Tag: Lekker Volwassen

Ik zag deze tag al een paar keer voorbij komen bij onder andere Melody en Kliefje. Nu neem ik het stokje over omdat het ook wel eens tijd is voor wat luchtigs op de blog.

Temeer daar ik vind dat we niet alles allemaal zo serieus moeten nemen, niet meer overal op moeten ingaan, alles maar meteen op onszelf moeten betrekken en overal een serieus punt van moeten maken. Er gebeurt altijd ergens wel iets wat je niet zint. Tegenwoordig wordt dat belachelijk vaak gedeeld op alle nieuwsappjes, Facebook, Instagram of noem maar op. We zijn bijna allemaal internet-obese aan het worden. Laat al die onzinnige internetsuikers en -vetten lekker wat meer voor wat ze zijn en ga je met wat anders bezighouden.

Maar dat even terzijde. Aan deze tag doe ik dit keer wel mee. Want hij is leuk en eerlijk. Daar houd ik van. Als je niet zojuist geschokt je pc hebt uitgezet of je telefoon door de kamer hebt geslingerd uit angst voor een mentale obesitas ten gevolge van overmatig internetgebruik, dan raad ik je aan om lekker relaxed door te lezen.

1)  Wat is het meest onvolwassen eten dat je de afgelopen week hebt gegeten?

Wat is onvolwassen eten??? Een banaan? Een schoteltje druifjes? Een boterham met verse biologische hazelnootpasta? Een bord spaghetti met groentesaus en geraspte kaas? Of een toastje met een lekker smeersel bij een wijntje en een leuke film? Geen idee. Ik zeg: banaan 😉

2) Hoe vaak ga je vóór 22:00 uur naar bed?

Niet, als het even kan. Ik ben erg slecht in slapen en ga liever wat later zodat ik niet om 02.00 weer klaarwakker door het huis ga spoken. Of ik moet zwaar de griep hebben. Of lijden aan andersgezinde absoluut invaliderende malaise. Maar dat is voor mij ook zelden een geldig excuus.

3) Wat is het laatste kinderprogramma dat je hebt gekeken?

Tegen mijn wil: ‘shimmer and shine’. Want zoonlief vindt die geestjes zo leuk. Zo lang hij de niet angstige overtuiging heeft dat geesten griezelig zijn kijk ik van harte met hem mee! Als kind was ik als de dood voor geesten. En nu voor sommigen nog. Ik zie wel eens iets wat ik niet in onze intens fysieke 3D wereld kan plaatsen en het is niet altijd vriendelijk. Noem het een hallucinatie of hysterisch, ik zie het, weet niet waar het, hij of zij vandaan komt, en vind het soms knap ongemakkelijk. Al gaat het na een hoop tips van mensen die er ervaring mee hadden gelukkig een heel stuk beter en kan ik er nu beter mee omgaan.

4) Wat is het laatste dat je bent vergeten?

Dat draai ik liever om. Ik vergeet alles. Ook verjaardagen. Die van mijn zoon is de enige die ik nog nooit vergeten ben. Mijn telefoon, mijn agenda, mijn kalender, diverse post-its lossen het probleem overigens niet op. Ik vergeet gewoon alles. Behalve mijn zoon. Die vergeet ik niet. Al moet ik wel een herinnering in mijn telefoon zetten die gaat bliepen als ik hem van school moet halen. Want de tijd vergeet ik ook uiteraard.

5) Ben je wel eens in je pyjama naar buiten geweest?

Ja natuurlijk! Hoewel er discussie kan bestaan over wat ik versta onder ‘pyama’. Slaaptenue: ja.

6) Wat is je meest ranzige gewoonte?

Ik ben een heel ranzig mens! Heb er dus heel veel. Om er een te noemen: ik mag graag zoonlief ‘vlooien’ als een aapje. Ik las dat Klief aan de gaatjes in haar oren prutst en dan aan haar vingers ruikt. Dat heb ik gisteren dus ook geprobeerd, maar ik rook niks.

7) Hoeveel enkele sokken heb je in je kast/la liggen?

Ik denk een stuk of 3 dwaalexemplaren. Eén bij elk gezinslid ongeveer. Komt dikwijls nooit meer goed. Soms zit ergens een gat in en wacht zijn moederziel alleen achtergebleven partner op een gelijkwaardig exemplaar om opnieuw mee te huwen. Kleurverschil maal ik niet om, niet bij mensen en niet bij sokken.
Overigens, dwaalsokken zijn ook heel geschikt om leren spullen mee te behandelen. Bank, poef, schoen of jas; sok over hand, olie of vet erop en smeren maar. Vooral die dikke wintersokken zijn hiervoor erg ok.
’t Is maar dat je het weet.

8) Welke lelijke emoji gebruik je wel eens?

Het blauwgele poppetje. Alle varianten.

9) Wat is je meest nerderige eigenschap?

Spieken in de code van andere websites of ik daar nog een scriptje uit kan jatten voor mijn eigen gevaarte. En dan langdurig op de komma-punt wijzigingen en verbeteringen aanbrengen. Bij voorkeur op een tijdstip dat ik eigenlijk al lang in bed moet liggen en behalve misschien Melody 😉 geen mens het resultaat meteen ziet…. 😉

10) Wanneer is voor het laatst het eten dat je kookte mislukt? Wat was het?

Pasgeleden nog. Een pasta met basilicum waarvoor ik ook ricotta nodig had maar het in de supermarkt niet heb kunnen vinden. Het door ons gekozen alternatief Hüttenkase raad ik je niet aan…

11) Welke tic komt bij je naar boven als je je ongemakkelijk voelt?

Ik ga met mijn voet wippen. Zo intensief dat ik daar spierpijn van krijg. Heel irritant maar ik kan er niet mee stoppen.

12) Wat was de laatste rekening die je “verstopte”?

Ik doe niet aan verstoppen. Wat heb je daar nu aan. Een ‘probleem’ onder het tapijt vegen lost niets op. Je struikelt er later alleen maar vervelend over…

Met deze les sluit ik de sessie. Hij was leuk! Dank je wel Melody! Wie hem over wil nemen, ik lees het graag!

De Gans

Photo @Pixabay

Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en soms verschijnt een quote op Pinterest.

Pictures found on Pixabay.

 

19 thoughts on “Tag: Lekker Volwassen

 1. Ontzettend leuk deze tag ook, wie weet pak ik hem ooit een keertje over, maar je snapt dat mijn leven zich even aan het keren is, whahaha 😉

  Maar altijd, bij leuke tags zit ik ook al te bedenen, ja wat eigenlijk 😛

  X

 2. Ik wil deze tag wel overnemen. Ik weet alleen niet zo heel goed hoe dat werkt. gewoon de vragen kopiëren en beantwoorden of zijn er nog meer regels?

  1. Ik copypaste het en wis de vorige antwoorden er uit. En ik noem de bloggers waar ik m van de tijdlijn heb gepikt en link naar hun toe. Soms is er ook nog een soort ‘founding father’ bij een tag die je noemt, maar die heb ik hier gemist. Ik ben benieuwd naar je antwoorden. Succes vast!

 3. g e w e l d i g

  antwoord 9… hilarisch, ik had m kunnen schrijven…… ctrl U en dan ctrl f, levert de prachtigste dingen op soms he?

  1. Geweldig he! hahahahaha! Beter goed gejat dan slecht bedacht. En echt handig ben ik er helemaal niet in. Ik doe maar wat. Meestal gaat het goed 😉

   1. maar dat is wel de manier om het te leren…. zo heb ik t ook gedaan vanaf april 2003… heerlijk toch… maar goed 2 weten meer dan 1, om er nog maar een spreuk tegenaan te gooien omdat jij dat ook doet, ….vind je wat leuks, of kom je er niet helemaal uit… geef n gil en wie weet lukt het ons samen dan wel.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.