  op de rug
  Het is een
  geluidloos schuifelen
  Je hoort niets
  in je eigen slakkenhuis

 2. Mooi Marije. En dat slakje, zoals het even achterom kijkt, denkt het ergens aan, hoort het iets, of geniet het gewoon van het zonnetje? Heel lief. liefs, Hanneke

 3. Je bloemetjes had ik al eerder gezien en ik vind ze geweldig! Maar je slak en slakkenhuis, daar word ik vrolijk van. Wat kun jij mooi tekenen zeg! X

 4. ik voel de ontspanning op papier, lieve Marije, laat ons meer zien van je hele sensitieve tekeningen

  hele mooie sfeer, bijzondere sfeer – heb jij in je tekeningen!

 5. Dat slakkenhuis!

  Ik vind het kijken naar een heel palet potloden gesorteerd op kleur al ontspannend. Ik wil de laatste tijd ook weer tekenen, maar ik loop continu van mijn plek door de kinderen of ik staar toch naar een leeg vel en heb te hoge verwachtingen. Wieweet straks als we vakantie hebben…

  1. Ja die gesorteerde kleuren. Heerlijk. Ik ben gewoon begonnen. Veel keur ik af Ik hoop dat het je in de vakantie lukt. Hoop dat je het wilt delen ☺

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.