Over van die dagen en nog wat

‘Fijne vrouwendag!’

…werd mij vandaag via diverse kanalen gewenst. Gisteren was het ook ‘een dag van iets’ en de dag daarvoor ook weer. Het lijkt wel een hype om elke dag tot ‘een dag van…’ te bombarderen. En daardoor voel ik me dan hopeloos onattent en niet meelevend omdat ik niet meedoe aan al die attenties om anderen telkens weer een mooie huppeldepup-dag te wensen. Niet omdat ik het anderen niet gun, maar omdat ik al die toewijzingen van speciale dagen niet meer volgen kan. Vorig jaar heb ik nog wel een artikel over vrouwendag geschreven, en na herlezing sta ik daar nog steeds achter. 

Geen gedoe.

Elke dag is bij mij een dag om een ander het beste toe te wensen, daar heb ik geen titel of toewijzing voor nodig. Dus vanaf vandaag doe ik niet meer mee aan al die hypes en speciale dagen. Voor mij is het elke dag vrouwendag. En borstkankerdag. En alle andere dagen die belangrijk zijn voor anderen. Maar ik sta er niet meer op één specifieke dag in het jaar bij stil omdat het ‘moet’. Ik vind het te veel gedoe.

Maar, meeleven met de actualiteit zal ik altijd blijven doen. Als iets wat ik lees, hoor of zie wat mij raakt dan kan daar zeker een verhaal uit groeien. Maar dat staat los van al die heel bijzondere, speciale dagen. En het staat al helemaal los van het feit dat ik al dan niet meeleef met de wereld.

Ik doe het alleen op mijn eigen manier. Gans anders, maar wel echt.

Elke dag een bijzondere dag.

Gelukkig verandert er op dat vlak ook niets. Dus wanneer ik aanleiding zie tot het posten van iets ten aanzien van het menselijk welzijn, of anders gelinked aan iets wat de aandacht verdient, dan verschijnt hier een bericht. En wanneer iets mij raakt dan schrijf ik daar ook over. Maar niet omdat het een toegewezen dag van ‘iets’ is. Elke dag is immers bijzonder. Elke dag is de moeite waard om geleefd te worden. Carpe diem!

De Gans

 

Vrouwendag

De foto in deze log is ©byDeGans.
Bron kopfoto: Pixabay

Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

24 thoughts on “Over van die dagen en nog wat

 1. Mooie foto!
  Toch vind ik Vrouwendag belangrijk. In veel landen hebben vrouwen niet eens kiesrecht.
  Lieve groet ♥

 2. Het is elke dag iets anders… niet bij te houden, maar dat er een vrouwendag is en geen mannendag… dat is een slechte zaak… Dat wil zeggen dat nog steeds veel vrouwen moeten vechten voor hun rechten. Helaas.
  Lieve groet X

  1. Precies. En daar kunnen we ons beter elke dag bewust van zijn ❤ Ik vind het bizar dat vrouwen in zo veel landen niets te zeggen hebben… Lieve groet x

   1. Het is erg. Maar ook bij ons worden vrouwen nog steeds niet gelijkwaardig behandeld. Bijvoorbeeld op mijn werk… mannen mogen nog steeds meer. En dat is niet eerlijk!
    Dit gezegd zijnde, wens ik je een knusse avond XXX

      1. Nee, ik kan me daar niets bij voorstellen. Maar ik heb zulke vreemde ontmoetingen gehad met mannen, dat ik het in mijn beleving van hen helaas soms bijna verwacht… 😉 xx

  1. Ik kwam er steeds vaker achter dat het niet aansloot bij wat ik om me heen zag. Dan schiet het t idee van mijn blog voorbij ❤ Mak schaap ben ik nooit geweest

 3. Ik ben het zo met je eens, vandaar ook mijn gedichtje bovenaan mijn laatste blog. (Ik vind die Toon een onwijs heerlijke, eerlijke, wijze man.)
  Vandaag is echter wel een beetje speciaal, mijn Mr B is jarig en de verjaardagen van de mensen die ik liefheb zijn voor mij écht belangrijk!
  x

 4. Helemaal eens met je schrijven.
  Laat ze maar een naam geven aan de dagen iedere dag kan mooi zijn als je ervoor elkaar kan en mag zijn.

  Aum Shanthi

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.