De Muziek van Moeder Aarde

“The earth has music for those who listen”

Heb je weleens een tijdje doodstil in de natuur gezeten? Alleen?

Probeer het eens. Je ogen dicht, terwijl het zonlicht je door de wind gestreelde wangen kust. Luister. De vogels, het kraken van bomen, het knarsen van de takken tegen elkaar. Het ritselen van kleine diertjes in de bladeren, het ruisen van de wind, het bruisen van het water.

Heb je ook het zingen van de vogels gehoord? Daar kan toch geen muziekstuk tegenop? Ik ben er van overtuigd dat menig muziekstuk voortkomt uit de geluiden die we horen op de aarde. De aarde inspireert. Tot denken, tot componeren, tot schrijven of tot schilderen. Tot het creëren van iets moois.

Picture by WikiImagesDeutsch on Pixabay

Het belangrijkste wat ik mij op die momenten realiseer is dat de aarde meer respect verdient dan wij haar momenteel geven. Moeder Aarde voedt ons, streelt ons, troost ons, inspireert ons, en geeft ons simpelweg ons leven. De aarde is waaruit wij voortkomen en waarnaar wij onherroepelijk terug zullen keren. De aarde, dat zijn wij.

Op die aarde, tijdens ons bestaan, nemen en nemen wij maar als mensen. En we geven de aarde weinig terug. We zijn soms zelfs boos op de aarde, omdat zij trilt of ons overvalt met vurig gesteente en as. Omdat zij ons overspoelt met plagen, wind of water. Wij menen dan tegen haar te moeten vechten. Maar we vechten dan tegen onze eigen bron. We strijden tegen dat wat ons juist hier laat zijn. Bizar genoeg zijn wij door ons intellect zo ver verwijderd van die bron, dat wij menen dat zij tegen ons is en dat wij ons daartegen moeten verzetten. Dat het een strijd is die wij moeten voeren en wij moeten vechten voor het behoud van onze soort. Terwijl alles juist zo volledig natuurlijk is en vooral gaat zoals het gaat. Het is een cyclus. Een geheel. Een balans. Geven en nemen. Voor ons en voor de aarde en voor het heelal waarin wij met die aarde bestaan.

background-1363069_640
Picture by Maret Hosemann, Wietmarschen/Deutschland on Pixabay

Dus, luister naar de aarde. Luister naar haar lied. De aarde is één met ons en wij met haar. Altijd in balans, of wij dat nu met ons kleine voorkomen willen beïnvloeden of niet. Uiteindelijk zal dat ook echt niet lukken. Dus laten we stoppen met nemen, met dwingen en met respectloos eisen. Laten we in plaats daarvan weer dankbaar zijn voor de prachtige planeet waarop wij leven. Die ons laat leven, ons voedt en ons lucht en ruimte geeft, één met ons, maar ook één met de kosmos, met het heelal, die nog grotere wereld om ons heen, waar wij onherroepelijk deel van uitmaken.

Laten we accepteren dat wij bij de aarde horen en de aarde bij ons. En dat wij een beetje lief voor haar mogen zijn en dat wij mensen echt niet zo machtig en groots zijn als wij menen. Wees bescheiden. Heb de aarde lief.

Liefs en geniet van de muziek van de aarde,

De Gans ❤


All pictures used in this log are found on Pixabay.

Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en soms verschijnt een quote op Pinterest.

 

11 thoughts on “De Muziek van Moeder Aarde

 1. Mooi beschreven en helemaal waar, precies hoe ik het zo nu en dan mag ervaren. Hopelijk geldt dat voor iedereen!
  Nu vasthouden dat gevoel, het liefst met z’n allen..

  Heerlijk blog trouwens, blij dat ik hier beland ben 🙂
  Groetjes!

  1. Dank je wel. Ik hoop dat je er wat aan hebt.
   En…..laat je er niet onder krijgen. Jij weet zelf wat je kunt en daar moet men naar luisteren. Het komt goed, niet bang zijn. Wel eerlijk. Liefs ❤

   1. Even stil, .. Maar hopen dat ze mijn muziek (die vast weer start wanneer ik bijgekomen ben van deze lieve woorden) ook kunnen waarderen 😉 Dankjewel!

Gak mee en plaats hieronder je reactie,