Niets is zomaar voor niets

Ik vond deze ‘quote’ van Marianna Paige onlangs op een site van Word Porn. Ik vind hem zo toepasselijk. De kleine dingen, de eenvoudige geneugten, worden hier zo mooi beschreven. Het is ook waar het om gaat.

Al drink ik zelf graag ’s morgens een kop hete koffie, iemand anders kan genieten van de eerste slok thee, of vruchtensap. Misschien drink je ook wel eerst een glas water. Als je er maar even bewust van geniet. Die eerste slok na het ontwaken. Een nieuwe dag.

Het lezen van de woorden van een ander en voelen hoe ze je ziel aanraken. Hoe je overeenkomsten leest, of juist verschillen, waar je weer heerlijk over na kunt denken en waar je voor jezelf dan weer van leert.

Gregoriaans
Een tip om naar te luisteren als je van oude muziek houdt.

Het luisteren naar muziek. Een prachtig lied. Persoonlijk ben ik dol op Gregoriaanse muziek. De ultieme eenvoud van het lied, de simpele uitvoering en de toch rijke klanken van weleer die opklinken onder de gewelven van een kerk. Zuiver en helend en vooral als uiterst spiritueel ervaar ik dat.

Het verwonderen. Ik verwonder mij voortdurend. Over mijn eigen naïviteit in het leven, maar ook over hoe prachtig een libelle zijn kan. Hoe mooi de Phegea vlindertjes vliegen bij ons in de bossen. De overweldigende hoeveelheid liefde welke ik voel als ik kijk naar mijn zoontje wat ligt te slapen. Verwondering over dat alles toch telkens weer in evenwicht is. En als het het uit balans dreigt te raken, hoe snel dat evenwicht weer terugkomt. Daar kan ik me over blijven verwonderen.

Het ’s nachts rijden. Heerlijk is het. De lichtjes aan de horizon, of, als je door de heuvels of bergen rijdt, hoog en laag, boven of onder je. Het twinkelen van de sterren. De rust. De stilte. Het zacht tikken van een richtingaanwijzer bij het kiezen van een ander pad. Het tinkelen van de sleutelbos onder het stuur. Het zoemen van de motor. Als het regent de vegen van de ruitenwissers over de voorruit en de zachte druppels die naar beneden drijven, of opzij, terwijl je voortgaat door de nacht.

En dat gevoel van verdriet… Het is er, net zoals blijdschap. Dus laat die gevoelens maar komen, dan koester ik het. Inderdaad, zelfs verdriet soms in comfort.

Ik hoop dat iedereen die kleine dingen waardeert. En zich blijft verwonderen. Want niets is zomaar, niets is vanzelfsprekend en niets is er voor niets.

Alle liefs van Hans de Gans ♥


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De quotes van de Gans kun je vinden op Instagram en Pinterest.

4 thoughts on “Niets is zomaar voor niets

  1. Mooie woorden… woorden om te proeven. En ah Gregoriaans! Ik speel sinds kort wat Gregoriaanse stukken op de (healing) harp, zo simpel, zo meditatief… <3

  2. Elke avond als mijn zoon in zijn smoeltjesschrift schrijft, kijk ik naar hem en word ik warm van de hoeveelheid liefde die je kunt voelen. Zijn geconcentreerde koppie, zijn lach als hij ziet dat ik (weer eens) naar hem kijk en met een lieve stem “ik hou van jou mamma” zegt..
    Intens genot.. door een simpele blik.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.