Over de negativiteit van wisselvalligheid

wisselvalligheid

“Helaas blijft het de komende dagen wisselvallig” …

meldt mijn weerapp wat mopperig als ik de voorspellingen check. Ik kijk rond in mijn vannacht en vanmorgen kwistig beregende tuintje en vind die wisselvalligheid eigenlijk helemaal niet zo helaas. Alles groeit, bloeit, is schoon en fris en in de vijver zwemt opgewekt een salamander rond.

Mijn wens voor wisselvalligheid

Vorig jaar om deze tijd begon een lange regenloze periode, waarin mijn planten verschompelden, en waar al na enkele weken de behoefte aan nattigheid voor mij en mijn tuin tot ongekende hoogte steeg. Ik houd ook wel van een verfrissing op zijn tijd. De droogte van een jaar geleden is nu goed te zien in de tuin. Ik heb flink moeten snoeien.

Toch herstellen mijn planten zich wonderwel, mits ze zo nu en dan een knuffel van een buitje krijgen. Donderslag erbij of niet, zij vinden het prima.

En ik trek dat maar weer door naar ons dagelijks leven. Die buien laten ons zien dat tijden waarin we geen zonnetje hebben en ons misschien wel moeten beschermen tegen al te veel narigheid, goed zijn voor de ontwikkelingen daarna. Lange perioden van hetzelfde dat is volgens mij nergens goed voor.

Ik vind wisselvallig mooi. Dat is weer eens wat anders. Of niet?

De Gans

Wil je niets meer missen? Volg De Gans dan ook op:
 & 

Wie is De Gans?

29 Replies to “Over de negativiteit van wisselvalligheid”

 1. Odette schreef:

  Wisselvallig is van alles wat, niets staat vast en alles is mogelijk. Daar houd ik van 🙂

 2. Jasmien schreef:

  dit logje beschrijft mooi hoe je het leven door een roze bril kan bekijken!
  knap Marije!!

 3. shivatje schreef:

  Matroos schrijft iets mooi.
  De natuur laat zich niet sturen, en dat is soms bij de mens wel zo.
  Wisselvalligheid kan goed zijn maar in hoeverre laat je erin meegaan. Het kan leiden tot misleiding.

  Aum Shanthi

 4. Moontje schreef:

  Hier ook fan van wat wisselvalligheid. Fijne dag!

 5. Judy schreef:

  Mooi woord ook, vind ik. Wisselvallig.

 6. Mies Huibers schreef:

  Nu heb ik absoluut geen probleem met wisselvalligheid. Niet van het weer, niet van het leven. Up en downs. Plussen en minnen. Vreugde en verdriet. Yin en Yang. het ÊÊn niet zonder het ander. Maar het moet me wel van het hart dat ze wel een beetje overdreven hebben met die wisselvalligheid van het weer vorige week. Dat water is hard nodig, maar dat er in de stad waar ik werk 800 bomen zijn gesneuveld, vind ik beduidend minder.

  • Marije De Gans schreef:

   800 bomen! Dat is wel heel erg veel… Ik denk dat dat wel wat onzorgvuldig gegaan is. Wat zonde. Reden tot massale aanplant zou ik zeggen. Yin en Yang moet wel in balans inderdaad. Hier regent het nu gestaag, ik zie de bomen druipen. Heerlijk is dat.

 7. joke_dev schreef:

  Dat is positief!

 8. Matroos Beek schreef:

  De natuur laat zich niet sturen. Gelukkig maar. Met die wisselvalligheid valt best te leven. Alles groeit en bloeit dat het een lust is met dit weertje. Lieve groet X

 9. Anuscka schreef:

  Ja hoor! Het zou maar saai zijn zonder wisselvalligheid, je zou vastroesten… Hier knalt ook alles lekker de frisse, vochtige grond uit, heerlijk!

 10. Matroos schreef:

  Enkel met de regen vinden de slakken dat het hier een sterren restaurant is.

 11. Kerst schreef:

  Hey Marije ik zie bij de dag wat het ons brengt als we wat voor uit plennen loopt het vaak anders ja de tuin wisseld soms van struktuur door de droogte geef wijnig water geen beginnen Aan de natuur moet hem zo veel mogelijk zelf redden Met een klijn beetje hulp van Sannie nog een Hele fijne avond en groetjes van ons

 12. omabaard schreef:

  Wat een prachtige foto!

  Ik houd ook van afwisseling in de natuur, in ons humeur, in onze dagen.

  Genieten van de zon is moeilijker als je geen regen kent…..

 13. Hennie schreef:

  Wisselvallig hoort bij het leven. Wij als mensen hebben dat toch ook regelmatig, dat houd je op de been, daar groei je van.,
  Fijne avond lieve Marije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuws: De Gans exposeert!

Expositie

Marije De Gans

#HOUDAFSTAND

BLOG

Leeggegoten

Gans beknopt: quotes

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: