Sinterklaas en zijn Pieten

Sinterklaas.

Sinterklaas is de laatste hand aan het leggen aan zijn boot. Een fris verfje, het ruim goed schoongemaakt en voldoende prachtig pakpapier. Hij bekijkt in zijn boek de planning voor de komende maanden, zodat het weer een fijne tijd zal worden met oprechte aandacht en liefde voor elkaar.

In, en zelfs buiten ons land laait inmiddels de discussie weer op of de Goedheiligman nog wel knechten mag hebben en zo ja, welke kleur, kleding of haarstijl die knechten dan wel of niet mogen, of moeten hebben.
Ik heb voor mijzelf besloten mij niet meer te mengen in die discussie. Ik hoop dat meer mensen dat gaan doen. Want wat is de waarde van een discussie die niet meer gevoerd wordt?

Voor mij is Piet geen onderwerp van discussie.

Daarom ga ik alles wat de komende maanden op het vlak van het uiterlijk van Sint en Piet, of de invulling van dit feest, op mijn netvlies of in mijn oren komt, volledig negeren.
De enorme hoeveelheid energie die ik daarmee bespaar, ga ik gebruiken om voor mijn gezin een heel gezellig sinterklaasfeest te vieren.
Want daar gaat het immers om.
Ik wens iedereen veel voorpret en een heel mooi sinterklaasfeest toe.

De Gans

saint-nicholas-1067013_640
Bron foto’s: Pixabay

Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

4 thoughts on “Sinterklaas en zijn Pieten

  1. Ik weiger over dat onderwerp om enige vorm van discussie aan te gaan, met wie dan ook! Volledig van de pot gerukt, diegene die daar een paar jaar geleden gedacht heeft zijn energie te moeten insteken
    Triestig dat een mooi gegeven zulke politieke nonsens teweeg gebracht heeft!
    Wij gaan ook genieten, zeker nu we terug een kleintje in de familie hebben!
    Liefs!

  2. Yesssssssss ook hier gaan we weer vieren, baby nichtje is er nu, en dat is echt lang geleden, hahaha Mijn dochter was de laatste, nu 24, dus zeker 15 jaar geleden dat wij het hier hebben gevierd, gezien het voor ons inderdaad echt een kinderfeest is 😀

    X

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.