Niets is voor altijd

Met potlood.

Eigenlijk schrijf ik het liefst met potlood. Want ook mijn teksten zijn maar een weergave van mijn gedachten van die dag. Een andere dag, of een levenservaring rijker, kan het best zijn dat ik mijn woorden van destijds uit zou willen wissen. Of herschrijven.

Ooit is alles anders.

Wat vandaag is, is niet morgen. En morgen is ook niet vandaag. En daarom schrijf ik met potlood. Realiseer me dat alles ooit weer anders kan zijn. Dat ik, die als twintig- en dertigjarige hunkerde naar een bruisend leven in de stad, nu intens geniet van het ruisen van de bomen, het zachte groen en de absolute afwezigheid van steen waar ik tegenaankijk.

Niets is voor altijd. Mooie tijden niet, maar nare net zo min. De pijn in mijn rug, die nu steeds erger wordt, is hopelijk na een bezoekje aan de osteopaat weer minder. De vlieg die nu in mijn kamer zoemt, is morgen misschien niet meer op aarde. Gevangen door de poes, of naar buiten gevlogen, hoopvol zijn vrijheid tegemoet, recht in een vogelsnavel…

En ooit, heel ooit, zal ook deze blog er niet meer zijn. Mijn woorden overschreven door gedachten van een ander, of achterhaald door nieuwe inzichten.

Zaadjes voor later.

Ik heb wat zaad verzameld. In onze tuin staat een magnolia. Ik wilde al jaren een magnolia, maar op de één of andere manier kwam het er nooit van. En nu heb ik zo’n boom. Een metershoge, en ik weet nog niet eens hoe hij bloeit. En dit formaat heb ik ook eerlijk gezegd nog nooit gezien. We zitten deze dagen in de lekkere schaduw die hij geeft en genieten van het moment. En die zaden plant ik uit, voor ooit, als deze er niet meer is.

Maar hopelijk is dat veel later…

De Gans

niets is voor altijd
De magnolia in onze tuin

Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

18 Replies to “Niets is voor altijd”

 1. Odette schreef:

  Wat een mooie blogpost. Niets is voor altijd. Niets blijft hetzelfde. Ik wens je een mooie magnoliabloei.

 2. Melody schreef:

  Die zaadjes… daar zit 1 en al belofte in …. en ze lijken op een zeker iemand die ik ken 😉

 3. Patty schreef:

  Auwieje, die is inderdaad heel groot. Prachtig hoor. Niets is voor altijd? Hm, liefde hopelijk toch wel…
  XxX

 4. Yova schreef:

  Magnolia kunnen zeker zaadjes gaan gebruiken. Wat leuk dat je gaat proberen. Wie weet. Misschien lukt ook. Het word later iets moois!

 5. shivatje schreef:

  Men plant een zaadje en het groeit.
  Maar eens volgroeid komt er weer een andere tijd. Een tijd van verdorring. Dan plant er iemand weer een zaadje van dezelfde plant en zo gaat het maar door. Net als jouw warme woorden en teksten. Vandaag schrijf je een woord in potlood, morgen veeg je het uit en zet je het misschien in het meervoud.
  Het woord ooit is soms zo omslachtig. Als ik ooit had geweten of ga zo maar door met zinnen met ooit dan leef je niet meer. Ooit was en nu ben je.
  Je woorden nogmaals laten dit goed lezen.

  Fijn weekend

  Aum Shanthi

 6. Rebbeltje schreef:

  Mooi hè die magnolia…hopelijk lukthet met je zaadjes 🙂
  Groetjes

 7. wakkersgedichten schreef:

  Toch is het goed dat gedachtes, visie
  het ervaren, bewaard blijft.
  Je kijk op zaken op dat moment
  geeft inzicht op wat je ervaart,
  weet op dat moment.
  Dat het zich later verandert
  geeft vorm aan de ontwikkeling
  van alles om jou heen, maar ook
  jou tempo, aversie
  Of het blijven bij je standpunt
  Uit orincipe of
  … vanwege idealen
  Daar mag je TROTS op zijn!

 8. Esther Cuyvers schreef:

  hey lieverd, ik ben zo jaloers op die prachtige boom! koester het zaad, en je maakt me bijzonder nieuwsgierig nu.
  gefeliciteerd met je prachtige blog! heerlijk!

  • Marije De Gans schreef:

   Hij is zo mooi Esther. Ik hoopte dat t n magnolia was, maar twijfelde ook omdat ie zo groot was. Wist niet dat ze zo hoog konden worden. Als hij bloeit komen er foto’s van! Liefs en dankjewel x

 9. Rob Alberts schreef:

  Mooie blogpost

  Ik wens dat al jouw zaadjes mogen uitgroeien tot iets moois.

  Zonnige groet,

  • Marije De Gans schreef:

   Ik ben benieuwd of het lukt. Zie allerlei tegenstrijdige adviezen op internet, dus ik ga het maar weer op Gans andere wijze proberen 😉 Dank je en winderige groeten terug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marije De Gans

Marije De Gans

BESTEL NU MIJN BOEK!

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Alle schrijverijen van De Gans

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: