Over mij

Wie is De Gans?

Ik ben Marije. Ik ben geboren en getogen in de provincies Drenthe en Groningen. Na een aantal jaren in Brabant ben ik met mijn gezin weer teruggekeerd naar dit mooie noorden, waar ik met mijn Lief, onze zoon en een aantal katten, op het platteland in een klein boerderijtje woon.

Waarom een gans?

De Gans is een pseudoniem. Ik zie ganzen als metafoor voor trouw, groepsgevoel, zorg dragen voor elkaar en voor waakzaamheid. Dit komt terug in mijn continue oproepen aan jullie om trouw te zijn aan je eigen gevoel, rekening te houden met elkaar, maar wel altijd kritisch te blijven ten opzichte van de wereld om je heen. Eigenheid houden, maar wel met elkaar.

Ganzen kunnen vliegen, lopen en zwemmen. Hierdoor hebben ze talloze mogelijkheden om zaken vanuit vele hoeken te bekijken. Ik roep mijzelf en de wereld op om dit altijd te blijven doen. Probeer je regelmatig te verplaatsen in een ander. Projecteer je eigen verwachtingen en ervaringen niet op elkaar. Oordeel niet en realiseer je dat je hoe dan ook fouten maakt.

Geef een ander altijd de ruimte om zijn vleugels uit te slaan, maar blijf altijd op elkaar passen. Zo houden we elkaar sterk.

Mijn drive

Net als zovelen van ons heb ik aardig wat meegemaakt in het leven. In al die gebeurtenissen, mooi of lelijk, zag ik een les. Chronische gezondheidsklachten lopen al ruim 15 jaar in mijn leven mee. Het ‘er mee leren leven’ probeer ik nog elke dag een zinvolle invulling te geven. Want dat je iets mankeert, wil niet zeggen dat je niet meer kunt genieten van het leven.

Niet alleen mijn privé, maar ook mijn werkzame leven was heel leerzaam. Jarenlang heb ik diverse functies vervuld in het internationale bedrijfsleven en de onderzoekswereld, waardoor ik vloeiend meerdere talen spreek, veel schrijfervaring heb opgedaan en zo zaken goed onder woorden kan brengen.

‘Ziek’ op de bank zitten wachten tot de dag voorbij is, is helemaal niets voor mij, en daarom ben ik enkele jaren geleden op therapeutische wijze begonnen met schrijven en fotograferen. Het resulteerde uiteindelijk in deze weblog. Het is voor mij een uitlaatklep, een vorm van ontwikkeling en leren. Daarnaast heb ik gemerkt dat ik met mijn schrijverijen anderen op deze manier een steuntje in de rug kan geven.

De natuur

Ik wil mensen laten zien dat we samen een mooiere wereld kunnen creëren. Naar elkaar toe, maar ook zeker daarbij de aarde waarop wij leven niet vergetend. We leven al zolang in steden, vaak hutjemutje boven op elkaar, in een competitieve samenleving waarin eigenlijk toch het recht van de sterkste geldt, dat we best ver van onze pure natuur zijn afgedreven. Geld verdienen is momenteel de absolute norm. En het liefst volledig onafhankelijk en individueel.

Maar steeds meer mensen voelen de behoefte om weer terug te kunnen naar hun eigen, pure basis. Wij mensen maken deel uit van de natuur. Van de aarde en het universum waarin zij beweegt. Wij komen allen hieruit voort. De natuur vormt voor mij dan ook een leidraad en inspiratie die in bijna alle artikelen terug is te vinden.

Spiritualiteit

Zonder zweverig te willen zijn, hebben enkele ervaringen in mijn leven mij duidelijk gemaakt dat niet alles feitelijk of stoffelijk is. Er is nog zoveel meer om ons heen. Een hele wereld die wij niet allemaal even goed kunnen zien en voelen. In verbondenheid met de natuur, maar ook met de onstoffelijke kosmos waarin wij allemaal bewegen, vind ik vele antwoorden en weer nieuwe vragen op mijn pad. Jezelf ketenen aan feiten alleen vind ik een beklemmend idee. Ik begeef mij dus ook graag buiten de gebaande paden van onze feitelijke leefomgeving. Onderzoekend en onwetend, maar waarin ik wel de vele signalen die ik krijg toepas.

Geen antwoorden, maar eerder vragen…

Ik heb niet de waarheid in pacht. Ik ben een onwetend mens met toevallig goede voelsprieten en wat meer mogelijkheden om zaken op te schrijven. Ik ben niet op zoek naar erkenning of invloed en ik poog niet om mensen antwoorden te geven op hun vragen en problemen. Deze blog is puur ondersteunend en in mijn ogen eerder bedoeld om extra vragen op te roepen dan om uitsluitsel te geven. Elk leven is weer anders. Elk mens is anders. Veel antwoorden vinden wij slechts in onszelf.

Het is de kunst om jezelf de juiste vragen te kunnen stellen.

Social Media

Social Media inzetten om meer mensen te bereiken biedt bloggers op dit moment talrijke kansen. Daarom gak ik niet alleen op dit plekje. Naast deze blog ben ik overwegend actief op Instagram. Ook kun je mij vinden op Facebook.

Samenwerken

Hoewel ik opensta voor samenwerking, ben ik door mijn klachten vaak zodanig beperkt dat ik op dit moment geen betaalde opdrachten aanneem. Maar ik verwacht met deze log en mijn activiteiten op Social Media jullie allen te inspireren.

Ik hoop dat veel mensen zich thuis voelen op deze plek en hoop jullie nog regelmatig hier te ontmoeten.

Voel je welkom.

Over mij

In mei 2018 heb ik een privacyverklaring toegevoegd.


Read ‘About me’ in English

Voor de Elfjes van De Gans klik je hier.

Voor de poëzie van De Gans klik je hier.

Portrait picture ©by De Gans.

Stones picture ©by De Gans.

– Deze pagina is voor het laatst herzien in april 2019 –

Mooi Leven, by De Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen. Ook gak ik op Instagram en verspreid ik soms een quote op Pinterest.


Wil je een bericht sturen aan De Gans? Vul dan onderstaand formulier in:

Quote of the Week:

Nieuw werk in de Galerie!

Galerie

Zoek een artikel of onderwerp

Marije De Gans

Voel je Welkom

Vanaf dit plekje op het web bied ik mijn eigen, Gans persoonlijke kijk op de wereld. Goochelend met woord en beeld en soms met potlood.

Kritisch, soms recht voor zijn raap en zeker altijd eerlijk schrijf ik over wat ik meemaak, lees, hoor en zie. Maar het liefst deel ik de mooie, kleine dingen die het leven elke dag een beetje mooier maken.

Vul onder aan deze pagina je mailadres in en vlieg met me mee!

Marije De Gans

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Oude Gaksels

Translate this site

%d bloggers liken dit: