Over mij

Wie is De Gans?

Ik ben Marije, De Gans, een goedlachse meid van midden veertig. Ik woon met mijn gezin in het hoge noorden, ergens in het mooie Groninger land. Ons gezin bestaat uit dit Gansje, mijn lieve, slimme, bebaarde echtgenoot, een lief kuikentje in de basisschoolleeftijd en twee schatten van katten.

‘De Gans’ is uiteraard een pseudoniem

Marije is mijne echte voornaam, maar mijn achternaam gebruik ik niet op mijn blog. Die naam deel ik met heel veel andere mensen en gezinnen, en mijn Gansje op mijn blog is van mij. Vandaar de keuze voor Marije De Gans, kortweg ‘De Gans’.

Mijn drive

Na een hele zware periode in mijn leven heb ik besloten om een deel van mijn ervaringen en hoe deze mij hebben gevormd op een blog te delen. Ook de ervaringen in het hier en nu neem ik daar in mee. Mijn drive is om iedereen die het moeilijk heeft aan de hand van mijn artikelen wat steun en soms handvatten te bieden. Tegelijk wil ik graag een mooiere wereld creëren. Een wereld met ruimte, respect en vooral liefde voor elkaar en de planeet waarop wij leven. Een weerwoord aan de verharding en vergroving van de maatschappij van nu.

Als ervaringsdeskundige op het gebied van chronische ziekte en burn-out, samen met een achtergrond als internationaal directiesecretaresse, office-manager, vertaalster, tekst/website editor en coach, kan ik op veel vlakken inzicht geven of een ander perspectief aan iemand bieden.

Verdere informatie

Alle artikelen zijn geschreven op grond van mijn eigen, persoonlijke ervaring en ze hebben geen wetenschappelijke achtergrond. Ik wil mensen graag inspireren en tot steun zijn met de artikelen op deze blog, maar ik kan helaas de problemen van mensen en de wereld niet oplossen. Indien je ernstige problemen hebt, verwijs ik je naar geregistreerde en geaccrediteerde hulpverlening.

Meer achtergronden en mijn persoonlijke motivatie kun je hier lezen. Wil je graag persoonlijk contact met mij opnemen, vul dan het contactformulier onder aan deze pagina in, of klik hier.

Ik probeer zeer regelmatig nieuwe artikelen te schrijven zodat jullie allemaal de hersenspinsels van De Gans kunnen blijven volgen. Kom dus vooral eens terug.

Ik wens jullie veel leesplezier en graag tot ziens op de blog.

Marije De Gans

Over mij
Le Toulourenc, France

In mei 2018 heb ik een privacyverklaring toegevoegd.


Read ‘About me’ in English

Voor de Elfjes van De Gans klik je hier.

Voor de poëzie van De Gans klik je hier.

Portrait picture ©by De Gans.

Stones picture ©by De Gans.

– Deze pagina is voor het laatst herzien in juni 2018 –

Mooi Leven, by De Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen. Ook gak ik op Instagram en verspreid ik soms een quote op Pinterest.


Wil je een bericht sturen aan De Gans? Vul dan onderstaand formulier in:

33 thoughts on “Over mij

Comments are closed.