Neem een wat vaker een kopje nu

Een kopje nu in de herfstvakantie.

Tenminste, in het noorden is het nu vakantie, want elders in den lande gaat het kroost geloof ik al weer naar school. Hoewel ik gezegend ben met het gezelligste kind van Nederland, heeft al die gezelligheid ook een keerpunt: waar ik ga, gaat mijn zoon. Zelfs plassen is een bezigheid waarbij het gesprek gewoon doorgang moet vinden. Het douchen was vanmorgen een wedstrijd wie het eerst zijn kleren aan had.

 

Neem eens heel even een kopje nu.
Een kopje nu.

 

 

Daarom trek ik me zodra het lukt heel even terug.

Een kopje thee, koffie of een beker soep. Even rust. Even in het hier en nu. En dit deel ik graag met jullie. Een heel klein kopje ‘nu’. Dat terugkomen bij  jezelf, even voelen hoe je zelf in je lijf zit en wat er in je hoofd gebeurt. Pas op de plaats en even niets anders.

En tegelijk ook voor nu: tijdens het schrijven van dit stukje springt er een jongmensch als een hinde langs mijn tafel heen en weer Op dit moment zie ik voeten in de lucht zwaaien als een soort gymnastiekoefening van vroeger. Dus ik brei er een einde aan en deel met hem een kopje nu.

De Gans (en haar kuiken)

 

Neem een wat vaker een kopje nu


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

Meer werk van De Gans? Klik hier om naar de Galerie te gaan.

 

14 thoughts on “Neem een wat vaker een kopje nu

  1. Je verwoordt dat zo mooi lieve Marije. Een kopje nu. We zouden beter allemaal een kopje nu regelmatig toevoegen aan ons leven.
    Liefs xxx

    1. Gelukkig wel ❤❤ En anders heb ik hele lieve mensen in de buurt die dat mij fijntjes weten te laten herinneren xxx ❤❤❤ xxx

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.