Tag: ik als blogger. Meer over De Gans.

Ik als blogger.

Bij Tessa Heitmejier  kwam ik deze tag tegen. Hij is in het leven geroepen door Patricia van Patricia neemt je mee en ik vul hem op mijn beurt graag in.

1: Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan? 

Uit het dagelijks leven. Dat kan een gesprek met mijn zoontje zijn, een nieuwsbericht, iets wat ik op een andere blog lees en wat me niet loslaat. Een bloemetje in de tuin, of een vogel in de lucht. Overal kan ik over schrijven.

2: Wat eet/drink jij tijdens het bloggen?

Ik eet niet, eten moet je met aandacht doen. Snoepen doe ik niet aan, maar vaak neem ik koffie, of iets anders te drinken mee naar mijn pc.

3: Als je je jaaroverzicht maakt, wanneer begin je daar dan mee? 

Ik heb nog nooit een jaaroverzicht gemaakt. Als ik groter word dan is dat misschien wat, maar wat heeft iemand nou aan mijn cijfers en overzicht van wat ik reeds heb gepubliceerd, denk ik zelf. Van anderen lees ik ze ook niet echt.

4: Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt? 

Dat de wereld zo mooi is! Iedereen heeft zijn eigen visie, en ook al ben je het samen volkomen eens, dan nog verschil je van mening. De benadering, de stappen naar een doel, allemaal doen we het anders. Maar wat mij heel duidelijk is, zeker hier in Blogland, is dat iedereen graag respectvol en vooral liefdevol met elkaar om wil gaan. En men heeft er last van als dat niet het geval is. Wat ik daaromheen deel met heel veel bloggers is mij bijzonder dierbaar.

De tag: ik als blogger

5: Wat is voor jou het beste moment om te bloggen? 

Ik heb geen ‘moment’, al ben ik van het type dat maar door en doorgaat, dus in de avonduren zet ik er meestal bewust een rem op, tenzij ik een artikel in de vingers heb dat ik absoluut wil posten. Maar ook dan maak ik meestal een schetsje op mijn smartphone, wat ik de dagen erna verder uitwerk.

Als iedereen de deur uit is, naar werk, school of elders, dan kan ik me wel het beste concentreren. Maar ik ben in mijn achterhoofd altijd met de blog bezig.

6: Wat zou je nog willen bereiken als blogger? 

Ik zou graag willen groeien. Ik vind het zo belangrijk om dat moois wat je in elk leven vindt uit te lichten en samen te delen, dat ik dat graag naar een hoger niveau zou willen tillen. Energiegebrek, waardoor ik nogal eens word afgeremd frustreert dat nogal. Voor elke grote stap die ik zet, krijg ik enkele dagen later een terugval waardoor ik bijna niets meer kan. Dat vind ik superjammer, maar ook gestage groei is groei, denk ik dan maar.

Toch hoop ik ooit een nog breder publiek te bereiken met mijn zoektocht naar het mooie in het leven.

7: Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel? 

Altijd. Soms heb ik echt heel veel energie en onderzoek in een artikel gestoken en dan zijn de reacties maar lauwtjes. Dat voelt soms erg demotiverend. Op dit moment, nu ik me toch al niet zo goed voel, komt dat bij mij wel binnen. Maar het hoort erbij.

Soms post ik een simpel elfje en dat valt dan waanzinnig goed. En soms post ik een kritisch artikel waarvan ik weet dat velen zich daarin herkennen. Meestal voel ik dan een bepaalde kriebel die mij van te voren vertelt dat ik op het goede spoor zit. Als ik dat voel, dan zit ik goed en weet ik dat het waarschijnlijk ook goed ontvangen gaat worden.

8: Heb jij veel contact met collega bloggers? 

Redelijk veel. Een paar op Facebook, en via de mail, waar heel wat meer nog wordt uitgewisseld dan op de blogs. Tips, tricks en weetjes en soms helpen we elkaar op een andere manier in het leven. En binnenkort is er een weblogmeeting, georganiseerd door Melody en daar gaan een paar bloggers elkaar ook ontmoeten. Daar kijk ik echt naar uit!

Ik vind de blogwereld een warm bad. Heel anders dan op een medium als Facebook of Twitter wordt er hier veel nagedacht alvorens te schrijven. Er zijn er wel die het abrupt doen hoor, maar die zijn op minder dan één hand te tellen.

9: Wat voor muziek of welke tv-zender heb je het liefst aan onder het bloggen? 

Zo min mogelijk herrie aan mijn hoofd en tv al helemaal niet. Maar als ik een ‘Muziek op Vrijdag’ schrijf dan zing ik die muziek wel luidkeels mee! Oude klanken of hippe drums schallen dan door mijn werkruimte. Maar eigenlijk ook alleen dán, en verder heb ik genoeg aan de vogels buiten.

10: Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen? 

Dat is niet dag-afhankelijk. Al heb ik op dinsdag mijn ‘werkdag’ en probeer ik dan het meeste tijd in mijn blog te steken. Maar, helaas ook weer door mijn terugval van de laatste weken, heb ik meer tijd besteed aan slapen dan aan schrijven. Gelukkig had ik nog wat artikelen ‘op voorraad’. Maar de kwaliteit zou ik de komende tijd wel willen verbeteren.

11: Op welk artikel op je blog ben je het meest trots? 

Ik ben niet op een specifiek artikel het meeste trots. Mijn artikel over ‘Vrouwendag‘ geeft wel een beetje de aanleiding weer waarom ik ooit ben gaan bloggen. De druk die de buitenwereld op legt en waar je, welbeschouwd, helemaal geen aandacht aan hoeft te besteden. Dat heeft mij ooit de das omgedaan. Ook mijn artikel over Narcisme deed het wel goed. Al was ik aanvankelijk wel wat huiverig om dat te delen, omdat het erg persoonlijk is en ik nog volop met verwerking bezig ben op dat vlak.

Wat mij persoonlijk het meeste doet is een tekstje dat ik recentelijk schreef over mijn zoontje van zes, die nu volop zowel de wereld als ook de karakters van andere kinderen leert ontdekken, over de randen van wat mag en kan te lopen en te botsen met anderen over de insteek van een spel. De groei die hij doormaakt, waarin ik hem vrij moet laten om zijn eigen persoonlijkheid te vinden, maar waarin ik wel met open armen klaarsta om hem te vangen als hij valt. Het heet ‘In mijn hart ben jij veilig‘. Nu ik het weer nalees word ik er opnieuw vreselijk emotioneel van.

12: Waarom zou iemand een blog moeten starten? 

Als je iets wil delen met een wat groter en kritischer publiek dan Facebook en wat meer dan oppervlakkig wilt posten, dan zou ik zeker een blog starten. Er zijn via WordPress.com tal van mogelijkheden. Of het nou om foto’s, je huisdier of een dagboek om iets in je leven te verwerken gaat, wat dan ook, bloggen en de interactie met andere bloggers is geweldig. Of je nou serieus wilt schrijven of niet, bloggen is een prima medium om uit te vinden wat voor jou goed werkt.

13: Wie zou je vragen deze tag ook in te vullen?

Mijn lezers natuurlijk! Maar ik ga niet nomineren. Wie hem leuk vindt, neme hem over.

Ik als blogger: zij zou niet hebben bestaan zonder de waardevolle en lieve reacties van jullie. En zij zou nauwelijks inspiratie hebben zonder het lezen van jullie prachtige en boeiende verhalen, jullie kritische noten en jullie prachtige foto’s.

Dank jullie wel!

De Gans

Ik als blogger


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

28 thoughts on “Tag: ik als blogger. Meer over De Gans.

 1. leuk zo’n vragenlijstjes!!
  zo leren we je ook wat beter kennen! Ik lees je blogs graag, jij went een wijze vrouw! doe zo voort!!

 2. Heel graag gelezen, Marije. Ik heb je echt beter leren kennen! Dat komt omdat wij elkaars blog nog niet zo lang lezen. In punt 6 herken ik me helemaal wat betreft energiegebruik. Ik zag nog meer raakvlakken, hoor.
  Ik zal de link bewaren, wie weet vul ik de tag nog eens in.
  Lieve groet.

  1. Dat zou gezellig zijn. Soms vind ik die tags zo leuk om te doen, ook om te lezen hoe anderen achter de schermen zijn. Blijkt vaak niet op hele grote dingen te verschillen. Lieve groet x

 3. Een tipje van de sluier…maar hou niet zo van dat Tag gedoe en deel gedrag.
  Hou het maar bij mijn eigenwijze van bloggen en de contacten bijhouden vind ik genoeg 😉
  Groetjes

 4. En zo leer ik jou weer een beetje beter kennen.
  Ik geniet zo van jouw blogberichten. O.a. je blog over narcisme heb ik al een aantal keren gelezen.
  Liefs xxx

  1. Dank je wel! Het zijn wel de medebloggers die de blogger maken he, lieve Mrs. Brubeck. Wat moet ik zonder jullie waardevolle reacties! Veel liefs terug xxxxxxxx

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.