Spiegelbeeld

Ik kijk liever mijzelf aan in de spiegel,

Dan dat ik een ander zie…

Hoe goed luister jij naar jezelf?

De Gans

Je mag naar anderen luisteren, maar in je leven mag je je eigen hart volgen. Je kunt adviezen van anderen horen, je mag ze implementeren in je eigen leven, meenemen in je besluitvorming, maar je kunt alleen maar doen wat jij zelf onderneemt. Dat kan niemand voor jou doen, maar daarbij heeft niemand ook het recht om jouw leven te leven.

Als jij in de spiegel kijkt, hoef je niet een ander te zien dan jijzelf bent. Je kunt jezelf niet maken, je kunt alleen maar jezelf zijn.

De Gans


Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

Pictures in this log are found on Pixabay.

15 thoughts on “Spiegelbeeld

 1. Ik moet vaak lachen als ik in de spiegel kijk.. niet alleen vanwege mijn haar dat er soms uitziet alsof ik de dochter ben van Einstein, maar gewoon omdat ik mijzelf zie..
  Ik ben er.. en wat ik ermee doe ?
  Mijn eigen ding! 🙂
  <3

 2. Jezelf zijn en kunnen zijn is het mooiste wat er is!
  Ik heb lang mijn best gedaan om het een ander naar de zin te maken, maar niks hielp.
  Nu hoef ik geen moeite te doen, ben zoals ik ben en dat is goed!
  Mooi logje Marije!

 3. Had ik in mijn leven maar wat vaker naar mijzelf geluisterd. Als jong en onzeker mens heb ik vaak verkeerde keuzes gemaakt omdat een ander die voor mij maakte.

  1. Daar kom je vaak door schade en schande pas na lange tijd achter. Verdrietig. Ik hoop dat je nu beter in staat bent naar jezelf te luisteren, en te beseffen dat je eigen gevoelens, je hart, je intuïtie zeker de moeite waard zijn… x

 4. Absoluut waar, daarom geef ik ook amper raad of advies zomaar, in blog is wat anders, dan is het een onderwerp, maar in gesprekken, als men het vraagt en ik weet iets, dan zal ik het geven maar ik zeg er dan ook bij, dit is vanuit eigen ervaring, voor mij werkte het, het hoeft voor jou niet te werken zoek je eigen weg.

  x

  1. Je kunt over een onderwerp prima bloggen, dan kan men zelf kiezen het te lezen of niet. Maar in gesprekken geef ik alleen advies door te vragen… Je kunt niemand sturen, maar mensen wel vertellen dat er een stuur in hun auto zit 😉

   1. Dat is ook exact wat ik bedoel, en vragen of iemand advies wil doe ik al niet eens, zij mogen vragen aan mij, pas dan zal ik advies geven. 😉

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.