Summerquotes: ik blijf liever in lief geloven

Ondanks dat
ik beter weet
blijf ik liever
in lief
geloven.

Als ik de afgelopen jaren naar het journaal keek, de krant opensloeg of Facebook opende, vlogen mij de ellendige berichten massaal om de ogen. Wat is er veel kwaadheid, wat zijn er veel boze zielen in de wereld. Ook in mijn eigen leven ben ik soms lieden tegengekomen die zodanig doordrongen bleken van een innerlijke, geestelijke woede jegens anderen, of zelfs naar mij persoonlijk, dat ik ze in mijn leven liever nooit meer wil ontmoeten.
Maar wat is die redeloosheid, die antipathie, die boosheid jegens elkaar toch jammer!
Wat doen wij mensen elkaar toch telkens aan?

Schijnheilig ‘wat was het vroeger beter’ prediken vind ik ook onzin.
Wat leert de mensheid nou? We zijn zeker onze meegaandheid in de hetze tegen het Jodendom vergeten? De massale, hersenspoelende opruiing tegen een volk en waar onze verdediging school in geheim, ondergronds verzet tegen nazistische overheersing?
En nog eerder in ons bestaan, en nog eerder….kruistochten, oorlogen, altijd was er ellende en meting van krachten en machten van grootheden, geloof en geld.

Leert de mensheid van haar fouten in het verleden?

Wij mensen, zijn niets veranderd in al die jaren. Met de dood van onze voorouders, vinden wij naar mijn beleving in de sociale omgang met elkaar elke generatie opnieuw het wiel weer uit.
Terwijl liefde en soms spijt de woorden zijn die op onze lippen branden als wij uiteindelijk het leven verlaten.

Het lijkt mij alsof de mensheid gedoemd is om het leven te leven in afschuw van anderen, veroordelen van een ander, in afzetten tegen anderen, in onbegrip met en voor anderen, om uiteindelijk te sterven in de wetenschap
dat het eigenlijk al die tijd alleen maar draaide om de liefde.

Dus ondanks dat ik beter weet, blijf ik in lief geloven. En ik blijf mij omringen met die mensen die ik lief vind,
van wie ik houd en met wie ik in een prachtige balans kan leven om dat liefde te geven en te ontvangen.
Dat is mijn Mooi Leven Doel. Zodat ik, als mijn tijd gekomen is,
kan sterven in de wetenschap dat ik wel weet wat dat is.

Dat ik het heb mogen geven en mogen ontvangen,
die echte, oprechte, warme liefde.

De Gans

Summerquotes liever in lief geloven
Bron: Pixabay

Lees ook de Summerquote: Love does not fade.


Volg je Mooi Leven, by De Gans al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram, landt soms op Twitter en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest.

 

14 thoughts on “Summerquotes: ik blijf liever in lief geloven

 1. Yep, ik blijf ook stug geloven in het goede in ons mensen. Ook ervan overtuigd, dat we allemaal via dezelfde energie verbonden zijn; dat wat ik doe, hoe klein ook, heeft een impact op onze grote Dreampack. Hoe meer kleine liefdevolle Dreampackjes, hoe meer liefde in de wereld. Ik houd niet van ‘preken’, maar het moet blijven gezegd worden. Tegelijkertijd doe ik mijn best om het ‘goede’ voorbeeld te geven.
  XxX

 2. Ook ik lieve Marije blijf geloven in de goedheid van de mens. Ik blijf denken, er zijn meer goed dan niet goede mensen. Alleen het niet goede krijgt veel meer aandacht.
  Ik ga voor lief, net als jij. En gelukkig mijn volwassen kinderen ook.
  Dikke kus voor jou en je gezin en blijf het goede voorbeeld geven. Meer kan niet❤❤❤

 3. Ik durf bijna geen nieuwsprogramma.s meer te kijken. Wat een ellende overal, de wereld lijkt wel gek geworden. Jonge kinderen die zich laten inpalmen door een imam die de islam een andere uitleg geeft. Het is mooi dat de islamitische gemeenschap in hun woonplaats zich uitspreekt maar hoe kon het onder hun ogen gebeuren. Zo gevaarlijk kan het dus zijn.

 4. Spijtig genoeg krijgen we daar maar al te vaak mee te maken. Je mag niets openen of je leest wel iets van boosheid en agressie. Maar als je in jezelf de liefde laat stromen dan laat je dit ook naast je en zal je ook mensen aantrekken die zo leven.

  Aum Shanthi

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.