Gevonden bij Demi: De Summertime Tag

Bij Demi zag ik de Summertime Tag en ik neem hem heel graag over.

Waar ik woon is het nog net geen zomervakantie, al zijn sommigen in Blogland al bijna halverwege. Als deze tag verschijnt, dan kan ook mijn Zoon van Zes bijna uitslapen. Heerlijk, hij heeft hard gewerkt dit jaar en heeft wel even een lekker ontspannen periode verdiend. Om zelf alvast in de stemming te komen vond ik deze tag wel een goed idee.

 

  1. Vertel eens iets over je allergrootste vakantie crush?

Ik heb er een paar gehad. Met eentje heb ik nog altijd contact. Toen we elkaar leerden kennen waren we allebei net begonnen met studeren. Inmiddels zijn we allebei van middelbare leeftijd en zijn zijn kinderen zelfs al volwassen hahaha! We hebben nog altijd contact en hij woont, uiteraard, in Frankrijk.

 

  1. Wat is je meest legendarische zomerherinnering?

Ik heb er zo veel….de meesten in Frankrijk, in de Drôme en Vaucluse. Dat is mijn tweede thuisland. De geur van lavendel, de klank van cicades, de gele kleur van de zon, de mensen, de marktjes en de gesprekken die ik daar met iedereen heb……ik geniet daar zo van en ga er graag naartoe.

 

De Summertime Tag
Bron: Pixabay
  1. Noem je ijsjes top 3?

Een hoorntje met softijs en een enorme toef slagroom er op. Een Magnum white of een Magnum met nootjes. Heerlijk.

 

  1. Waar kijk jij deze zomer heel erg naar uit?

Naar wat ontspanning en fijn samenzijn met mijn gezin. Sinds alle veranderingen en verliezen van afgelopen jaar is dat zo belangrijk gebleken.

 

  1. Wat doe je wanneer je vakantie viert in eigen land?

Genieten van prachtig Nederland! In ons land kun je blijven ontdekken. Omdat ik zowel in het hoge noorden als helemaal bij de Belgische grens heb gewoond weet ik aardig wat verschillen te benoemen. Op onze tochten door het land geniet ik ook heel erg van de Veluwe. Het heuvelgebied met de beboste hellingen vind ik schitterend. We wonen nu weer vlakbij Drenthe en in de weekends dolen we daar graag door de uitgestrekte bossen.

 

Summertime Tag
Hunebed in Drenthe. Bron: Pixabay

 

  1. Noem je favoriete zomerkledingstuk, zomerliedje en zomerdrankje?

Tsss……wat moeilijk. Een wijde broek zodat je bij warm weer lekker luchtig gekleed kunt gaan. Ik heb geen zomerliedje en geef mij maar een lekker glas rosé.

 

  1. Wat is je favoriete zomersnack?

Champignons met knoflook in zilverpapier gegaard op de BBQ. En aardbeien. Net als Demi. Oh ja, graag ook kokos, in stukjes, op een schoteltje. Heerlijk.

 

  1. Noem je favoriete zomerparfum, zomerlipstick en zomernagellak?

Die heb ik niet. Ik draag het hele jaar hetzelfde en ben oersaai 😊

 

De Summertime Tag
Bron: Pixabay

 

  1. Wat vind jij het grootste nadeel aan de zomer?

Het licht!!!! Ik heb last van een vorm van zomerdepressie en ik baal echt van dat lange en schelle licht. Enorm heet weer daar kan ik de laatste jaren ook niet meer tegen. Gelukkig slapen we op dit moment op de oude zolderkamer van mijn Lief, met een dakraam dat je goed af kunt sluiten. De overige kamers in dit huis hebben loeigrote ramen, waardoor het niet alleen heel erg warm wordt in de zomer, maar dus ook superlicht blijft in de nacht. Dat vind ik echt he-le-maal niks.

 

  1. Vertel eens iets over je meest dierbare vakantieherinnering?

Daar heb ik er veel van. Ik pak een jeugdherinnering van heel lang geleden. ’s Avonds voor het slapengaan maakte ik als klein meisje met mijn vader altijd een avondwandelingetje. Samen door het Franse land. Kletsend over van alles en nog wat, terwijl mijn vader eigenlijk helemaal niet zo spraakzaam was. Op die momenten waren wij intens verbonden.

En om Demi’s laatste vraag te beantwoorden:

Wat vind jij echt bij de zomer passen? Waar denk je aan bij het woord ‘zomer’?

Aan genieten van het buiten zijn in de natuur. De veranderende kleuren bekijken in de bossen en natuurgebieden en natuurlijk in mijn eigen tuin. Hopelijk hebben wij na volgend jaar weer een wat grotere tuin zodat we lekker met onze handen in de grond kunnen wroeten. De tijd zal ons vertellen wat er op ons pad komt.

Dank je wel lieve Demi van Creabeaatje.

Wil je de tag overnemen? Doe het dan gerust. Veel plezier!

De Gans

Summertime tag
Lekker buiten in de zomer! Bron: Pixabay

Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

8 thoughts on “Gevonden bij Demi: De Summertime Tag

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.