Muziek van De Gans: ik heb het leven goed verstaan

Ik heb het leven goed verstaan

 

Laat me nu maar even slapen

Laat me nu maar even gaan.

Je hoeft niet naast me om te waken.

Je hebt zoveel voor mij gedaan.

 

Laat me nu maar even dromen.

Alsof de tijd is blijven staan.

Ik weet dat niemand terug zal komen.

Ik heb het leven goed verstaan.

 

Maar ik verlang naar vroeger.

Dat heb ik heel lang niet gedaan.

Ik zocht geluk langs lange wegen.

En nu is vroeger weggegaan.

 

Laat me nu maar even slapen.

Je hebt zoveel voor mij gedaan.

Ik weet dat niemand terug zal komen.

Ik heb het leven goed verstaan.


De Gans

 


Over Leven

Dit liedje heb ik verleden week gemaakt. Ons huis staat op zijn kop vanwege verbouwingen en mijn omgeving trilt onder de boor- en zaaggeluiden van diverse timmerlieden.  Begeleid door het ambachtelijk geklop van onze rietdekker, die met lange ladders tussen de buien door ons dak renoveert.

Maar ondanks al deze reuring, wordt het in mijzelf eindelijk stil. Er komt plek voor daadwerkelijk leven, in plaats van dat we ons heen en weer geslingerd voelen door een aaneenschakeling aan calamiteiten. De rustige momenten werden de afgelopen jaren volledig opgesoupeerd om te herstellen van al die toestanden.
Over-leven. Dat was het. Maar dat is het niet meer.

De momenten van rust worden steeds meer oases om naar onszelf te luisteren. En ineens realiseren we dat we de afgelopen 5 jaar continu in een rollercoaster hebben gezeten. Feitelijk langer nog, omdat reeds voor de geboorte van ons Kuiken een heleboel mis ging, waar ik zelf, maar ook wij als gezin, nog altijd van moeten herstellen. De eerste jaren van ons ouderschap ging op in de energie van een jong gezin en onze drukke banen. Niet aan herstel van ernstig ziek zijn en de weerslag die dat op je heeft als mens, als koppel, als gezin. Dat heeft, zeker in mijn leven, onuitwisbare sporen nagelaten. En op sommige vlakken is het te laat voor herstel.

En het leven leeft door. Sinds 2010 zijn veel lieve mensen overleden. Het was vooral een periode van afscheid nemen. Van dierbaren, van een relatief gezond lichaam, van werk. Afscheid van een wijze van leven. Tegelijk kwamen juist hierdoor zo veel mooie dingen op ons pad dat we ons elke dag geleid voelden in een veel groter geheel. Risico’s hebben we genomen, kansen met beide handen aangegrepen. En dat maakt ons intens dankbaar.

Dit alles vervat in enkele coupletten en een refrein. Want ik heb het leven goed verstaan.

De Gans

verstaan

Muziek, teksten en foto’s in deze log zijn ©byDeGans 2019

Mooi Leven, by De Gans gakt dagelijks op Instagram, vliegt soms over Facebook, en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans lanceert heel soms een berichtje op Twitter.


Wie is De Gans?

 

34 Replies to “Muziek van De Gans: ik heb het leven goed verstaan”

 1. minoesjka2 schreef:

  Wat prachtig en ontroerend ….. de tekst en de muziek. Maakt mij even stil en ik stel me de vraag of ik het leven goed verstaan heb……. dank je wel hier voor.

 2. Claudia schreef:

  Prachtig! (Kippenvel!!!)

 3. Judy schreef:

  Wat een prachtige tekst, Marije! Ontroerend mooi! En je hebt een mooie stem!

 4. Vrouwtje Jas schreef:

  Mooi hoor! Dank je wel, ook voor de audio opname.Ik heb er van genoten

 5. Fra det gule hus schreef:

  Wat fijn om nu niet alleen te lezen maar ook te horen en te voelen hoe er weer ruimte komt voor… leven! <3 XX

 6. rietepietz schreef:

  Wat een prachtige tekst, zelf gezongen én begeleid op de piano, ik vind het onwijs knap . Er zullen vast wel artiesten zijn die hun handen dicht zouden knijpen wanneer ze zo’n tekst aangeboden krijgen. Maar het mooiste is natuurlijk dat je het leven weer kunt “leven” . Gefeliciteerd.

 7. Samantha schreef:

  Dankjewel dat je dit wilde delen. Wat een mooie tekst en het verbaast me altijd hoe simpel je het doet ogen dat je zo open bent over wat er binnen in je speelt. Veel begrip daarvoor en respect.

 8. omabaard schreef:

  Soms moet een mens heel wat tegenslagen verwerken vooraleer de echte rust en het passende levensritme wordt ontdekt.
  Fijn voor jou.
  En bedankt om het zo mooi te verwoorden, te zingen én te genieten.

 9. Rebbeltje schreef:

  Leuk een eigen lied bij je blog…is over leven of overleven
  Die boom trekt mijn aandacht
  Groetjes en fijn weekend

 10. Matroos Beek schreef:

  Wat knap Marije. Je hebt zoveel talenten. Van je zangtalent wist ik nog niet. Er is zoveel moois om je heen. Er is nu ook de rust na de hectische tijden. Alles valt nu samen in een prachtig gezongen lied, een lied vol dankbaarheid. Prachtig. Xxx

  • Marije De Gans schreef:

   Dat is mijn ‘oude’ talent 😉 Ik heb er de laatste jaren heel weinig mee kunnen doen. Maar het is heerlijk om het weer even te kunnen doen. Dank je wel <3 Lieve groet xx

   • Matroos Beek schreef:

    Ik dacht eerst dat je het had ‘laten’ zingen door iemand. Ik ben erg onder de indruk van je zangtalent. Mooi ook de foto’s, leuk dat ook jij en het Britje even de revue passeren!

    • Marije De Gans schreef:

     Ik ben het echt zelf. Wat grappig dat je dat dacht. Ik heb wel een aardig tijdje les gehad, wil het ooit weer oppakken. Dank je wel, veel liefs en goed weekend (ook voor de Brittenkinderen ❤)

 11. Edward McDunn schreef:

  Een heel mooi en gevoelig blog Marije, fijn dat je een beetje rust hebt kunnen vinden.

 12. shivatje schreef:

  Weet je het lied leef past bij je tekst
  https://youtu.be/hooD8QfcVe4

  Aum Shanthi

 13. vivapo schreef:

  Ik voel ontroering bij het lezen van jouw gedicht; ik voel me diep ontroerd door het beluisteren van jouw lied; ik voel ontzettend veel respect bij het lezen van jouw toelichting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marije De Gans

Marije De Gans

BESTEL NU MIJN BOEK!

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Alle schrijverijen van De Gans

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: