Over mij

Wie is De Gans?

Ik ben Marije. Ik ben geboren en getogen in de provincies Drenthe en Groningen. Na een aantal jaren in het zuiden van het land ben ik met mijn gezin weer teruggekeerd naar dit mooie noorden, waar ik met mijn Lief, onze zoon en een aantal katten, op het platteland in een klein boerderijtje woon.

Waarom een gans?

De Gans is een pseudoniem. Ik zie ganzen als metafoor voor trouw, groepsgevoel, zorg dragen voor elkaar en voor waakzaamheid. Dit komt terug in mijn continue oproepen aan jullie om trouw te zijn aan je eigen gevoel, rekening te houden met elkaar, maar wel altijd kritisch te blijven ten opzichte van de wereld om je heen. Alleen samen kunnen we de wereld mooier maken!

Mijn drive

Maatschappelijke discussies, de natuur en spiritualiteit lopen als een rode draad door mijn artikelen heen.

Meerdere ervaringen in mijn leven hebben mij laten zien dat het in het leven om andere zaken gaat dan wat wij als volwassenen vaak nastreven. Geld en bezit brengen geen werkelijk geluk. Als wij blijven volharden in dit doel, dan zullen we ons nooit simpelweg gelukkig en tevreden voelen.

Na vele jaren werkzaam geweest te zijn in een innovatieve researchomgeving in het bedrijfsleven, moest ik om gezondheidsredenen stoppen met werken. Daarna ben ik begonnen met schrijven en fotograferen. Ik probeer mijn levenservaringen in te zetten als inspiratie voor anderen, om voor onszelf en voor elkaar een mooi leven na te streven.

Geen antwoorden, maar eerder vragen…

Ik heb niet de waarheid in pacht.Ik ben niet op zoek naar erkenning of invloed en ik poog niet om mensen antwoorden te geven op hun vragen en problemen. Deze blog is puur ondersteunend en in mijn ogen eerder bedoeld om extra vragen op te roepen dan om uitsluitsel te geven. Elk leven is weer anders. Elk mens is anders. Veel antwoorden vinden wij slechts in onszelf.

Social Media

Social Media inzetten om meer mensen te bereiken biedt bloggers op dit moment talrijke kansen. Daarom gak ik niet alleen op dit plekje. Naast dit weblog ben ik overwegend actief op Instagram. Ook ben je van harte welkom om connectie te maken op LinkedIn.

Samenwerken

Ik sta altijd open voor samenwerking, maar ik houd dit bijzonder beperkt en zonder winstoogmerk. Mijn familie, geliefden en gezondheid gaan altijd voor. Op deze website en via mijn social media kanalen hoop ik jullie allemaal te inspireren.

Het is de kunst om jezelf de juiste vragen te kunnen stellen.

Voel je welkom.

Over mij

In mei 2018 heb ik een privacyverklaring toegevoegd.


Gak mee! Vlieg naar  &

– Deze pagina is voor het laatst herzien in november 2019 –

Wil je een bericht sturen aan De Gans? Vul dan onderstaand formulier in:

One Reply to “Over mij”

Comments are closed.

De Gans

Voel je Welkom

Vanaf dit plekje op het web bied ik mijn eigen, Gans persoonlijke kijk op de wereld. Goochelend met woord en beeld en soms met potlood.

Kritisch, soms recht voor zijn raap en zeker altijd eerlijk schrijf ik over wat ik meemaak, lees, hoor en zie. Maar het liefst deel ik de mooie, kleine dingen die het leven elke dag een beetje mooier maken.

Vul onder aan deze pagina je mailadres in en vlieg met me mee!

Marije De Gans

Quote of the Week:

Nieuw werk in de Galerie!

psychologisatie

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Oude Gaksels

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: