Over mij

Wie is De Gans?

Ik ben Marije, De Gans, een goedlachse meid van midden veertig. Ik woon met mijn gezin in het hoge noorden, ergens in het mooie Groninger land. Ons gezin bestaat uit dit Gansje, mijn lieve, slimme, bebaarde echtgenoot, een lief kuikentje in de basisschoolleeftijd en twee schatten van katten.

‘De Gans’ is uiteraard een pseudoniem.

Marije is mijne echte voornaam, maar mijn achternaam gebruik ik niet op mijn blog. Die naam deel ik met heel veel andere mensen en gezinnen, en mijn Gansje op mijn blog is van mij. Vandaar de keuze voor Marije De Gans, ‘De Gans’.

Ganzen zijn trouwe en reislustige dieren die in groepen (toom) leven en tijdens hun slimme, V-vormige vlucht babbelen ze flink met elkaar. Als zo’n toom ganzen overvliegt kun je hun gezellig gegak nog tot in de verte volgen. Volgens een Romeinse mythe ‘De Ganzen van het Capitool’, behoedden ganzen de Romeinen voor een aanval van de Galliërs op Rome door de Galliërs te verklikken met hun gegak. Op mijn beurt wil ik met mijn gegak de wereld behoeden voor kortzichtigheid en zorgen voor meer respect en liefde. De slagpennen in de veer van de gans werden in vroeger tijden gebruikt om te schrijven, zoals ik nu een computer gebruik om mijn woorden vorm te geven.

Ups and downs in het leven.

In ieders leven gebeuren tal van mooie dingen, maar geen enkel leven bestaat uit enkel hoogtepunten. Vroeg of laat volgt er een aantal gebeurtenissen waardoor het even niet zo leuk is, maar waar je wel mee verder moet. Dat is in mijn leven natuurlijk niet anders. Na een hele zware periode heb ik besloten om een deel van mijn ervaringen en hoe deze mij hebben gevormd, maar nog steeds vormen en laten groeien, op een blog te delen. De basis hiervan is voor mij het bieden van een steuntje in de rug voor iedereen die het nu moeilijk heeft. Ook wil ik graag een mooiere wereld creëren. Een wereld met ruimte, respect en vooral liefde voor elkaar en de planeet waarop wij leven.

Als ervaringsdeskundige op het gebied van chronische ziekte en burn-out, samen met een achtergrond als internationaal directiesecretaresse, office-manager, vertaalster, tekst/website editor en coach, heb ik hiervoor zeker een aantal bruikbare instrumenten in handen.

Verdere informatie.

Alle artikelen zijn geschreven op grond van mijn eigen, persoonlijke ervaring en ze hebben geen wetenschappelijke achtergrond. Ik wil mensen graag inspireren en tot steun zijn met de artikelen op deze blog, maar ik kan helaas de problemen van mijn lezers niet oplossen. Indien je ernstige problemen hebt, verwijs ik je naar geregistreerde en geaccrediteerde hulpverlening.

Meer achtergronden en mijn persoonlijke motivatie kun je hier lezen. Wil je graag persoonlijk contact met mij opnemen, vul dan het contactformulier onder aan deze pagina in, of klik hier.
In mei 2018 heb ik een uitgebreide, tweetalige, privacyverklaring toegevoegd.

Ik probeer zeer regelmatig nieuwe artikelen te schrijven zodat jullie allemaal de hersenspinsels van De Gans kunnen blijven volgen. Kom dus vooral eens terug.

Ik wens jullie veel leesplezier en graag tot ziens op de blog.

Marije De Gans

Over mij
Le Toulourenc, France

Read ‘About me’ in English

Voor de Elfjes van De Gans klik je hier.

Voor de poëzie van De Gans klik je hier.

Portrait picture ©by De Gans.

Stones picture ©by De Gans.

– Deze pagina is voor het laatst herzien in juni 2018 –

Mooi Leven, by De Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen. Ook gak ik op Instagram en verspreid ik soms een quote op Pinterest.


Wil je een bericht sturen aan De Gans? Vul dan onderstaand formulier in: