Quotes

quotes

Quotes,

byDeGans

Een hobby van mij is quotes, oneliners en aforismen bedenken. Ik verzamel er nu een aantal op de website. Je vindt hier de quotes, met een plaatje en daaronder een eventueel verdiepingsgedeelte. Ik noem ze ‘Goosy Quotes’.

Omdat quotes zo mooi zijn om te delen, heb ik deze voorbewerkt voor gebruik op sociale media, zodat mijn naam en webadres er al bij staan. Wil je zeker weten of je iets kunt delen, kijk dan op de disclaimer bij kop 2 en 2.1 voor meer informatie hierover.


Onze ziel
is eigenlijk
best zielig.

De Gans

ziel

We besteden veel tijd en geld aan ons uiterlijk. Kleding, make-up, kleurtjes… Maar hoeveel tijd besteden we eigenlijk aan onze ziel? Ik vind dat Gans weinig…

De hele log lees je hier.


When I was younger,
I wished summer would last forever…

Today, I love the autumn,
its magic to see,
and to feel the change
between the seasons.

I love to follow
natures call to take some rest
before waking up again in
April…

De Gans

call

De metafoor van de seizoenen zijn een geliefd onderwerp van mij. De oproep in de herfst om het wat rustiger aan te doen, naar binnen te keren en oude ballast weg te doen daagt mij elk jaar opnieuw uit en inspireert mij tot schrijven en fotograferen.


When you feel different,
be different.
Never change
to impress
the world around you
because you think
you have to
meet the expectations of others.
Just change
to be more of yourself.

De Gans

change

Als je je anders voelt, wees dan ook anders. Verander niet om indruk te maken op de wereld om je heen omdat je denkt dat je aan deze verwachtingen moet voldoen. Verander alleen om meer jezelf te worden. De post met deze quote vind je hier.


Zullen we allemaal
ook meteen even
ons seksleven
genderneutraal
gaan inrichten?

Dan hebben we
die discussie ook
maar vast gehad…

De Gans

Quotes

Rekening houden met elkaar is logisch. Elkaar respecteren ook. Daar gaat deze blog ook grotendeels over. Maar wat een non-discussies voeren wij! Van Zwarte Pieten praat tot hoe de speelgoedwinkels moeten worden ingericht. Mijn mening, maar ik vind het inmiddels ontzettend hysterisch worden. Dat gedoe om genderneutraliteit bijvoorbeeld. Naar mijn mening doen we er geen goed aan om ons doodnormale gezinsleven zo extreem te betuttelen. Met een beetje gezond verstand en respect bereik je veel meer.

Lees ook ‘Genderneutraal?? Jij bent de enige die jij kan zijn’


Zo’n dag
waarop je je suf zoekt naar een verloren oorbel
totdat je er achter komt dat je
er maar één in hebt gedaan

De Gans

Quotes

Dat soort dagen dus … Ik heb ze regelmatig. De betreffende oorbel mag daarom voor altijd prijken op deze quote.


Zolang je de oplossing voor je problemen
buiten jezelf zoekt
los je zelf niks op.

De Gans

 

quotes

Genezing begint bij jezelf. Niet alles kan opgelost worden, maar de oplossing hoe jij met problemen in je leven omgaat, die ligt wel degelijk in jezelf. Je kunt immers niet van de wereld eisen dat zij zich volledig aanpast aan jou? Je kunt anderen vragen om rekening met jou te houden. En het is redelijk dat je mag verwachten dat men dat dan ook probeert. Maar de wereld is niet verantwoordelijk voor wat jou is aangedaan. Bij oude trauma’s is de oorzaak vaak al lang verdwenen, of overleden. Andere problemen worden veroorzaakt door je eigen patronen die je in je leven telkens weer herhaalt. Dat kan heel disfunctioneel zijn. Je zult meestal echt zelf je problemen moeten overwinnen en ze een plaats geven in je leven. Je mag daarbij hulp vragen, verwachten zelfs. Maar je moet het wel zelf doen.


Ik ben trots op mijzelf. Niet om wat ik heb bereikt. Maar om wie ik onderweg geworden ben.

De Gans

Quotes

Mensen worden vaak geprezen om wat zij hebben bereikt. Maar daaronder zit de persoonlijkheid, die het mogelijk gemaakt heeft om dat te bereiken. En die persoon daar gaat het om. Of je nu iets bereikt hebt waardoor je algemeen bekend (en gekend) bent, of dat het een talent is wat je op een heel andere, misschien bijna onzichtbare, wijze inzet: jij mag trots zijn op jezelf! Niet om wat je bent, maar om wie je onderweg geworden bent.


Jij bent de enige die jij kan zijn.

De Gans

Genderneutraal

Ieder mens is uniek. Er is immers maar 1 exemplaar van jou? Dit te weten kan rust geven. Omdat we allemaal op onze eigen manier soms een worsteling hebben met onze identiteit. Wie zijn we? Wat doen we? Waar gaan we naar toe? Is dit waar we naartoe zouden willen? Het terugkomen bij jezelf is een gebeuren dat iedereen zo nu en tan tegenkomt gedurende zijn of haar leven.
Deze quote komt in meerdere van mijn artikelen terug. Lees bijvoorbeeld ‘Ben jij slachtoffer van een narcist‘ of ‘Genderneutraal, jij bent de enige die jij kan zijn‘.


Een knoop waaraan je rukt en trekt
gaat alleen maar strakker zitten…

De Gans

Als je de tijd neemt om uit te zoeken hoe de knoop in elkaar zit en hem rustig los peutert dan heb je uiteindelijk meer resultaat. Die tijd gunnen wij onszelf niet vaak, noch dat hij ons door onze omgeving wordt gegund. En toch is het vaak hard nodig om zowel jezelf, als ook een ander de tijd te gunnen om zichzelf weer beter te kunnen zien.


Geef eens wat meer aandacht
aan de ziel.

De Gans

Quotes

We hebben talloze food-boeken, sportscholen en cosmetica. We willen hoog zijn opgeleid, een goede baan, huizen kopen, kleding en een auto. In onze kapitalistische wereld ligt het accent toch vooral op onze buitenkant en materiële groei. Banen, glazen plafonds, huizen, economie, geld en nog meer geld. Terwijl juist dit soort groei zo betrekkelijk is. Er zit een max aan materiële groei. En een limiet aan schoonheid van je buitenkant.

Maar hoe veel aandacht besteden we eigenlijk aan de groei van onze ziel? En zit er wel een max aan geestelijke groei?


Mensen maken geld.
Maar geld maakt niet de mensen…

De Gans

Het lijkt wel alsof alles in de wereld op het moment om centen draait. Maar van centen alleen kan men niet leven. Buiten dat is het mogelijk dat een rijk iemand geestelijk armer kan zijn dan de armste mens op aarde, maar die in bezit is van een rijkere ziel.


Er is een groot verschil tussen opgeven
en weten ‘genoeg is genoeg’.

De Gans

Genoeg

Wanneer kom je tot de conclusie dat je je krachten verdoet in een gevecht dat je niet kunt winnen? Opgeven is soms juist verstandig.


Look in the mirror.
And repeat after me:

I am beautiful.
I can control my life.
I feel positive enegry.

Repeat this many times
every day

De Gans

Quotes

Bij gevoelens van somberheid, moedeloosheid of vermoeidheid helpt het vaak om jezelf op te peppen. Soms heb je een duwtje in de rug nodig. En soms…nog wat meer. Maar elk begin begint bij het aankijken van jezelf en jezelf toestaan om je weer beter te gaan voelen. Met of zonder hulp van buitenaf.


Niets meer missen? Volg De Gans ook op:

Wie is De Gans?

2 Replies to “Quotes”

  1. Nathalie schreef:

    Mooie quotes, de mooiste vind ik : ” ik ben trots op mijzelf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Quote of the Week:

ziel

GALERIE

Zoek een artikel of onderwerp

Marije De Gans

Voel je Welkom

Vanaf dit plekje op het web bied ik mijn eigen, Gans persoonlijke kijk op de wereld. Goochelend met woord en beeld en soms met potlood.

Kritisch, soms recht voor zijn raap en zeker altijd eerlijk schrijf ik over wat ik meemaak, lees, hoor en zie. Maar het liefst deel ik de mooie, kleine dingen die het leven elke dag een beetje mooier maken.

Vul onder aan deze pagina je mailadres in en vlieg met me mee!

Marije De Gans

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Oude Gaksels

%d bloggers liken dit: