Op een dag…

…klikt het gewoon…

Op een dag….dan ‘klikt’ het gewoon. Dan realiseer je je wat belangrijk is, en wat niet. Je ziet wie je zelf bent, en ook wie vooral niet. Dan weet je dat jij goed bent, precies zoals je bent…

Een tijdje geleden voelde ik dat ineens

Na een behoorlijk pittig jaar, waarin mijn verwachtingen weer anders bleken dan de realiteit. En ik liet het wegglijden. Ik liet wind mijn zorgen wegnemen, liet mijn voeten rusten op de aarde en de zon mij vullen met positiviteit. Ik realiseerde mij dat mijn verwachtingen mij niet de realiteit voorspiegelden. Het was slechts wat ik wilde zien, maar het was niet wat ik zag.

Het werkte bevrijdend

Het op straat lopen en weten ‘dit ben ik’ voelde ineens heerlijk. Gewoon zijn wie je bent, dat was mij tot dan toe onbekend. Maar het is goed zo. Wie mij niet mag, die hoef ik niet. Wie ik niet aardig vind, die hoeft mij ook niet te mogen. Ik ben ik en dat is prima. Ooit vertelde een bekende televisiepersoonlijkheid dat het al heel wat is als de helft van televisiekijkend Nederland je oké vindt en de andere helft niet. Ik sluit me daar helemaal bij aan. En als nog minder dan de helft iets oké vindt aan mij, dan vind ik dat ook prima. Ik volg mijn hart toch wel. Het is leuk om bevestiging te krijgen, maar dat is niet mijn doel.

De afgelopen jaren

De laatste 8 jaren waren voor ons thuis niet makkelijk. Talloze uitdagingen kwamen op ons pad, testten onze flexibiliteit, ons doorzettingsvermogen en onze liefde. En we leerden vooral hoe sterk wij waren. Hoe sterk wij als gezin zijn, en wij samen als ganzenkoppel en hoe groot onze liefde is.

En ondanks onze verhuizing naar het noorden, blijven allerlei onvoorziene zaken op ons pad komen. Ze dagen ons uit, vertellen over onszelf en leren ons dat we emoties nooit uit de weg kunnen gaan. Ze zijn er en ze geven nieuwe inzichten in liefde en nieuwe manieren van omgaan met gebeurtenissen en lichamelijke grenzen. Want niet alles kan, zo is dat nu eenmaal.

Maar wie ik ook ben, en hoe het ook gaat; ik ben ik. Net zoals jij jij bent. En iedereen op aarde heeft daar iets te betekenen. Sommigen groot, en sommigen klein. Sommige mensen vind ik aardig, en sommigen niet. Maar als ik in de spiegel kijk, dan weet ik wie ik zie. En dat klikt gewoon.

De Gans

klikt

Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.


Wie is De Gans?

9 thoughts on “Op een dag…

  1. Je bent je spiegelbeeld je bent wie je bent met al wat het leven bied aan goed en slechte momenten. En soms moet men de grens aangeven ook naar jezelf toe.

    Aum Shanthi

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.