Over groot en over klein…

♥ Vergeet niet mijn Privacy Update te lezen om te weten wat je kunt verwachten als je geabonneerd bent op deze site ♥

‘Jezelf niet groot vinden, betekent niet dat je jezelf kleiner moet maken’

Gisteren zei Gineke dat jezelf niet groot vinden niet hoeft te betekenen dat je jezelf kleiner moet maken.

Haar mooie woorden echoden lang na in mijn wezen … Maak ik mijzelf kleiner? Ik vind zelf van niet, maar kan me voorstellen dat anderen dat wel vinden. Ik ben een nuchtere Drents-Groningse die niet houdt van pompeus gedoe en die haar kunnen wel vaak behoorlijk relativeert …

Voorbeeld in een bloem.

In mijn tuintje groeit een bloem. Rustig onder een struik, verscholen tussen het groen. Maar toen ik even stilstond om naar haar te kijken terwijl het zonlicht op de tere bloemblaadjes scheen en ze sprookjesachtig mooi liet oplichten, wist ik dat het goed was. Ik zag de bloem vanmorgen, toen ik terugdacht aan Ginekes wijze woorden.

Een Mooi Leven.

De Gans is niet opvallend. Misschien wat schuw en liever onopvallend. Maar ik hoop wel dat door haar kleine bijdrage de mensen in de wereld weer meer kunnen stilstaan bij de schoonheid die we mogen zien. En haar grootsheid mogen voelen.

Dank je lieve Gineke ♥

De Gans

Groot
De grote, kleine bloem…
♥ Vergeet niet mijn Privacy Update te lezen om te weten wat je kunt verwachten als je geabonneerd bent op deze site ♥

Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

3 thoughts on “Over groot en over klein…

  1. groot of klein is helemaal niet belangrijk, spreken wij niet over een kleinood als we het over een prachtig juweel hebben. ? I rest my case;-)

  2. Maar iets klein kan ook warm en mooi zijn. Kan ook stralen. Marije je bent zoals je bent en jij alleen gaat door het leven zoals je wilt en ervan kan en mag genieten.

    Aum Shanthi

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.