Poëzie op Zaterdag: 18 februari

Het is tijd voor een beetje poëzie bij de koffie op zaterdag. Hoewel niet alle stukjes even vrolijk zijn deze week. 

Het ligt aan het weer denk ik. En een snotterig voortkabbelend griepseizoen dat me op de ogen is geslagen. Door een waas zie ik mijn omgeving. Druilerig en grijs voelt het. Als ik mijn versluierde blik naar buiten richt, hangen de takken van bomen mistroostig omlaag. Het ziet er overal maar droevig uit, met her en der een plas waarin de weerspiegeling van de treurige takken mijn sombere gevoelens lijkt te accentueren.

Ondertussen heb ik zoveel dichtsels geproduceerd dat ik onderaan de website een knop heb opgenomen waar men direct naar de gedichten kan. Dus wanneer je benieuwd bent of er tussendoor nieuwe gedichtjes zijn verschenen dan kun je daar altijd even een kijkje nemen.

Dus ja. Wat schreef ik allemaal? Ik heb geprobeerd en geschreven. Eén gedichtje is ter ondersteuning van een aantal mensen die nogal moeilijk heeft in of na een lastige relatie. ‘Gele Lentebloem’ is speciaal voor hen.

Ik wens jullie een heel goed weekend.

De Gans

 

Oefening zintuigengedicht ‘Winschoterdiep’

Het ziet er uit als een kanaal.
Het ruikt naar nattigheid.
Ik wil er liever niet van drinken.

(lees verder)

 

 

 

Gele Lentebloem

Alles gaat altijd over jou.
Over je liefde en je leven.
Over je handen en je hart.
Maar niet over dat je niet wilt geven.

(lees verder)

 

 

Vaarwel

Ik draai en draai
en draai.
Bij elke slag

… (lees verder)

 

 


Tranen en liefde

Jij bent boos.
Zó boos ben jij!
Ik zie je tranen,
maar kus ze weg.

(lees verder)

 

 

Mijmering bij volle maan

Maan.
Vol. Rond. Groot.
Opkomend tussen de takken.

(lees verder)

 

 

 

En nog een paar elfjes:

 

Elfje: ‘donker naar licht

Zon
die schijnt.
Veel licht maar

(lees verder)

 

 

Elfje: ‘dankbaar’

Op
mijn bureau
staan kaarten. En
er ligt een boek.
Dankbaar.

(lees verder)

 

Meer lezen? Klik hieronder voor alle gedichtjes van De Gans:

Voor alle Elfjes verwijs ik jullie naar mijn Elfjespagina:

Picture in header made by  Peggy und Marco Lachmann-Anke, Dortmund/Deutschland @Pixabay


P.S. Volgen jullie mij ook al via Facebook, Instagram en Pinterest? Vergeet niet daar Mooi Leven, by De Gans te liken en mis niets meer van mijn schrijfsels.


Alle gedichtjes via deze pagina zijn ©by, De Gans. Als je iets wilt delen op social media graag gebruik maken van de link of de social media pagina’s waarop De Gans gakt.
Om op andere wijze te delen of gebruik te maken van mijn schrijfsels graag even contact op nemen via het contactformulier. Voor verdere informatie verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

6 thoughts on “Poëzie op Zaterdag: 18 februari

  1. ‘Heftige gedichten’, mooi verwoord van AnneMarie. Het gedicht Vaarwel raakt me, maar het besef over waar het over gaat houdt me tegen het te ‘liken’. Mooi ook, het zintuigengedicht. lieve groetjes, Hanneke

  2. Heftige gedichten maar oh zo mooi. Ze geven duidelijk weer dat je niet zo lekker in je vel zit. Heel veel sterkte. Een goed weekend met veel rust en afleiding.

    1. Het komt wel weer. Het wordt denk ik tijd voor lente We hebben lieve plannen voor de komende dagen. Ook voor jou een goed weekend!

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.