Even voorstellen op Marije De Gans

Een voorstelrondje

Om iedereen kennis te laten maken met mijn werk, post ik de komende tijd een aantal blogs, waarin ik mijn portfoliopagina’s uitlicht. Een soort speeddate dus, om beter kennis te maken met mijn werk. En natuurlijk nodig ik je van harte uit om mijn nieuwe website te bezoeken.

Mooi Leven stopt, maar De Gans gaat verder!

Afscheid van Mooi Leven Ik heb er lang over nagedacht… Mooi Leven, by De Gans resoneert niet langer met de dingen die ik doe, en de boodschap die ik daarmee uit wil dragen. En daarom is vanaf vandaag mijn nieuwe site marijedegans online! Eind dit jaar gaat Mooi Leven, by De Gans sluiten Waarom? Ik zie de laatste jaren steeds meer dat wij mensen op dit moment verkeerde keuzes maken.

Nieuws van De Gans: bestel nu mijn boek!

Lieve vrienden en volgers, mijn expositie is ten einde en dat betekent dat ik mij boek ‘Woorden bij Beeld’ kan gaan verkopen! Wil jij een Gans uniek, gesigneerd exemplaar hiervan ontvangen, lees dan gauw dit bericht en vul je gegevens in.

Veel liefs van De Gans

vrij

Woorden bij Beeld: Vrij

Terwijl de wind
losgeraakte haren
als zachte veren
over mijn wangen zucht
zit ik, en kijk,
naar de zee, het riet, de lucht …

Een zachte gedachte vanaf de rand van het Groninger land

zonnewonder

Woorden bij Beeld: Zonnewonder

Een klein berichtje over de verwondering in de natuur…

boer en natuur

Gans Kritisch: een mening? Iets over boer en natuur

De natuur. Het platteland. Iets waarin en waarop ik ben opgegroeid.
Mijn jeugdherinneringen zijn gevuld met herinneringen aan een tochtig, oud huis op de Groninger akkers, struinen tussen de schapen van mijn opa, helpen met het melken van de koeien van de buren, dwalen over de velden en een uitzicht tot aan de horizon. Aan verse biest en pannenkoeken, aan warme, zachte melk, zó uit de koe. Aan de vochtige monden van de kalveren, die zogen op mijn vingers, totdat ze zacht en zompig werden. Of aan het klepperen van de combines of het rommelen van de bieten, soms hele nachten door. Lichten in het donker van de nacht in de verte op het land. De geur van vers gemaaid stro en de bloemen die ik plukte langs de akkerrand. En hoe anders is onze wereld nu… Hoe zeer kunnen we in een land van mening verschillen en elkaar het leven zuur maken.

Hoe zeer dit mij raakt kan ik nauwelijks beschrijven. Ik zou het zo graag anders zien. En daarover schrijf ik dit stukje. In de hoop dat het ooit weer beter wordt.

Marije De Gans

Marije De Gans

BESTEL NU MIJN BOEK!

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Alle schrijverijen van De Gans

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: