Nieuwe plannen van De Gans

Veranderingen.

Na nieuwe energie te hebben opgedaan in het prachtige Zuid Frankrijk, wordt het weer tijd voor het dagelijkse leven. En dat bestaat voor mij uit veranderingen. Geen grote, maar, voor mij persoonlijk, wel heel belangrijke.

Ik ga voor meer positiviteit.

De afgelopen tijd heb ik me regelmatig kritisch uitgelaten over bepaalde omgangsvormen. Ik was negatief over het gebrek aan respect wat ik op heel veel vlakken opmerkte, maar ook over onze algemene instelling ten opzichte van elkaar en de wereld waarop wij leven. Ik blijf dat tot op zekere hoogte ook doen, een kritische houding hoort bij mij en ik zal nooit klakkeloos zomaar van alles wat ik niet oké vind over mijn kant laten gaan. Toch wil ik me de komende tijd minder laten meeslepen door alle toestanden en problemen van andere mensen. Heel veel hoort niet bij mij en heel veel verandert er eerst toch niet. Dat klinkt wat defaitistisch, maar zo bedoel ik het niet. Zo is de mens. Gedoe en gedonder hoort bij de mens en ik wil mijn spaarzame energie aan positievere dingen spenderen.

Daarom wil ik meer ‘happymind’ stukken maken. Mooie plaatjes zoeken, mooie foto’s maken en als het nodig is aan negatieve zaken een positieve draai geven. Zorgen voor een energieboost voor jou en voor iedereen die het nodig heeft. Meer positiviteit is wat ik wil!

 

Nieuwe plannen van De Gans
“Chaton”, katje op een muur geschilderd in een steegje in het Zuid-Franse Buis les Baronnies

Meer eigen werk.

Mits mijn energie het toelaat, wil ik meer gaan tekenen en fotograferen. Misschien boetseren ook. Ooit kon ik dat best redelijk en ik pak het graag weer op. Dit is echt een kwestie van ‘back to my roots’, want die heb ik weer volledig gevonden in de combinatie van Zuid-Frankrijk en Groningen/Drenthe. Langzaam vind ik mijzelf weer terug, los van wie anderen vinden wie ik moet zijn, zonder opgelegde stigma’s of verwachtingen en vooral zonder door anderen verzonnen eisen waaraan ik niet kan voldoen, maar waar ik wel naar streef…. ten koste van mijn gezondheid.

Ik heb een tab ‘Galerie‘ aangemaakt, waar alle posts van mijn eigengemaakte foto’s, tekeningen en ander werk bij elkaar komen te staan. Ga er maar eens kijken, er staan er al een paar.

 

Nieuwe plannen van De Gans
“Dans l’Herbe”. Een uitgebloeide grashalm in Zuid Frankrijk (foto met macrolens).

Eigen tempo.

Dit alles nog meer in mijn eigen tempo, wat een stuk lager ligt dan de jachtige wereld waarin wij leven.
Ik ga proberen ieders blogs goed bij te houden, maar het kan zijn dat ik zo nu en dan een oversla. Het is voor mij vaak niet meer bij te houden en ik lees liever een aantal mensen goed en grondig, dan dat ik oppervlakkig een reactie typ. Maar ik word geen duistere lurker die slechts vanuit de catacomben alle sites bezoekt en nergens een reactie achterlaat, dus wees niet bang.

Maar mijn eigen tempo krijgt wel voorrang, wat inhoudt dat er misschien niet meer dagelijks een blog verschijnt. Ik probeer regelmaat te houden, maar niet ten koste van alles.

 

Nieuwe plannen van De Gans
“Les délices de l’automne”. Genieten van herfsttafereeltjes: één van mijn plannen voor dit najaar.

Concrete plannen.

Eind deze maand begint volgens de kalender de herfst. Niet ieders favoriete seizoen, maar wel het mijne! Ik mag me meer naar binnen richten, het is wat minder fel licht en het toch is het regelmatig prima weer zodat we heerlijk de natuur in kunnen trekken. En in die natuur valt dan zoveel moois te ontdekken! Aan mij de taak om dat te delen en iedereen te laten zien hoe mooi dit seizoen toch is. En als je er moeite mee hebt, met die herfst, die lengende dagen en die vallende bladeren, kom dan regelmatig naar de blog toe om de mooie kanten van dit seizoen te zien. Ik ga ze voor je vinden!

Daarnaast ga ik dit jaar meedoen aan een cursus van Willy Valk van Hands on Social Media¹ om op Instagram beter voor het voetlicht te komen. Elke week krijg ik dan een opdracht voor een professionele Instagram-post. Ik vind Instagram toch best een leuk medium en ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Als je me daar ook volgt, dan zul je regelmatig de resultaten voorbij zien komen.

Ik hoop elkaar veel te lezen de komende maanden!

De Gans

 

Nieuwe plannen van De Gans
“Bleu en Provence”. Wiel van een wagen voor de lavendeldistilleerderij in Nyons

1: Meer weten over Willy Valk en Hands on Social Media? Klik dan hier.

Alle in deze log gepubliceerde foto’s zijn gemaakt ©byDeGans. Lees hier meer over mijn copyright.

Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

29 thoughts on “Nieuwe plannen van De Gans

 1. Spaken in het wiel
  houden dat
  wat contact maakt
  metnde levensweg
  op afstand
  alle zijdes gelijk
  Anders rolt het niet
  en begint het
  te wankelen
  Verlies je energie
  en eventueel
  belangrijke lading
  Balast is iets anders
  daar kun je vaak
  juist zonder
  Al heb je om te landen
  juist wat zakjes aarde nodig…

 2. ‘k Ben benieuwd naar je positieve mindset. De lente is trouwens mijn favoriete seizoen! Hoewel de herfst inderdaad wel mooi kan zijn. Ben nieuwsgierig naar wat je er van gaat maken!

 3. Mooi Marije, dat je nu ook (meer) eigen werk op je site gaat plaatsen. De foto’s zijn prachtig! En alhoewel ik elke jaargetijde wel z’n eigen charme vind hebben, is mijn seizoen de herfst. Waarschijnlijk omdat ik in september ben geboren… De geuren, de kleuren…. Heerlijk! Ik reageer niet zo vaak meer vanwege twee drukke banen, maar het aantal uren wordt nu minder, dus ik heb weer meer energie voor de echt belangrijke dingen in het leven

  1. Dank je wel, wat fijn om te horen dat je ze mooi vindt. Ik vind het erg leuk om te doen.
   Ik vind herfst heerlijk. Vandaag was het ook echt guur en nat, je ruikt het dan ook echt. Zalig.
   Ik ben me nog aan het bijlezen, heb ook wekenlang weinig geblogd en bijna niks gelezen.
   Doe maar rustig aan en geniet van dat wat energie geeft. Fijne verjaardag vast en lieve groet, ❤

  1. Ja precies dat! Die geur… We zijn net terug uit Frankrijk en gingen de dag erna wandelen rond een meertje hier in de buurt, met veel bomen. Prachtige paddenstoelen langs het pad en we roken echt de herfst. Zalig.

 4. Hee Marije, bedankt voor je leuke reactie op mijn blog! Ik kom hier voor het eerst en op mij kom je alvast zeer positief over!

 5. Geweldig Marije wat ben je goed bezig, terug naar wie je was, je weet ik ben absoluuut geen kuddedier, loop niet graag in de stront maar heb dankzij jou het schrijven en dichten ook weer ontdekt. We inspireren elkaar enorm!
  Ik zeg dankjewel voor al de inspiratie die we samen delen. Beeldhouwen en boetseren was ooit een van mijn favoriete bezigheden maar dat laat op zich wachten en is een beetje naar de achtergrond. Wie weet gaat dat ook nog eens lekker op borrelen. Ik wens je veel inspiratie maar vooral liefde, gezondheid en het vleugje tevredenheid is jou al gegeven!

  1. Wat een superlieve reactie Franca We delen zo veel en hoe jammer is het dat ik niet meer op loopafstand van je woon. Ik vind wat je schrijft prachtig en dan nog die foto’s erbij. Ik hoop dat je daar nog meer mee gaat doen dan je nu doet. En hoe ver we nu ook uit elkaar wonen, je voelt voor mij altijd dicht bij. Dank je wel voor je inspiratie en je vertrouwen. Heel veel liefs x

  1. Heerlijk he. Hoewel ik niet houd van natgeregend worden, wat vandaag absoluut nog gaat gebeuren 😀 Maar de sfeer vind ik zo knus!

 6. yes ik ben fan! en weet je de gelukstukjes brengen jezelf ook in een gelukssfeertje…
  ik kan je helemaal volgen en soms eens een anders stukje.
  ik doe al mijn best om ook die toer op te gaan, we zullen idd wel zien…
  veel liefs lieverd! i love it !

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.